Plat hasiča

tinaslukaskom
28. jan 2018

Ahojte nemáte niektorá mažela, alebo známeho hasiča? Môj manžel uvažuje pridať sa k štátnej správe 🙂 neviete náhodou aký tam je nástupný plat?

rosssalinda
28. jan 2018

@tinaslukaskom Ahoj, v prvom rade na povolanie akým je hasič sa nedá pozerať cez peniaze. Keď sa jedná o tie, tak to zďaleka nie je zaplatená robota. Je to poslanie,fyzicky a psychicky náročné. Treba si dobre premyslieť, či na to manžel má predpoklady.

dorottka
28. jan 2018

Plat je zalostny, u nas v rodine mame hasica, ma okrem toho este dalsiu robotu, aby to dako vykryl. Vyzit vyzije, ale rodina s detmi si z toho moc vyskakovat nemoze. Robi to uz asi 10 rokov, bavit ho to bavi, ale fakt je to skor poslanie ako zarobkova cinnost.

magda19_82
29. jan 2018

ahoj. je tam toho veľa. moj manžel je hasič. Tak záleží od toho na akú pozíciu chce isť. ak ma VŠ a ide na 8 hodinového do kancelárie tak tam je cca 650 v cistom nástupny ak ide na operačné stredisko ciže na 12 hodinové služby tak cca 600 a ked ide na 24 hodinového ciže do zásahu tak cca 450e. ale to je len nástup moj manžel je na operačnom nastupný bol 600 ale teraz po 7 rokoch je to už cca 1000e. všetko zavsi od rokov a hlavne po 2 rokoch dostane osobne co je značná čast výplaty takže potom to už ide rýchlo hore ale nástupny plat je nič moc. treba tam chvílu vydrzať a potom to uz ide pekne hore. Zasa je pravda ze ked robí v zásahu tak ma 20 dni v mesiaci volno. a este dosť podstatné je v akom emste chce nastúpiť k hasičom rozdiel medzi výplatov hasiča trbars v Košiciach alebo v nejakom malom mestečku je aj 150e, elbo su tam príplatky za výjazdy a kedže vo veľkých mestach sú výjazdy aj 10krat za den ale v malých je to niekedy len zoaprkrat za mesaic takže asi tak. hadam som ti pomohla. ale na ete si vies pozriet presne platové triedy ako to je. všetko závisí od vzdelania lebo je rozdiel či pojde do platovej triedy 2 alebo rovno do 6ky