Photoshop. Prosím, pomôžte!

lenka3007
12. feb 2010

AHOJTE babenky, mám taky menší (alebo abnormálne veľký pre mňa) problém. Stiahla som si z internetu ramiky do adobe photoshopu ale ani za svet neviem ako sa s tym robí... oložila som to do photoshop actions aj som ich nahrala medzi akcie ale nejde mi do nich vložiť fotka... prosím pomôžte mi s tým ak viete.... dáááááákujem

avion
12. feb 2010

musis mat vo photoshope (ps) otvorene obe fotky (aj fotku aj ramik) a teraz si kliknes na ramik a vystrihnes stred, vnutro.... a potom ten ramik prenesies na fotku a je to. da sa aj inak ale toto je jednoduchsie. a ked budes ukladat fotku, zvol si jpg alebo jpeg subor, inak ti to ulozi len ako rozrobenu pracu vo PS

lenka3007
autor
12. feb 2010

dakujem moja, ale ako otvorim aby som mala obe fotky na ploche, mne sa vzdy otvori v novom okne nová fotka, neviem ich dať na hromadu na jenu plochu...

lenadka
12. feb 2010

kde sa ten program da stiahnut? mozete pridat link prosim? 😉

lenka3007
autor
12. feb 2010

Pravidla stranky, bod 58.3

avion
12. feb 2010

ked mas otvoreny PS klikni v hornom lavom rohu na FILE a tam si vyber OPEN, vyhladaj si fotku ktoru chces a otvor ju. a to presne zopakuj aj s druhou fotkou. budes ich mat obe na ploche

lenka3007
autor
12. feb 2010

idem skúsiť....

lenka3007
autor
12. feb 2010

no ale oni sa otvorili každá v inom okne a nedajú sa pprekryt, myslim fotka pod rámček... ☹

monca301
12. feb 2010

ja to robim tak,ze si otvorim obe fotky,potom si si fotku pretiahnem do fotky s ramcekom a vpravo dole su vrstvy,kde si dam fotku dam pod ramcek. Len ju posunies pod nu. Duafam,ze som to zrozumitelne napisala.

janka_fr
12. feb 2010

Lenka tu mas nejake navody na pracu s photoshopom:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Conten...

lenka3007
autor
13. feb 2010

DAKUJEM BABENKY, VELMI STE MI POMOHLI, IDEM TO SKUSAT... PEKNY DEN 🙂

fiallinka
13. feb 2010

lenka - nevím, v jaké jsi teď fázi, kdyžtak napiš IP - vím, o co ti jde, ale nebudu to tu zbytečně vysvětlovat, pokud to už umíš...

zuzuxx
16. feb 2010

ahojte, rada by som sa priucila photoshopu 🙂
Momentalne sa trapims orezanim nejakeho predmetu / osoby. Co mi nejde je, ze osoba zostane taka hranata a potrebujem vyhladit okraje. skusam to cez Redifine Edge, ale akosi mi to nejde. Robi sa to cez toto? ake cisla treba dat, aby bolo vidiet jemne orezanie?

mmart
16. feb 2010

zavisi od toho, ake rozlisenie ma obrazok. Niekedy staci dat 2 px a inokedy 10 px. Vyskusaj, krok spat sa da dat vzdy 😀

ked stacis skratku ctrl+alt+d, dostanes sa hned do ponuky "rozmazania okrajov"

zuzuxx
16. feb 2010

ta skratka mi nic neotvori. mam cs 4 anglicky, a pri refine edge, co by malo byt to rozmazanie okrajov mam skratku ctrl+alt+R. klikam na zlu funkciu?

lenka3007
autor
16. feb 2010

ajojte, baby aká skratka je na krok späť, ja dávam ctrl+Z ale nefunguje mi to...

zuzuxx
17. feb 2010

lenka, skus alt+ctrl+z... skratka by tam mala byt aj napisana ked das edit alebo upravy -> krok spat

mmart
17. feb 2010

nooo, ctrl+alt+d je po cesky "prolnout okraje vyberu" a fungovalo mi to aj v anglickej verzii... Mozno mas ine nastavenie skratiek 😝

lenka3007 - nemas nahodou nastavenu anglicku klavesnicu??? tym padom by si stlacala ctrl+y a to je uz nieco ine... Pripadne poradim toto - supni na plochu okno s historiou (okno -> historia) a vies sa dostat do akehokolvek stadia krokov spat, staci kliknut na nazov operacie. Historia zavisi od nastavenia, kolko krokov spat si pamata 😉

viva13
27. okt 2013

ahoj, prosím poradí mi niekto photoshop v slovenskom prípadne českom jazyku? moc dakujem 🙂 🙂 🙂

ultra
27. okt 2013

@viva13 ako co ti mame poradit -???? V predaji je aj lokalizovana verzia photoshop v slovencine alebo aj cestine. Ine . nelegalne aktivity sa tu zverejnovat nemozu.