Plastikový, resp. plastičkový med

dzt
25. máj 2020

Žienky neviete kde by som to zohnala? Nepoznáte nejakého včelára co to ponuka? 🍯🐝 (východné Slovensko)

tigev
25. máj 2020

nema to byt PASTOVANY?

dzt
autor
25. máj 2020

@tigev nie to je iný, ja hľadám to čo je na obrázku.

akvi
25. máj 2020

@dzt hociktori včelár ti to vie dať/predať, len ozaj nevidím zmysel toho, okrem zábavky so zuvanim plastu. A samozrejme záleží od množstva, ktoré chces. Neviem si predstaviť že by niekto predával výlučne takto med, to by musel mať mega zásobu súší.

evkao
26. máj 2020

@dzt my mavame taketo medy s plastom v ponuke, ale to by ti kazdy vcelar vedel odlozit, ked vytaca med, jednoducho by ti tie odrezance, co mu ostanu z plastov, dal bokom

cacianka
26. máj 2020

Zeby plastvovy med ?

majkabh
26. máj 2020

toto je najkvalitnejsi med vobec, treba oslovit vcelarov, ktori maju vcielky na prirodnom diele (bez medzistienok, napr. vo Warre uloch)...taky med sa nevytaca iba lisuje

duracellko
26. máj 2020

@cacianka a po slovensky: plástový, tiež som rozmýšĺala, aký je to plastikový, či plastičkový med

dzt
autor
26. máj 2020

@majkabh 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Ďakujem 😘 aspoň niekto sa do toho rozumie a nie len mudrovať...

akvi
26. máj 2020

@dzt myslim, ze to nie je uplne ok nazyvat ten med ako najkvalitnejsi. Na to existuju merania, ktore urcuju parametre v mede a podla toho sa da urcit aj kvalita. Teraz sa vo velkom propaguje manukovy med, ako ten NAJ. Je to cisto marketingovy tah, aj nase medy slovenske (samozrejme tie poctvie) splnaju parametre manuky, ba este ju aj presahuju v niecom, obzvlast medovicove medy.. Med priamo z plastu ma jedinu "vyhodu" - lepsie zachovane aromaticke latky, ktore pri vytacani vyprchavaju, kedze sa pouziva odstrediva sila a med sa akoby prevetrava. Samozrejme, pre niekoho zazitok, cmulat med priamo z plastu. Ale na kvalitu to nema urcite nejaky velky vplyv. Este co tam moze byt - ak mas med na panenskom diele, tak mas istotu, ze vosk je cisto vcely, pretoze komercne vyrabane medzistienky su casto pancovane parafinom.. Neviem si ale dost dobre predstavit, ze niekto predava cisto takyto med na panenskom plaste.. Ja sa napr. snazim dosiahnut kolobeh mojho vosku v nasich uloch, po troch rokoch mam nazbieranych necelych 10 kg panenskeho vosku.. Vies si predstavit, kolko to asi trva, kym vcelar vobec dospeje k tomu, aby mal cisto svoj vosk.. Takze ak niekto predava komercne med takto v plaste, dala by som si teda riadne pozor, odkial ma medzistienky, ci ma svoje a pod.. Cena takehoto medu sa musi splhat do zavratnych vysok..Preto si daj pozor na "lacne" produkty.. Toto nemoze stat malo.. Inak to nebude to, co hladas - ciste prirodne dielo z vosku, nechces zuvat parafin z Ukrajiny..