Ahojte mate v zivote nejake plany sny vizie co v buducnosti? Ja sa stale citim ze nezijem len prezivam. Aktualne som na materskej kazdy den je rovnaky robime to iste je to hrozny stereotyp. A tak casto uvazujem co dalej zo zivotom co robit kde pracovat alebo ako vyplnit cas na md aby som sa necitila tak zbytocne. Ako to mate vy ? Mam dobry zivot vsetko je v poriadku no ja sa citim aj tak nespokojne :(
...nauc sa mat ten stereotyp rada 🙂 uzivaj si ze nemusis teraz riesit nic ohladne prace,..ten ti da zabrat ked nastupis do prace a hlavne ak uz budes mat 2-3 deti a ty v praci. Uzivaj si tu rodicovsku dovolenku, rob s malym to co naplna aj teba, deti su uzasne a aj ten cas straveny s nimi. Najdi nejake nove hobby, cestuj aj s malickym, sama na vlastnu past ako dvaja dobrodruhovia, velmi ta to obohati, ja to robim so svojimi troma 🙂 uzivame si spolu a ja som vdacna za tie dni. Kazdy tyzden chodte spolu na nejaku rozhladnu, alebo dajte nejaky zaujmavy vrchol v okoli,...Alebo najdi nieco ine. Ja som prisla na chut aj malovaniu na sklo a kamen, kamene zdobia uz nejednu zahradu, je to vyborny relax na vecer ked deti spia, okrem toho rada citam, a zvladla som popri detoch aj druhu VS (ale teda to ozaj ze na ukor mojho spanku a tym padom aj zdravia, do toho by som sa druhy krat uz tak nehrnula) ale aj jazykove vzdelavanie je fajn, vrhla som sa na FR, sice plynulo tak skoro hoorit nebudem ak vobec ale tesi ma to je to moje hobby, aj udrzovanie anj. moznosti je vela, ja si zas zelam nech tento cas kym su take male neskonci tak rychlo a je mi luto ze den nema aspon 48 hodin.
Poznam to a prave to ma utesuje,ze mam plany,co budem robit potom. A neuplne nelenim ani teraz. Aj popri detoch sa da robit kadeco. ;) Skus nieco nove. Ci online studium,alebo ako ja konverzacie v AJ,alebo nieco tvorit,ak mas nejaku predstavu... Zmen si stereotyp. Nik to za teba nespravi. Ja sa praveze rezimu tesim,pretoze druhe diets bolo doteraz bezrezimove a narocne...takze som nevladala mat cas na seba. Teraz si ho viem dopriat. Cvicim,citam,sme viac vonku,ta anglictina,online seminare,komunikujem viac s kamoskami a rodinou..
Ahoj. Ja som sa cítila podobne a išla som do prace keď mal syn skoro 2 roky. Do toho som si stihla ešte školu spraviť.
Teraz idem na materskú opäť a už mám v pláne že sa naučím dva jazyky ( pri prvom som si dokončila vs) a že pôjdem do prace tiež skôr 🙂
Nebolo to jednoduché ísť do prace, lebo ja vidím ženy čo sú doma x rokov (to či sú ozaj šťastne to neviem, určite sú aj take ) ale my sme boli doma všetci spokojní 🙂
Plány mám teda už teraz 🙂 samozrejme nezačnem s tým hneď po pôrode zasa taká utopia to nebude 😀😀
@staskast tak ty si si to rozplanovala zariadila a si spokojna. Ja neviem co robit zvazovala som aj vs ale neviem. Ked ja by som chcela vsetko mozne ze sa do niecoho pustim a v konecnom dosledku vsetko necham tak a radsej nerobim nic a nudim sa a nic ma nebavi :(
@matapo ja uz mam dve deti obe su doma cize nejake vylety neprichadzaju do uvahy s dvomi nedokazem nikam ist. Takze sme doma max na dvor ideme sa vyvetrat
...preco nedokazes s dvoma ist nikam? Ja chodim s troma, nie je to nic strasne. Kym nebola korona sli sme spolu kdekolvek, niekolkokrat sm s nimi letela sama mimo SK, najmensi ma len tri roky takze od narodenia som ho bravala uplne ze vsade, kym nebol na svete tak som chodila len s dvoma. Kamkolvek po Skolevsnku, ale aj mimo SK, ci bicyklami, ci kolobezkami, ci busom, ci vlakom, vsetko v okoli mame spolu prechodene, mna to bavilo ze nesedim doma a ze stale vidim nieco nove a zazivam nieco nove. Dokola len upratovat, varit a okolo deti doma behat ma teda nebavilo. A hoc je teraz korona, pokial nemaju skolu sme stale niekde, okolo kazdeho mesta ci dediny je moznosti a moznosti kam s detmi ist sa tulat a nieco spoznat. A ak mas auto tak s nimi zajdes predsa kdekolvek, ak nie tak bicyklami alebo spojmi, pocas korony asi lepsie tymi bicyklami ked bude teplejsie, najmensie do sedacky alebo do vozika a mas o vdacny program postarane.
@matapo lebo mladsi ma 9 mesiacov a starsi 2.5 roka ale on neda ani ruku ide si kam sa mu zachce cize preto sa nikam neda
...je to na tebe. Ja som mala medzi detmi 2,5 roka, mladsia dcera bola januarova a na jar a v lete sme normalne fungovali, ona v nosici a maly ako ani nie trojrocny zvladol 4 km s par prestavkami uplne v pohode. O dalsi rok dal v pohode trasy do 15 km na bicykli, samozrejma viac po rovine, s prestavkami a pomalsim tempom, no ale vsak nie je kde sa ponahlat, dceru som mala v nosisi. Ja som si veru cele obdobie materskych a rodicovskych dovoleniek uzila riadne a k spokojnosti. A dat dve deti aj ked male do auta a vybehnut s nimi kdekolvek predsa nemoze byt ziaden problem. Alebo jedno na odrazadlo a druhe do kocika. Vsak mozte aj rozne ihriska spoznavat, je po Slovesnku ozaj vela pekych ihrisk kam sa oplati s detmi ist aj autom/busom. Pokial nemas vodicak tak si sprav lebo pri tych detoch sa ti zide a spoliehat sa vzdy na muza aby siel s vami aj on, tiez nie je bohvieco. Ja sama nie som dobry sofer, ak je dobry spoj radsej idem busom alebo vlakom. Ako tvrdit ze 2,5 rocne dieta nepojde kam ty chces? ver tomu ze pojde a po luke vsak nech beha kam chce a nech skuma co chce, pomaly pojde aj tak len tym smerom kam ty. A s dvoma tak malymi detmi sa nemas kam ponahlat. Ver tomu ze sa nauci aj za ruku drzat lebo ked bude mat ist vacsi kus cesty peso rado sa necha za ruku potiahnut, ak beha zatial len okolo domu kde vsetko pozna tak jasne ze nema potrebu sa drzat. Takyto problem by ma ani nenapadlo riesit. Nehladaj dovody preco sa to neda ale hladaj sposoby ako to spravit. A hlavne hladaj moznosti co by to malo byt. Co by ta bavilo. Mozno nie si turisticky typ, ani cestovatelsky ani objavovatelsky (toto bolo moje hobby aj pred narodenim deti) ale kym nevyskusas nebudes vediet a stale sa ti bude zdat ze nezijes. Deti nie su bremeno, s detmi sa da robit uplne vsetko co by si robila aj bez nich, jedine tempo trochu prisposobis a ciel. Inak nie su prekazkou v nicom. Ked som so svojimi prvy krat sama letela tak som sa bala ze ako ustrazim aj batoziu a este aj take dve male deti na letisku v nejakej svetovej metropole, som si ich dala na voditka 🙂 Po prvom raze som zistila ze je to celkom v pohode, ze uz trojrocne dieta rychlo chape ze sa moze v tej trme vrme velmi rychlo stratit. Vzdy sa drzali pri mne, nebol s nimi absolutne ziaden problem, prvy krat sme vyskusali, prezila som cestu doslova v strese a dalsi krat uz uplne v klude, uz clovek vedel co a ako s nimi a uz som si uzivala. Tak som si svoje cestovatelske hobby naplnala aj s nimi, jasne ze vacsinou sme sli aj s manzelom ako rodina ale ked nemohol tak nebudeme sediet koli tomu doma. Teraz maju uz 11,9 a 3 a sme tak zohrati ze su mi partakmi vo vsetkom, uz vladzu pomaly viac ako ja, ti starsi si uz vsetko uzivaju, uz si vedia so mnou uzit aj potulky Parizom aj Londinom,... a najmesieho mam v bugine este, ale kratsie trasy v okoli zvladne uz aj on na bicykli, na dlhsie pouzivam este nosic aby nas tolko nebrzdil. Vlakmi a autobusmi po SK to je uplne v pohode, bola by si prekvapena kolko mamiciek cestuje s ozaj malymi detmi kamkolvek. My davame na otocku aj Tatry, rano supom na skory vlak o dve hodky sme v Tatrach, vyberieme si nenarocnu turu a podvecer naspat domov. Vlaky su lacne, deti maju gratis a cloveka to ozaj obohati.
Ahoj...to má asi každý 🤗.. chodím na výšku,takže prednášky,semináre skoro každý deň..takisto robím prácu z domu...(administratívu)...takže celkom fuška...popritom samozrejme domáce práce...máme doma 17mesačneho chlapčeka takže aspoň ten mi robí dní krajšími...svojho priateľa som videla tento rok 2 krát (kvôli zákazu)...takže ano,aj ja som občas nespokojná a mám každý deň stereotyp,a to ani niesom na materskej...🙃🙃🙃