Ak ste este nepodpisali:
@elizabet173 lebo dnes s tým veľakrát problém je.
@mikadooo
@pribinak
Nie, nie je tam explicitne napísané, že nemocnica má povinnosť umožniť pobyt zákonnému zástupcovi maloletého dieťaťa.
Slovákom nikto nevyhovie. Niekto predkladá návrh pri ktorom si povie, že žiadny rodič nemôže byť proti a zákonne zakotvené právo jeho dieťaťa na sprevádzajúcu osobu privíta všetkými desiatimi... ale kdeže hneď je obvinený z účelného podlého naháňania preferencií
@elizabet173 ale no,aj pred 25 rokmi aj dnes je problém,bola by si prekvapená.Zato ,že ty si ho nemala neznamená že nie je.
@annm81 ja by som to ani nenazvala "pobytom", keď som mala prežiť celý čas na oddelení buď postojačky, alebo mi láskavo vyhradili jednu stoličku 😂. Ale vtedy mi to bolo jedno, hlavne som nemienila nechať dvojročné ubolené dieťa samé na oddelení s cudzími ľuďmi. Ale - buď som vtedy mala smolu na fakt divný personál, alebo sa veci pohli vpred, lebo neskôr som vždy dostala rozkladacie lôžko, takže som si našťastie mohla aj ako tak pospať.
No moment, myslím že zákon o tom je v druhom čítaní v parlamente. Ciže aká petícia?
Oficialne pravo mame byt tam s detmi. No pred 4 rokmi sme s tym problem mali. Dcera mala 8 rokov, zistili jej nador na mozgu, okamzite do nemocnice na neurologiu a - mne zostat nedovolili, lebo som tam nemohla zostat aj so 4-mesacnym plne kojenym babatkom (co spatne dokazem ako-tak pochopit) a nemohol s nou zostat ani manzel, jej otec, lebo "by to ostatnym mamickam vadilo". o 24 hod, ked sme ju prisli navstivit a videli, v akom psychickom stave je a manzel tam spravil cirkus, tak to uz slo a zrazu tam zostat mohol 🤷
A celkovo, ono je tych veci viac, nejde len o pobyt rodica s dietatom a jeho uroven...
Aj navstevy, tusim najvacsia detska nemocnica v strednej Europe a navstevy su mozne jedine na chodbe pri vytahoch, dieta "zdrogovane" tazkymi liekmi, vycerpane fyzicky aj psychicky tak, ze ledva na nohach stoji a musi si vybrat, ci si pojde lahnut do izby alebo bude aspon tu hodinku-dve so svojou mamou - na studenej chodbe pri vytahoch, kde kazdych 5 min cudzi ludia do vytahu, z vytahu...
@katica06
Marcinkova to zacala riesit v roku 2021, vtedy urcite neslo o politicku kampan. To, ze to teraz pretlaca aj peticiou, je len kvoli tomu, aby to v parlamente preslo.
"Novelu zákona, ktorá by maloletým pacientom garantovala právo mať pri sebe v nemocnici rodiča, do parlamentu predkladala v októbri 2021, podporilo ju však iba tridsať poslancov.
Čítajte viac: https://mykysuce.sme.sk/c/23126229/matka-o-prob...
@pribinak Jednoducho to tam nie je. https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
@annm81 https://www.nusch.sk/files/novinky/2021/charta-...
A už fakt dobrú noc
@pribinak “vnímam to tak, tak že voľby sa blížia a toto je zapamätateľná téma a pekne body” pani poslankyňa, ktorá to predkladá, tento návrh predkladá od roku 2021, tak netrepte hľúposti🤦♀️
Syna operovali pred 2 týždňami, má síce zajtra 17 rokov, ale surovo ma od neho vyhodili. Stále je to decko, čo sa bálo, čo s ním bude. Až kým ho nebrali na sálu sme boli stále v kontakte, buď mi písal, alebo volal. Ze pri nom už nemám čo byt, hlavne ze chlapec co bol starší, tam bol normálne s matkou, aj deti okolo 12, 13 rokov som videla, že tam boli s mamami. V com bol strach môjho syna iný, že sme to právo nemali? Idem podpísať
@zelenakobyla123 čo nepovieš
@hanaxxx do septembra pribudne v parlamente ešte niekoľko návrhov zákonov, ktoré by za normálnych okolností neobjavili.
Mám dieťa s vážnou diagnózou, zostávala som s.ňou na niekoľkých oddeleniach rôznych nemocníc väčšinou 24/7 s dieťaťom, prípade na izbe matiek. Vždy sa to dalo nejako.
@hanaxxx podpísala, ale aj platí Charta práv pacienta. Tá je nadradená slovenskej jurisdikcii
Toto vnímam, že niekto si robí pred voľbami lacnú politickú kampaň