Petícia za návrat Martinka a Samka na Slovensko

evita68
16. nov 2012

Ak ste ešte nepodpísali petíciu za návrat detí pani Boórovej na Slovensko k ich biologickej rodine, urobiť tak môžete priamo na priloženej stránke (elektronicky)...je to to najmenej, čo možeme pre ňu a deti urobiť...zaberie vám to 10 sekúnd.
Dole vpravo vpíšte meno, e-mail a štát..potom kliknite na sign a je to.. veľké díííík aj za nich..

http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_forced_ad...

sisaha
17. nov 2012

@evita68 vcera som citala na FB, ze sud rozhodol ze deti budu vratene na SK

evita68
autor
17. nov 2012

Konečné rozhodnutie ešte nepadlo, iba sudca povedal !!!! že deti budú do Vianoc doma.. Ale toto vyriekol aj minulý týždeň, že deti patria starej mame, a predsa súd odročil.. Prosím v mene ich matky, nevzdávajte to, kým nepadne konečný verdikt, zúčastnite sa petície..

evita68
autor
17. nov 2012

od ucastnika piatkoveho sudu v Londyne skopírové, aby ste vedeli:

Bol som osobne na sudnom zasadnuti a vsetko to, co pise SME je ,,NEZMYSEL !'' Pretoze sud este rozsudok vobec nevyslovil a ani nezverejnil - ten bude zucastnenym stranam zaslany mailom. Dobre citate - MAILOM! a na pojednavani ani nebol VYNESENY ! Anglicka rodina, ktoru zastupovali 5 advokati + dalsi cca 10, tvoriaci tim, sa hned po skonceni vyjadrili, ze sa odvolaju a budu ziadat, aby sa cely proces od zaciatku opakoval. Ak sa to stane, dalsich XY rokov v ********
Co sa dialo v sale: Hned na zaciatku, protistrana vzniesla namietku, ze pred budovou protestuju matky s detmi a cakaju televizne staby. Pojednavanie bolo 2-krat prerusene. 1.krat sla porota pozriet fim - Bez chlapcov neodidem, ktory natocila TV JOJ. Pocas pojednavania sa opat ukazalo, ze slovenska strana pripad podcenila, lebo doklady, ktore mala sudu predlozit v utorok poobede, nepredlozila ani pred pojednavanim v piatok. Predsednicka Centra... ,,ICH ZABUDLA...'' asi na hotelovej izbe. Vela dokladov, ktore sud pozadoval, mala babka chlapcov - p.Eleonora, ale sud trval na dokladoch predlozenych Slovenskou vladou, ktoru zastupovala riaditelka Centra pre medzinarodnopravnu ochranu deti a mladeze Ministerstva prace a socialnych veci p. Cisarova . V zavere sud zopakoval, ze slovenska strana nepredlozila doklady, ktore by vniesli do pripadu uplne jasno : Kedy je Slovensko schopne previest chlapcov spat a akym sposobom, ci je Slovensko schopne detom zabezpecit lekarsku starostlivost, zabezpecit lieky, zabezpecit skolku -vzdelanie v anglictine, aby ich prechod bol plynuly, ci je slovenska strana schopna zabezpecit psychologa, pediatra, zdravotnicky personal pocas prevozu, mena a adresy ludi -ktori sa budu starat o deti, adresu skolky... Vsetko toto malo byt predlozene po utornajsom pojednavani. Co myslite -BOLO? Samozrejme ze nie a preto sud trva na tom, ze prevoz sa nebude moct uskutocnit skor, ako nebudu dorucene a OVERENE tieto poziadavky sudu.
Vsetci traja clenovia sa k pripadu v zaverecnej reci vyjadrili, dvaja boli za, aby sa chlapci do Vianoc dostali na Slovensko k babke, - p. Eleonore, tretia sudkyna nepovedala ani nie, ani ano, ze to treba riadne zvazit
Pritom stacilo dnes uplne malicko a mohol byt uz na pojednavani vyrieknuty konecny verdikt. V sudnej sieni sedel Velvyslanec Slovenska v UK - prist k obhajcovi a tlmocit, ze on ako zastupca Slovenska GARANTUJE, ze vsetky poziadavky sudu budu splnene na 100 % . Myslite, ze to spravil? NIE ! A pritom stacilo tak velmi malo - CHCIET pomoct a UKONCIT trapenie deti a rodiny.
Tak to mozeme zhrnut :
Michal Jurci z tlacoveho odboru Ministerstva prace, socialnych veci a rodiny, agenture SITA povedal nieco, co VOBEC NEEXISTUJE. Ze sud rozhodol a ze deti Ivany Boorovej sa do Vianoc dostanu na Slovensko !
Vsetci, co sme boli v sale, vsetci, co boli pred budovou Kralovskeho najvyssieho sudu v Londyne, vsetci, co to sledovali cez telemost na celom svete si to prajeme. Teraz je to uz len a len v rukach slovenskych uradnikov, ako to zvladnu.
Ja osobne to ruzovo nevidim, aj ked by som sa v tomto pripade velmi mylil.
Odkaz pre Ministra Lajcaka a Rychtera - to, co predvadzaju Vasi zamestnaci pri rieseni tohto pripadu VOBEC nenasvedcuje, ze by ste mali ZAUJEM ho co najskor dotiahnut do uspesneho konca, aby bola cela rodina spolu.
Teraz mozete na mna podat trestne oznamenie, za porusenie informacneho embarga o pripade !
Doplnil som len to, co akosi profesionalnym novinarom uslo pozornosti a verejmost by o tom, ako pracuju pre nas Slovakov v zahranici plateni statni zamestnanci, mala vediet.
Anglicke urady odobrali rodicom deti,Anglicke urady odobrali rodicom deti, ktore maju SLOVENSKE STATNE OBCIANSTVO.
Anglicky sud poziadal slovensku stranu vo februari tohto roku - pred 10 mesiacmi, ano, dobre citate, pred DESIATIMI mesiacmi, aby bol pre tento pripad vycleneny - urceny slovensky sudca, ktory by sa zucastnoval pojednavani a pomohol k rychlejsiemu ukoncenia pripade. Do dnesneho dna 16.11.2012 slovenska strana tohto sudcu NEZABEZPECILA !
Pritom na kazdom mieste sa docitame, ako intenzivne vsetci pracuju na uspesnom vyrieseni tohto pripadu a az ked ste osobne na pojednavani, pridete k poznaniu, ze pre uspesne ukoncenie sa vobec NIC NEROBI.
A koho doteraz nedorazilo, tak toto VAS dorazi na 1 000 %.
Za posledne 3 roky bolo v UK adoptovanych - zobratych 120 deti obcanov Slovenska a Velvyslanectvo v Londyne riesi momentalne dalsich 80 pripadov odobratia SS. Vsetko pod dohladom Konzulky Chudej a Velvyslanca Walachovskeho a Centra pre medzinarodnopravnu ochranu deti a mladeze Ministerstva prace a socialnych veci !
Zacinate KONECNE CHAPAT, preco nechcu Ivane, babke Eleonore , Martinkovi a Samkovi POMOCT ?
Pan Minister Lajcak, KEDY zacnete konecne CISTIT ten CHLIEV v Londyne? Vam este socialka v KOSOVE deti NEODOBRALA ?
Co tak nastudovat si Deklaraciu - Dohovor o pravach dietatahttp://www.unicef.sk/sk/prava-...
http://www.sme.sk/diskusie/dpl...

evita68
autor
17. nov 2012

Ženičky, dúfam, že vám nie je ľahostajný osud týchto detí.. zamyslite sa, určite máte takmer všetky detičky, ak by sa vám stalo niečo a nemali by ste pomoc a podporu, boli by ste bezradné...
A prosím, vyťahujte túťo tému na ,,svetlo božie,, - nech to frčííí... dík

evita68
autor
17. nov 2012

posúvam..

lucka1987
18. nov 2012

@evita68 podpísane 😉

kaktusik007
18. nov 2012

podpisane..

evita68
autor
18. nov 2012

Super, kočky..
Prichádzajú mi správy na ozrejmenie, tak podám v skratke:
Malý synček mal nejaké vyrážky okolo genitálií, išli s ním k lekárovi a lekár vzniesol obvinenie na otca za sexuálne zneužívanie.. Toto sa nikdy nepotvrdilo, otec nie je obvinený, je na slobode, vyšetrovanie ukončené ako nedôvodné podozrenie.. Tohto sa ale chytila sociálka, deti im zobrali a nechcú im ich vrátiť.. Toľko v skratke..
Matka za ne samozrejme bojovala, ale súd dopadol v jej neprospech a nedali jej možnosť odvolať sa.. Preto ona teraz už nezmôže nič, preto teraz bojuje ich babka..

Kto to nesleduje: je podozrenie, že násilné odoberanie detí v Británií súvisí s vytváraním pracovných miest u nich, Odoberajú tam vyše tisíc detí ročne rodičom, najmä zahraničným.. Je to pre nich kšeft, pretože na úkor týchto detí a rodičov tam poberajú veľké peniaze sudcovia, právnici, psychologovia, znalci, ktorý robia posudky.. A vo veľkej miere je to kšeft pre náhradných rodičov, ktorý za týždeň starania sa o deti dostanú 4000 libier.. Je to organizovaná mafia..
Svedčí o tom fakt, že matka detí Ivana má certifikát v Británii na to, že sa môže starať o cudzie deti /napr. vlastniť alebo pracovať v škôlke/, ale o vlastné deti sa starať nemôže..

Doporučujem vám pozrieť si dokument:

http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...

Nezabudnite, prosím, zúčastniť sa petície..

evita68
autor
18. nov 2012

posúvam..