Kúpila som si cez Modrého koníka bundu značky H and M a odvtedy máme problém v každom obchode. Kadiaľ s malým idem, tadiaľ pípa. Stále nás prezerajú, podozrievajú z krádeže. Prehľadala so celú bundu, ale nič som tam nenašla. Nemáte s tým skúsenosti? Dala som za ňu dosť eur, tak nechcem, aby sedela v skrini. ĎAkujem
@lasto zavolaj do HM a opýtaj sa, či s tým vedia niečo urobiť. Napríklad v dráčiku dávajú do hračiek také nejaké nálepky, alebo čo to je a oni iba pošúchajú po pulte a tá nálepka sa znehodnotí. Včera som to odpozorovala v dráčiku. Párik kupoval nejaké puzzle, alebo podobné hry a pri odchode pípali. Predavačka vybrala tie hry, každú pošúchala po tom pulte a oni vyšli bez pípania. Nič nevyberala. Možno aj v HM majú podobný systém. Iste ti tam poradia.
mna tak raz vyzliekli v obchode, mala som nalepku v podsivke, a raz vo vnutornom vrecku, hladaj lepsie , niekde tam bude 🙂
kolegyňa kúpila dcérke topánočky a mali podobný problém ako ty - v každom obchode pípali.... nakoniec išli do obchodu, kde topánky kúpili a tam prišli na to, že v jazyku topánky je zašitý čip a tak im to podobne ako píše zuzana581urobili a odvtedy už nepípe
ďakujem všetkým za rady, tak som sa na bundičku tešila a teraz iba tŕpnem všade, kam prídem, vyskúšam vaše rady, hádam niečo pomôže
počula som, že sa tieto mäkké kódy (tak to vraj volajú) môžu obnoviť - že aj keď sa odpália pri pokladni, môžu neskôr začať pípať.. neviem, čo je na tom pravda 😖
urcite tam mas papierov lepiaci alarm..niekedy sa podoba kodu alebo je jednofarebny..ked ho najdes staci ho len odlepit a nemusis suchat v obchode na magnete....ak tam mas alarm umel i z ihlicov tak staci tu ihlicu odstrihnut z gpmbinackama.....ale to bude lepiace pozri pri na vysacke, vo vrecku alebo pri golieri niekedy aj v rukave...
možno nejdú "odpípať". Minulý týždeň sme vybrali dcére topánky v humaniku a predavačka pri pokladni nám hovorila že si ich môžeme kúpiť ale vraj pípajú a nedá sa to zrušiť.
@martuska75 Presne, aj ja som kupila v Prahe v Humanicu topanky, na kt. som dostala zlavu prave kvoli tomu, ze nesli odpipat, mali to niekde vo vnutri v opatku :D
@lasto ahoj nestretla som ta v tescu?tam bola mamina co tiez mala taky problem tiez som jej povedala ja som tak maal v mikine vo vrecku zasity kod mikinu som prala x krat a kod bol aktivny kludne zbehni do hm tam ti to deaktivuju alebo poprezeraj uplne celu bundu tiez pod limcom rukavmi vnutornymi vackami aj tam kde sa pise meno kedze u nas sa do tovaru lepi uz len nalepka ktora pipa a je fakt malicka niekedy do jednej bundy aj 3x.
mne poslednou dobou pipa vsetko. byvaju tie papierove pipace priamo nasite na veciach, v listkoch kde su ciarove kody a oznam o prani, zehleni...
takze teraz uz zo vsetkeho noveho oblecenia odstrihavam vsetky stitky, listky...
je to hrozne neprijemne, najhorsie je, ze niekedy to pipa IBA ked z obchodu vychadzam, ked vchadam nie, to sa idem od hanby prepadnut...
@lasto ahoj, aj my sme takto kupili topanocky v Humanicu a vsade pipali, nakoniec nam ich odblokovali u konkurencie...v Deichmane 😉 ...a naozaj tiez nechapem, preco by mala byt hned kradnuta....skus, tak ako radia mamicky, bud zbehnut do H&M...alebo nejakeho obchodneho centra, ci by ti to neodkodovali...ze sa pravdepodobne znovu aktivoval...
Pripajam sa k ostatnym, do najblizsieho H&M a nechat to odpipat, nebude s tym ziaden problem.
@lasto H&M su znami tym, ze tak schovavaju kody, ze ich ani oni nevedia najst 😒 stalo sa mi to u nich v dvoch zo styroch nakupov, polhodinu potom hladali ten pipac... takze bunda nemusela byt kradnuta 🙂
chod do predajne, povedz, ze si to kupovala pre casom a ze az teraz si ju zacala pouzivat a zistila, ze pipa. budu mozno cudne na teba pozerat, ale mali by ti vyhoviet 🙂
@lasto idealne by bolo najst ho a odstranit,v HM by teoreticky mali vediet,kam ich zvyknu davat,mam za sebou x rokov odpracovanych v obchode nemenovanej znacky,niektore nalepovacie kody sa aj po deaktivacii casom z nezistenych pricin aktivuju znova 😉 ako tu uz niekto spominal,je to ozaj mozne a to,ze mohla byt aj kradnuta,je uz teraz jedno,aj ked vylucit sa to neda,pretoze viditelne alarmy zlodeji dnes odstranit vedia,divili by ste sa ako su poniektori aj magnetmi vybaveni 😉 tie poistne,ktore sa ukryvaju vedia tiez obabrat,staci obycajny alobal v taske...
Ja som mala jedno obdobie stále pipajúce. už som si z toho robila posmešky. 😀
😀 Raz som mala zabudnutý kod zvnútra bundy. A raz mi neustále pípali šlapkky z Tesca. To že sú to šlapky som netušila, to som len raz vošla do predajne a predavačka hovori že to budú tie šlapky. Odpípala mi ich a bol pokoj. Pár krát sme potom ešte pípali, a vždy som poprosila pokladníčku či nemôže skúsiť to odpípať. 🙂 😉
Ja pípam najmä v TESCU 😒 a zväčša nakupujem v sekáči.
asi bola kradnutá 🙂 a dakde bude ešte kod 🙂 zvyknú byť niekde ukryté, práve kvôli zlodejom 🙂