Piercing v jazyku

4. feb 2022

Baby obraciam sa na tie, ktorý takýto piercing majú 😅
Silno nad tým uvažujem. Poznáte to keď máte potrebu spraviť niečo, zmenu. Na tetovanie íst nechcem a vlasy mám už dosť zničené😂
Tak sa vás pýtam, moc to bolí? Zavadzia vám pri jedení/bozkávaní/orálnom? A pracujem na pozícií kde je dosť dôležitý vzhľad , tak či by to neprekážalo podľa vás? + cenovo je to aké?
Ďakujem 🙂

sona96
4. feb 2022

Ja síce nemám osobnú skúsenosť, ale dve kamošky mali a veľmi to ľutujú. Jedná si tým totálne otrieskala sklovinu zo zubov a druhej ten kov zmenil ph v ústach a stále trpela na zubné kazy, aj keď dodržiavala hygienu.

ella_price
4. feb 2022

No tak jazyk ti opuchne na nejaké tie dni až týždne. Musíš rátať s tým, či máš alebo nemáš alergie na kovy. Najlepšie si dať titánový alebo z chirugickej ocele. Lahko sa ti tam môže dostať infekcia, kedže to je stále o vlhkom prostredí, ale pri správnej starostlivosti to môže byť ok. So zubami neviem. Mala som piercing na spodnej pere a teda nemala som žiaden problém, ale napríklad kamarátka mala tiež v pere a pri kúpaní v prírodnej vode sa jej tam dostala infekcia a celé to muselo ísť von.

slavuska1506
4. feb 2022

Ako bolo vyssie spomenute, bud si daj bioplast a nie kovovy alebo si zvol ine miesto

majlo1234
4. feb 2022

Ja mam a zalezi velmi od tohi, kde ti ho spravia v jazyku a aj od nausnice. Pri spravnej velkosti ti nebude obijat zuby, co sa tyka zmeny ph, to pocujem prvy raz. Prepichovanie ma nebolelo, ale jazyk mi potom napuchol a par dni som ho mala spuchnuty, inak sa hojil velmi dobre. Neprekaza v nicom a velmi ho nevidno, v praci o nom malokto vie
Este dodam, ze by som su ho uz teraz asi nedala😀spravila som to v 16, teraz mi chyba odvaha uz

katarinaba
4. feb 2022

Parada - prosim tie, co ho maju - a hned prispevky od niekoho, kto ho nema.
Ale k veci - mam ho uz niekolky krat.
Prvy krat: prepich neboli vobec, skor citis, ako ho stlacia tou pinzetou. Krvacalo celkom dost, no ked som prestala vyplachovat, tak rychlo prestalo. Tento som mala pichnuty volajako cudne, na jednej strane ma to aj po zahojeni ako keby trochu rezalo, ked som sa s nim hrala. Necitila som sa s nim vtedy dobre, dala som to po roku von.
Druhy krat: prepich som vobec necitila. Krvacalo malo. Miesto bolo ok, po zahojeni som ho necitila. Potom som vsak isla k zubarovi a neviem preco, sprosta som si ho vybrala. Od zubara do roboty, po deti a kym som si ho vecer chcela dat spat, dierka sa tak zcvrkla, ze som ho uz nevedela dat spat. Tak:
treti krat: prepich som necitila, trochu krvacalo. Miesto je ok, ale mam ho mierne krivo, co vsak ludia vobec nevedia, len ja, ked si ho obzeram.
Vseobecne: po prepichnuti ma jazyk nebolel. Ono to zacalo az k veceru, ked zacal jazyk opuchat. Opuchol riadne, aj som trochu suslala. Po prepichnuti dostanes na cca 2 tyzdne piercing s dlhou tycinkou prave kvoli tomu opuchu, aby ti ten piercing netlacil na aj tak bolavy jazyk. Odporuca sa nefajcit par hodin po prepichnuti, vyradit mliecne vyrobky. Pri prvom som bola fajciarka a zapalila som si hned ako som vysla zo studia. V studiu ti daju dezinfekcnu vodu, ktora nestipe a povedia ti kolko si nou mas vyplachovat usta. Od bolesti som si davala ibalgin. Ked prestal ucinkovat, tak to bolelo, ale po tabletke som ani nevedela, ze mam nejaky problem. Vtedy som sa aj najedla - zo zaciatku som jedla skor riedke jedla, po dvoch dnoch uz vsetko. Ten opuch po dvoch dnoch zacne krasne odchadzat a do dvoch tyzdnov to je uplne zahojene. Rany v ustach, aj napriek tomu, ze je tam vlhko, sa hoja rychlo, specialne jazyk. Potom pojdes na vymenu - nemusis, ale je to dost dlhy piercing, moze zavadzat. No co si tam das potom, zalezi uz cisto na tebe - niekto ma rad dlhy, niekto kratky, niekto chce ocel, niekto titan, niekto plastovy. Niekto gulicku, iny si da kocku, ruzicku - no je toho od vymyslu sveta. Mala som snad vsetky varianty - plastovy je fajn, no po case som ho rozhryzla 😀 kedze ja si do neho casto kusem - hram sa. No zas na druhej strane, prestala som si ohryzat usta, takze pre mna dalsie plus. Mala som aj taky s ruzickou - zaklad kovovy, cez hlavidku gumova ruzicka - po case opat okusane. Teraz mam chirurgicku ocel s kristalom - uz ho mam cez 5 rokov a je v pohode, vsetko pekne drzi. Uz som raz aj gulicku prehltla, lebo sa mi odsrobovala, a potom som ju ... Ak castejsie menis piercing, tak sa to moze stat - zle dotiahnute a tak. Teraz, co mam tento, tak este sa mi neuvolnil.
Rada: po prepichu dodrzovat ustnu hygienu, no neprehanat to s nou. Kedze je to rana ako kazda ina, ak by si mala podozrenie na cokolvek, radsej zajdi do salonu alebo k lekarovi. Po case si sama najdes aky piercing ti vyhovuje. Mne ho vidiet ak sa smejem, inak si ho ludia nevsimaju a hlavne v dnesnej dobe sa nad tym nikto nepozastavuje. Ked si budes musiet niekedy vybrat - zubar, rtg ustnej dutiny, MR alebo cokolvek - daj ho naspat co najskor, inak sa ti moze dierka stiahnut a uz ho nenarves spat. Je to fakt rychle.
Mala som okolo 28 ked som ho mala prvy krat. Teraz mam 41 a nehodlam ho dat von. Vobec nelutujem, ze ho mam a ak by sa mi stalo, ze ho musim dat von a nepodari sa mi ho dat spat, pojdem na prepich opat. Zuby mam naprosto v poriadku, k dr. chodim pravidelne. Ak mam zubny kaz, tak vecne medzizubny na zadnych stolickach, kde sa mi piercing ani nahodou nedostava. Ale na stolicky trpim od mliecnych zubov.
Kasli na druhych - co si kto o tom mysli. Ak si ty s tym stotoznena, ak sa to tebe paci, ak to ty chces, chod do toho. Ludia ta budu ohovarat vzdy, lebo vzdy si dovod najdu. Poznas to porekadlo: ked chcu psa bit, palicu si najdu.

autor
4. feb 2022

Ďakujem za názor a rady 😊 Bojím sa hlavne tých zubov, mám ich i tak dosť slabé. No vraj niektoré sú vyrobené naschvál tak aby neničili zuby tak možno skúsim to 😊

tinqua
4. feb 2022

Ja som mala niekoľko rokov...odpuchlo za tri dni...nezavadza to akurát nevýhoda je tá, že kým piercing ťa stojí pár eur, tak zubár potom niekoľko stoviek🤦

sirka9
4. feb 2022

ja sihlasim s tym co napisala vyssie katarinaba. prepich bezbolestny, opuch trval cca tri dni potom sa zacal stahovat. jedla som skor kasovite tie prve dni. nezavadzal mi v nicom a ak som nevyplazila jazyk mnoho ludi si ho vobec nevsimlo. nie je to moc vidiet pri beznom rozpravani. moj muz napriklad zistil, ze ho mam az ked sme sa prvy krat bozkavali. paradoxne, kvoli nemu som si ho dala von, lebo mu vadil pri orale ( co dodnes nechapem, lebo som takeho nestretla predtym, ze by mu to vadilo 🤣). na zuby to nemalo ziadny vplyv, aj ked vedela by som pochopit, ze je to tiez individualne. ak mas vseobecne oslabene oslabenu sklovinu, mohol by to byt problem. ale nevyskusas, nevies. nikdy som nelutovala, ze som si ho dala. skor to, ze som ho musela vybrat. a teraz som dosla aj o ten v pupku kvoli tehotenstvu. este ze tetovania nemusim davat prec 🤣

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fodorka
7. jún 2022

Ahojky chcem sa opytat dala si si ten piercing?

sasa227
7. jún 2022

Ja mám už druhý krát. Prvý krát keď som si dala tak v pohode dva dni bolelo trochu bol problém s jedením ale inak potom som šla na operáciu tak som si ho vybrala a kým som sa dala ako tak dokopy to prešlo 10dni už ani dierka nebola. Tak o pár rokov som sa rozhodla že si ho dám znovu bolelo to trochu viac ale to je tak všetko zase pár dní sa mi horšie jedlo ale inak žiaden problém. Čo sa týka zubov nemyslím si že by to malo nejaký vplyv mám ho už 7rokov a moje zuby sú stále v poriadku to si skôr myslím že zuby sú dané genetikou buď sú dobre alebo nie. Pri ničom nezavádza ako baby písali veľa ľudí ani nevie že ho mám. Jediné čo sa mi občas podarí keď jem že sa mi nejako dostane medzi zuby ale to naozaj výnimočné a väčšinou je to pri jedení hrášku.

ericka_l
7. jún 2022

keď chceš tak si ho daj. Ono ťažko ti bude vravieť niekto prečo nie. Sú prípady, keď by inak nespravili a sú aj také, ktoré by ešte raz do toho nešli

fodorka
7. jún 2022

@sasa227 a ake je to pri bozkavani alebo teda oral ...otazka na rovinu 🤣

sasa227
7. jún 2022

@fodorka ja v tom vôbec nevidím rozdiel a partnerovi to nevadí neviem či je to pre neho lepšie alebo nie to sme nikdy ani neriešili