Planéta z plastu

dhaarma
7. mar 2013

Ahojte zienky...citala som tu uz vela smutnych pribehov ohladne opakovanych potratov, neplodnosti, ci detskych ochoreni. V tejto suvislosti by som vas rada v dobrej voli upozornila na dokumenty ktore pozeram a tykaju sa plastov ktore preukazatelne zapricinuju vyraznejsiu neplodnost, choroby ba dokonca potrat..Dokument v ktorom su vedecky rozoberane tieto temy sa vola - Planeta z plastu. Asi tu nemozem dat odkaz na ten dokument? Je zaveseny aj na nete s titulkami, pokial by ste ho nevedeli najst tak mi napiste spravu a ja vam poslem odkaz. Ae pokial date do guglu - planeta z plastu dokument - tak v poradi stvrty najdeny odkaz je ten dokument. Naozaj to je dolezite! Aj pre tie co uz maju deti - kedze deti su od narodenia obklopene plastami ktore obsahuju nebzepecne latky ktore nie su kontrolovane! Bude dobre ak sa o tom dozvie co najviac ludi. Vdaka

lucka1987
7. mar 2013

@dhaarma ano snazili sme sa dlhsie o babo, prekonali se potrat a mam rada svojho drobca.. a dokument myslim nedavno bezal na stv 2, aspon tak sa mi zda, ked som prepinala.. zial plasty nie su jedina vec, ktora nam skodi.. v globale , jeden mudry pan raz povedal, ze zivot sam o sebe skodi, kedze sa nam neda chranit pred vsetkymi nastrahami a aj ked sa snazime eliminovat vsetko " skodlive a nezdrave " okolo nas aj tak nasou volou a skutkami menime tak mizivu cast toho vsetkeho zleho... 😒 ale vzdy lepsie nieco ako nic 😉 kuknem si dokument, uvidim ako ma zaujme 😉

zuzulica
7. mar 2013

@dhaarma Musím pozrieť.To je ten problém,že k nám hygienici dovolia doviesť hocičo a predávať to bez upozornenie.Nedá sa tomu predísť úplne,ale treba si dávať pozor nato aké plasty a na čo ich používame.Každý má značku a na nete sa dá nájsť na čo sa používa,či môže prísť do kontaktu napr. s potravinami,s pokožkou atď.Ja osobne sa snažím napr.do kuchyne kupovať len kvalitné plastové výrobky a keď vidím napr.svokrovcov ako zohrievajú v mikrovlnke v obyčajnej plastovej miske,ktorá nemá v mikrovlnke čo robiť až ma strása...Inak stalo sa aj,že moja mamina kúpila v obchode misky akože vhodné do mikrovlnky a normálne jej tam začala dymiť,ale ja som jej predtým vravela,že tie lacné nestoja za nič,nech to nekupuje...Alebo niekde plastovú fľašu s vodou na ktorú praží slnko-fuj...Malo by sa viac hovoriť o tom ako škodí nevhodné používanie takýchto vecí.

dhaarma
autor
7. mar 2013

@lucka1987 hej ja som ho tiez videla na stv...ja viem, ze plasty nie su zdaleka jedine ktore nam skodia, skodi nam napriklad velmi aj elektrosmog..ako wifina, tv ziarenie a tak podobne..ktore tiez ovplyvnuju napriklad aj plodnost. Zacala som vsak tymto dokumentom, pretoze tema plodnosti je tu dost rozoberana a vacsina ludi by nenapadlo co vsetko na to vplyva a je to velmi dolezite pre vsetkych ludi, pretoze je kazdy jeden clovek co zije na tejto planete je kontaminovany.
.
@zuzulica presne ako hovoris...zial na obaloch sa nedozvies z coho je obal vyrobeny a prax je zial taka, ze hoci je napriklad pouzivannie konkretnej latky v EU zakazane, v Azii nie je a kedze vacsinovy tovar je z Azie, tak sa to aj tak dostanie doslovne nam pod kozu..malo by sa o tom hovorit viac a eliminovat znecistenie a zdravie ludi a hlavne zmyslat ekologickejsie, pretoze sa to tyka nas vsetkych.

vejula
7. mar 2013

@dhaarma videla som to a hned o den na to davali o uspornych žiarivkach... Plných ortuti. hlavne že chceme šetriť zem ich používanim, všetko je to biznis.