Poradte naozaj vyskúšaný recept na pichľavy sveter 🙏 Da sa to nejak odstraniť? Na internete je o tom veľa ale ma niekto to aj vyskúšane??
Tiež som našla kadejaké rady, napr. dať ho do mrazničky atď. Pravdu povediac, mne to nikdy nepomohlo a snažím sa pri kúpe vždy pozrieť na zloženie, čo i len malé percento vlny, angory a pod mi vyslovene vadí. Som na to extrémne citlivá.
@viestta
@daridari11 tu mrazničku som čítala, normalne takto na sucho mám dať do mrazničky? Ale dajal nechapem čo stým vlastne urobí? Aj dajake balzamy na vlasy som čitala , ale som zvedava kto už ma niečo aj vyskušane a či aj pomôže..
@viestta píše tam na štítku že 96% akryl a 4% polyamid a hlavna vec že je H&M čiže žiadny čínan :-/ no vyskušam tu mrazničku, stačí na 1deň?
@maminatimka ja pouzivam ten balzam na vlasy. je super aj ked je sveter uz v takej horsej kondicii alebo stvrdnutejsi. uz som tak minimalne jeden vytrhla hrobarovi z lopaty
@kiwi3 prezradiš mi postup ako to presne robíš 🙏 ja už vyskúšam všetko,lebo pulovrik je krasny..
To sa mi veru este nepodarilo, preto si radsej take nekupujem, ked hned citim, ze mi nerobi dobre 🙂
@maminatimka kup si hociaky lacny kondicioner, pripadne pouzi nejaky, co ti nesedi, namoc, mierne vyzmykaj, nechaj posobit - aspon taku pol hodinku a potom vymy. v podstate, ako keby si si davala na vlasy 🙂
@maminatimka tak to je umely sveter ... vyskusaj hocico... moze tam byt primesane nieco pichlave a nepomoze ti nic. Tomu materialu neublizis ani koncicionerom, ani avivazou, ak teda nezabral normalny prostreidok na "vlnu" (keby to bola riadna vlna, tak to mas s vyberom tazsie🙂 a tam je to subjektivne, moj chlap vlneny sveter nosi, jeho nepicha a mna picha uz len to ze ho skladam do skrine, nedala by som to na seba ani za nic)
@simca06022011 prala som v tekutej Lovele..
@kiwi3 no vyskušam..
@maminatimka ak je to prava vlna, tak vyprat v pripravku s lanolinom alebo lanolin samotny, nikdy som neskusala. Mala som vlnu, z ktorej som hackovala ciapky, detsku deku, bola to zmes merino/acryl (50/50), to nepichalo. Merino co najjemnejsie nepicha, ale mibule som si nevsimla, objednala som si sveter s 5% vlny a len co som to dala na seba, hned som smatrala po stitku, a bolo to tam. Pichalo ma, vratila som.
@maminatimka no tak je to umelina, to co za hnusny acryl??? No, ja mam z cinskeho obchodu svetre take tenke na gombicky a perfektne su aj po rokoch, nevytahane, pekne elasticke, nepicha ma nic. Vysoky podiel bavlny. Dokonca v jednom je aj vlna a ten ma neskriabe. Zazrakom. Tak to je taka loteria...
@maminatimka a ty si myslíš, že HM veci sa šijú kde?
Toľko starostí s jedným svetrom......veď ho daruj niekomu čo mu sadne....alebo daj na charitu. Spravíš dobrý skutok a ušetríš si stres.