Prosím vás pekne kde robím chybu ked mám placky v strede surové?😪pečiem ich pomaly,na slabom plameni tenké sú.. vrch je pekný zlatistý a stred surový..už sa mi to stalo viac krát a preto ich ani veľmi často nerobím a pritom ich mám tak rada😌
@patricia_b na panvici na plyn.sporaku...no skúškou pokus omyl som dala teraz viac oleja tak uvidím 😌
@vrabcek15 ja nakladám lyžičkou, tak skús ten stred potom trošku pripučiť
Ja robim teda hrubšie ale robim ich na 8čke na indukčnej platni čo na plynovom je asi taky stredny az vacsi ohen a nestalo sa mi aby este neboli hotove. 🙂
No teraz mám na to chuť. 🙁
@vrabcek15 ja ich robím niekedy menšie a viac, lebo u nás má aj tak každý najradšej tie chrumkavé okraje. A takto si ich viac užijú. Skús spraviť menšie, príp. tenšie, alebo vymeniť panvicu, nemáš ju v strede vypuklú? Kvalitná teflónová je napríklad super.
od isteho casu robievam placky len v trube a su podla mna este lepsie ako tie na panvici a hlavne teda aj zdravsie. 30 min na 170 a hlavne ziadny olej nie je za potreby
@rencina_4 ja som ich raz robila v rúre - a to ešte elektrickej a povedala som si že nikdy viac. Totálne sa mi prilepili o papier na pečenie, boli nepoužiteľné a ani sa mi tam nedopiekli :(
Ale kamoši robievajú v rúre, tak neviem, čo som spravila zle. Olej som nedala.
@stratenanajdena toto iste sa stalo aj mne🙂od vtedy žiadna rúra:-ň
@stratenanajdena a robím ich na na teflonovej tefalke.. nabeiem len lyžicou a poroztláčam ich ..
😕
diečence dakujem vam všetkým za cené rady🙂 inak pridávate do cesta strúhanku?
@vrabcek15 strúhanku nie, ale taký cesnak roztlačený, a rovno veľa, mmmmm 😀
Ty brďo, mala som ísť teraz variť kôprovú omáčku, už ma čaká 5kg zemiakov, ale teraz neviem neviem, aj kyslé mlieko mám v chladničke 😉😀😅sweat_smile:
@stratenanajdena jasé sprav placky🙂 kôprovka počká🙂
@vrabcek15 zemiaky muka vajce sol majoranka cesnak a je to topka 👍
@denisa098
@alchemilkazltozelena
vy tam nedavate dusenu cibulu? My sme doma vzdy davali dusenu cibulu do cesta, kto ochutnal, bol prekvapeny ako cibula chut placiek vylepsila.
@0silvia0 ano na to som zabudla 🙂 dakedy davam dakedy nie 🙂
Ahojte ja dávam surovú cibuľku ale tiež tu dnes bola mužova teta a vravela že ju podusí a že je lepšia tak nabudúce vyskúšam tak😄
A inak všetkým vám veľmi pekne ďakujem za každý príspevok a radu😄 placky sme už zjedli boli dobre 😄pekný večer vám ešte prajem 😀
@vrabcek15 na akom spotrebiči ich robíš? .... nie sú v strede viac hrubšie? ... nemáš málo oleja?