PhD štúdium

majkes_majk
4. máj 2017

Ahojte baby 🙂 prosim vas mate skusenosti s phd studiom? Chcela by som to skusit, rozmyslam vsak ze si podam dve prihlasky a uvidim kde to vyjde, co si o tom myslite?

eriksonka1234
4. máj 2017

Však skús,ale musíš pôsobiť na VŠ,oducit par hodín, a vela,veľa písať....

natalienka12
4. máj 2017

@majkes_majk zalezi na akej fakulte a co od toho ocakavas...

deti95060810
4. máj 2017

@eriksonka1234 písať? A čo máš na myslí?

miranna
4. máj 2017

@deti95060810
Písať? Veď predsa publikovať výsledky svojho vedeckého výskumu, najdôležitejšia súčasť PhD. štúdia.

skyahiah
4. máj 2017

@majkes_majk z vlastnej skusenosti podla mna je PhD dobre pri dvoch pripadoch:
1. chces ostat ucit na fakulte/ustave aj potom a zostat v akademickej sfere
2. chces este pocestovat po svete (taka polrocna staz v zahranici je super)

Specialnym pripadom su niektore odbory, pri ktorych je tazke najst si pracu po skole, vtedy sa oplati to doktorandske z tohto hladiska, ze mas aj nejake peniaze a nejako extra sa nenarobis (vacsinou).

Inak okrem toho cestovania mi PhD moc nedalo, v mojom odbore, kedze som nechcela zostat ucit na fakulte. Jasne, ze je to pekne mat za menom pismenka 🙂 Ale keby som sa rozhodovala znovu, uz by som nesla. Keby som zacala pracovat normalne po Ing. , tak som teraz uplne inde co sa tyka praxe. Ked som sla na pohovory, tak vlastne 27 rocna s nulovou praxou. Lebo PhD. titul je vedecko-pedagogicky.
Samozrejme, zavisi velmi od odboru ktory studujes.

miranna
4. máj 2017

@skyahiah
Súhlasím. PhD. štúdium najmä vtedy, ak sa chce uplatniť vo vede. Inak nemá veľký význam, roky praxe dajú viac. V niektorých oblastiach sa pre PhD. titul aj ťažšie zamestná. Nehovoriac o tom, že väčšina ľudí mimo akademickej sféry ani netuší, o čom je tento titul a preto pre nich znamená viac titul pred menom.

inull5
4. máj 2017

Ahojte,úplnou náhodou čítam tieto príspevky,gratulujem teda že ste to dali..ja mam "len" JUDr. No zákony študujem stále😃a môj muž práve končí PhD a dnes dostal posudok od školiteľa..veľmi ho pochválila a odporučila mu napísať monografiu keďže téma ktorú má nie je spracovaná ..strašne veľa publikoval,volali ho na prednášky po Slovensku,no zaberalo mu to veľmi veľa času a on ma okrem teda rodiny ešte kopu aktivít 🙂hrôza😃

natalienka12
4. máj 2017

@inull5 a je ti titul JUDr. k niecomu? Ja som Mgr. a rozmyslam nad nim

inull5
4. máj 2017

@natalienka12 možno to lepšie vyzerá???😄ale nie,robím si srandu..plat vyšší nemám,aj tak som momentálne s malým doma ešte takže v podstate to veľký význam nemá..namakas sa s rigiroznou ešte sa to niekomu nebude pozdavat a plus ďalšie štátnice..no neviem ci by som ešte do toho šla..tak či tak by som ešte potrebovala niečo dorobit ale neviem sa k tomu dokopat.prax môžes robiť aj bez JUDr titulu.

alexandramaria
4. máj 2017

@inull5 ahoj, kde manzel konci PhD? Chcem podat prihlasku, a mala by som par otazok na teba ;)
JUDr. Je fajn, lebo ta oddeluje od vsetkych socialnych pracovnic, uciteliek, etc.

natalienka12
4. máj 2017

@inull5 pre mna je podstatna justicna skuska JUDr. nie je priorita a rigo skuska je brnkacka na to sa ani ucit nebudem len sa mi nechce pisat praca.

inull5
4. máj 2017

@alexandramaria napíš mi ip,nechcem to dat na plochu kde robí PhD

inull5
4. máj 2017

@natalienka12 no ja som sa s tou prácou namakala statočne..hlavne som už vtedy chodila do roboty a zbierala som to každú voľnú chvíľu.Rigo bolo v pohode,len som chytila trošku v komisii kto nerozumel téme a preto nerozumel ani vysvetleniu,nič,hlavne ze to mam za sebou.no trestné pre mňa brnkacka nebola.