Plašenie vtákov

amalka147
10. máj 2017

Ahojte, možno to sem nepatrí...Ale už dlhšie máme problém s drozdom..vkuse nám serie kolo dverí..ďobe do okna.(zrkadlovy efekt skla na dveroch) Už zahaľujeme tie okná na dverách ale keď ich dáme preč, tak sa zase vrátia, neviete spôsob, ako ich odplašiť? Idú nám už pekných pár dní na nervy, hlavne keď vás o 5 ráno zobudia na ďobanie do dverí...

h2
10. máj 2017

@amalka147 Ahoj, možno by to vyriešila mačka. Ak by si chcela, viem zabezpečiť, máme mačiatka na rozdávanie. 🙂

amalka147
autor
10. máj 2017

@h2 ďakujem ale mačky neprichádzajú do úvahy..máme psíka a mačky dosť na nho útočili a sa bojím žeby sa niečo stalo, aani ja ku mačkám nemám nejaký vzťah.. Ale ďakujem za radu ;)

sintra
11. máj 2017

hned by som ti poslala nasu psicu na vikend, ta je na vtakov vysadena, uz ich ma par aj na svedomi :D
Ale seriozne, neviem co by pomohlo. Musel by sa dostatocne zlaknut, mozno nejaky vystrel zo vzduchovky?

meusicka
11. máj 2017

@amalka147 mozno zavesit k dveram nejaku zvonkohru ? nejaku drevenu aby vas zase nebudil cinkot.

amalka147
autor
11. máj 2017

@sintra kebyze suseed ma pojazdnu tak ten vtak už nežije... lebo som zhanala..a naš pes (husky) má na salame..čumi na ňho jak puk

sintra
11. máj 2017

@amalka147 Tak moja je na ne vysadena a nasu terasu obchadza vsetko vtactvo siroko daleko. A to je jeden konkretny drozd?

libawet
11. máj 2017

@amalka147 existujú aj také plašiče, no sú originál na mačky, resp. na pohyb, vydávajú taký nepríjemný zvuk a mačku to odplaší, neviem, možno zaberie aj na drozda. Sú aj také chemické odpudzovače, nastrieka sa na inkriminované miesto a malo by to konkr. zvieratko odpudiť ( smrdí im to ), no zasa neviem, či by to aj na drozda alebo teda vtáky účinkovalo. Skúste ešte dočasne prilepiť na to miesto na dverách také špice ( predávajú v OBI ), my sme to dávali na vonk. lampu zhora, keď si tam vrabce chceli robiť hniezdo. My máme drozdiu rodinku usalašenú v cyprušteku, pravidelne nám vyhadzujú kôru zo záhonov, ale to mi nevadí, lebo zobú škod. hmyz., možno aj v tých vašich dverách/ či oknách/ okne... ten drozd čosi cíti ( máte ich drevené ? ), či sa nezmenil na ďatla ?🙂 a nevyzobáva z nich tiež nejakých škodcov? 🙂

amalka147
autor
11. máj 2017

@sintra to že typ neviem čo to je zač..ale to je jeden a ten istý

amalka147
autor
11. máj 2017

@libawet ano su drevene..len to, že on ďobe do skla.. už ho take špinave mame že... a furt sere pod dvere..on si mysli že tam so svojim sokom bojuje..magor maly

libawet
11. máj 2017

@amalka147 skúste tie špice, pýtajte si to v OBI, budú vedieť. Môžete to tam aj nalepiť, aby si odvykol tam chodiť, a potom odstránite.

amalka147
autor
11. máj 2017

@libawet zatiaľ máme folie a je pokoj.. pisala som s jedným čo má na starosti chov vtákov ta že este mesiac to bude trvat

libawet
11. máj 2017

@amalka147 tak vydržať, pevné nervy 🙂

amalka147
autor
11. máj 2017

@libawet že teraz je ich čas uhniezďovania párenia, čo mi sesternica povedala.

monicka144
11. máj 2017

Možno by nebolo na škodu si nastrihať sáčik alebo cedečko a dať si ho na okno do rohov. Tak sa to robieva aj pri lastovičkách a niekedy to pomáha. Noa ak tak ti poviem, že s ním asi moc neurobíš

dominikadomina
10. nov 2019

drozd má podobné návyky ako chriašteľ krasový...určite netreba robiť mu zle v podobe štipcov..skúste pozriet na odborných weboch o vtákoch riešia tam hociaké problémy s nimi mozno sa tam nieco docitate napr vtaky sk alebo aj farkas.xperimento.xyz to je cisto o chriatelovi