Piercing malým deťom

24. sep 2022

preco matky malym prepichnu usi ale piercing nedovolia? ked je to to iste, co sa vam viac esteticky paci tak to dovolite? divne 😀

lalenka33
24. sep 2022

Piercing napr. v nose a naušnice v uchu sú to isté? Divná budeš asi ty.

svokrinjazykmonika
24. sep 2022

A kde chceš dať novorodencovi piercing? Na bradavku alebo na klitoris? Si ty vôbec normálna že ťa niečo také napadne? Šak aj do nosa je to blbosť lebo veď stále mu sople odsávaš, roky to trvá kým sa naučí samo smrkať... Bože to je úvaha toto 🤦

minenkas
24. sep 2022

Pojem piercing je odvozen z anglického slova „pierce“ neboli „propíchnout“. Pod tímto označením se skrývá chtěné propíchnutí určité části těla, respektive kůže, kam je následně do vzniklé dírky (tunýlku) vložen šperk. Z čehož vyplývá, že se jedná o ryze estetický výkon, který má za cíl módní zkrášlení dané tělní partie.
A asi preto te uši a nie napríklad 👃 nos ,lebo uši jednoducho spoločnosť akceptuje

marca12
24. sep 2022

Lebo je to nasa kultura a mame to tak zauzivane. Napr
africke kmene maju zauzivane ine zvyky a prepichovanie roznych casti tela je spojene s roznymi ritualmi a robi sa to po dovrseni určitého veku. Neviem ako si predstavujes piercing na babatku a kam si ho ma dat a kto mu to ma dovolit,ked je to este nemluvna? Ci myslis,ze teenegerom rodicia nedovolia piercing?

autor
24. sep 2022

vidim, ze ste nepochopili... no uz len novorodencovi dam piercing 🤦‍♀️ ja hovorim o detoch 12-13 co im rodicia nedovolia ale v detstve im dali prepichnut usi 🤣 A takych diskusii je tu dost vela. Nevidim rozdiel v tom ked si dievca necha v 13 prepichnut usi alebo nos no mnoho zien v tom rozdiel vidi.
@svokrinjazykmonika uprimne mi je pekne na zvracanie, ze nezapojis mozog a spojis novorodenca s prepichovanim klitorisu 🤢

lenqua_12325
24. sep 2022

... jedna baba od nás z dediny dala prepichnúť ucho jej syna novorodenca.
Jeho otec mal náušnicu, tak musel mať aj syn, Vyzeralo to teda hrozne. 🤐

erickatt
24. sep 2022

Mala si napisat vek, kazdy to potom pochopi po svojom

autor
24. sep 2022

@erickatt suhlasim mala som to napisat detailnejsie len som necakala taketo zvratene zenusky

vroni
24. sep 2022

Moja dcéra má od 6 mesiacov prepichnute uši, v 13 si dala do pichnúť druhu dierku, v 16 ma piercing na jazyku. Nie, nepáči sa mi to, ale je to jej telo a mimo prepichnutych uši v detstve jej rozhodnutie. A co z toho vyplýva? To je na tom to najkrajšie - nevyplýva z toho vôbec nič. A príšerne mi lezie na nervy ten hysterický cirkus okolo náušníc deťom.

autor
24. sep 2022

@vroni ja suhlasim s prepichovanim usi v detstve a aj s piercingom ale nepaci sa mi ten dvojaky meter 🙂

simona92101
24. sep 2022

Prepichnute Usi su v nasej kulture povazovane za akceptovatelne skraslenie tela,urcite to posobi menej rusivo,ako skolkarka s piercingom v nose ci oboci🤦‍♀️ ja som chodila na strednu hotelovu,a teda mali sme prisny zakaz mat viditelne tetovania a piercingy,tak isto v zamestnani (hotel,recepcia,obchodne oddelenie)...

kiki68
24. sep 2022

Tiez ma to napadlo, je to vec spolocenskej akceptacie. Ako ked mas kmene a prepichnu si nos, je to tam ok a nosi sa to. U nas su usi ako taky akceptovany a tradicny prvok dekoracie dievcat. Proste gender bender crap 😀

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
24. sep 2022

Suhlasim, u nas v nemecku u deti pod 6 rokov na to pozeraju velmi divne, na sport si to aj tak musia vyberat, takze je to skor ostara ako pomoc... co pozeram u pubertiacky, tak piercingy, tetovania, akekolvek devastovanie vlastneho tela je uplne out, nema to nikto s jej kamaratov a to maju uz 16 a teda by "mohli"... rovnako nikto nefajci a nepije, neviem, co nam to za generaciu rastie 😂

loliku
24. sep 2022

Je nato dvojaký meter,je to asi aj dobré, tiež som si tým prešla,ale tiež som nemohla mať kvôli profesií viditeľný piercing, tak jedine jazyk mi z toho vyšiel 😁 ale teraz vekom sa mi to už vôbec nepáči na ľuďoch 🤭 je to vec názoru, ja som len rada že som si tetovanie nedala, lebo keď si pomyslím čo som si chcela dať tetovat "zamlada" tak to boli teda riadne kraviny 🤦 a väčšina teenegerov asi z odstupom času, keď budú starší to bude brať rovnako

lasoli
24. sep 2022

@lalenka33 a aky je tak rozdiel?Skusi vysvetlit?

minenkas
24. sep 2022

@loliku nesúhlasím, určite je to od človeka k človeku,niekto sa dáva tetovať až keď je starší a niekto to zas ľutuje, všetko je uhol pohľadu

lalenka33
24. sep 2022

@lasoli fakt sa pýtaš, aký je rozdiel, keď má dieťa naušnice v uchu a piercing v nose?

poopsie
24. sep 2022

Mne mamina dovolila si dať v 14 piercing do spodnej pery, takže je sa nesťažujem 😅a dovolím aj dcére.. Aj teraz si dala pichnúť uši.. Sama chcela

lasoli
24. sep 2022

@lalenka33 ano,vysvetlis?Este ked to pichaju novorodencom.

minenkas
24. sep 2022

@lalenka33 piercing je piercing nech je kdekoľvek na tele

lenqua_12325
24. sep 2022

@lasoli trpia rovnako a úplne zbytočne

h2
25. sep 2022

Ja som aj proti prepichovaniu ušiek dievčatkám. Načo je to dobré? Je to piercing, ako každý iný, akurát, že spoločensky prijateľný. Keby som mala dcéru, ušká by som jej prepichnúť celkom určite nedala. Až keď by to sama chcela.

lasoli
25. sep 2022

@lenqua_12325 tiez si myslim a je jedno ci to pochnunto usiel alebo nosa ,ci inde,mozno do nisa sa ro horsie hoji a pod ale je to o zvyku ale primcip rovnaky.

lesana25
25. sep 2022

Moja dcéra nemá ani tie uši prepichnuté a to bude mať 5r. Každý na mňa pozeral ako na debila, keď som povedala že náušnice nemá a bude mať až bude sama pýtať.

lenqua_12325
25. sep 2022

@lesana25 u nás to prišlo v 4 rokoch 🙂

thoughtfulweirdo
25. sep 2022

@lenqua_12325 Aj u nás to prišlo v 4 rokoch, nastrelenie úplne bez problémov zvládla, tešila sa, a teraz po 3 mesiacoch už dudre, že aká blbosť, že jej to len zavadzia a špekuluje, že by ich chcela vytiahnuť a nechať dierky zase zarast 😅 za mňa sú náušnice ozaj blbosť, prestala som ich nosiť v 15tich a teraz si to neviem už ani predstaviť 😄

sissy27
25. sep 2022

Ja som napr dcére dovolila také piercingy, ktoré nezanechajú trvalú jazvu / dierku pre prípad, že ju raz omrzia. A keďže športuje, tak musí rozmýšľať, ktoré nebudú problém aj v tomto smere a nehrozí vytrhnutie a pod. A tam nájdeš aj odpoveď na to, prečo niekto nedovolí piercing. Okrem toho nie všetko je aj estetické, resp. nie všetci máme rovnaký vkus…

heni79
25. sep 2022

Moja dcéra nemá prepichnuté ani uši. 🤷 Má 12 rokov.

mikadooo
25. sep 2022

Nie každý rodič nedovolí. Ty asi dovolíš, keď budeš rodičom 🤷. Dcéra má 10 a jej spolužiačka už má 4 náušnice v jednom uchu. Evidentne si sa narodila do nesprávnej rodiny.