Pichľavý sveter

maminatimka
21. okt 2021

Poradte naozaj vyskúšaný recept na pichľavy sveter 🙏 Da sa to nejak odstraniť? Na internete je o tom veľa ale ma niekto to aj vyskúšane??

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daridari11
21. okt 2021

Tiež som našla kadejaké rady, napr. dať ho do mrazničky atď. Pravdu povediac, mne to nikdy nepomohlo a snažím sa pri kúpe vždy pozrieť na zloženie, čo i len malé percento vlny, angory a pod mi vyslovene vadí. Som na to extrémne citlivá.

maminatimka
autor
21. okt 2021

@viestta
@daridari11 tu mrazničku som čítala, normalne takto na sucho mám dať do mrazničky? Ale dajal nechapem čo stým vlastne urobí? Aj dajake balzamy na vlasy som čitala , ale som zvedava kto už ma niečo aj vyskušane a či aj pomôže..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminatimka
autor
21. okt 2021

@viestta píše tam na štítku že 96% akryl a 4% polyamid a hlavna vec že je H&M čiže žiadny čínan :-/ no vyskušam tu mrazničku, stačí na 1deň?

kiwi3
21. okt 2021

@maminatimka ja pouzivam ten balzam na vlasy. je super aj ked je sveter uz v takej horsej kondicii alebo stvrdnutejsi. uz som tak minimalne jeden vytrhla hrobarovi z lopaty

maminatimka
autor
21. okt 2021

@kiwi3 prezradiš mi postup ako to presne robíš 🙏 ja už vyskúšam všetko,lebo pulovrik je krasny..

henrietkatr
21. okt 2021

To sa mi veru este nepodarilo, preto si radsej take nekupujem, ked hned citim, ze mi nerobi dobre 🙂

kiwi3
21. okt 2021

@maminatimka kup si hociaky lacny kondicioner, pripadne pouzi nejaky, co ti nesedi, namoc, mierne vyzmykaj, nechaj posobit - aspon taku pol hodinku a potom vymy. v podstate, ako keby si si davala na vlasy 🙂

simca06022011
21. okt 2021

@maminatimka tak to je umely sveter ... vyskusaj hocico... moze tam byt primesane nieco pichlave a nepomoze ti nic. Tomu materialu neublizis ani koncicionerom, ani avivazou, ak teda nezabral normalny prostreidok na "vlnu" (keby to bola riadna vlna, tak to mas s vyberom tazsie🙂 a tam je to subjektivne, moj chlap vlneny sveter nosi, jeho nepicha a mna picha uz len to ze ho skladam do skrine, nedala by som to na seba ani za nic)

maminatimka
autor
21. okt 2021

@simca06022011 prala som v tekutej Lovele..

maminatimka
autor
21. okt 2021

@kiwi3 no vyskušam..

nevenka
21. okt 2021

@maminatimka ak je to prava vlna, tak vyprat v pripravku s lanolinom alebo lanolin samotny, nikdy som neskusala. Mala som vlnu, z ktorej som hackovala ciapky, detsku deku, bola to zmes merino/acryl (50/50), to nepichalo. Merino co najjemnejsie nepicha, ale mibule som si nevsimla, objednala som si sveter s 5% vlny a len co som to dala na seba, hned som smatrala po stitku, a bolo to tam. Pichalo ma, vratila som.

nevenka
21. okt 2021

@maminatimka no tak je to umelina, to co za hnusny acryl??? No, ja mam z cinskeho obchodu svetre take tenke na gombicky a perfektne su aj po rokoch, nevytahane, pekne elasticke, nepicha ma nic. Vysoky podiel bavlny. Dokonca v jednom je aj vlna a ten ma neskriabe. Zazrakom. Tak to je taka loteria...

jankapepe
22. okt 2021

@maminatimka a ty si myslíš, že HM veci sa šijú kde?
Toľko starostí s jedným svetrom......veď ho daruj niekomu čo mu sadne....alebo daj na charitu. Spravíš dobrý skutok a ušetríš si stres.