Ahojte, budem mať príležitosť mať dvor, len do oktobra. Chcela som sa poradiť oplatí sa ešte pestovat? Ak áno ako to spraviť aby som mala aj úrodu? Co sa pestuje najľahšie? A treba robiť nejaké záhony ci len nasypat hlinu na zem...?
Ďakujem za rady
Ako to myslis, ze hlinu na zem? Teraz tam mas beton, ci travu?
@evica17
Toto som skusila na zaciatku svojej snahy o permakulturu.
Vyzera to fajn,ale nie je to take jednoduche.
Ved zelinu mas aj naokolo,ked tam neurobis tu ohranicenu barieru-vysoky zahon,tak v podstate budes stale muset riesit tu zelinu...
Mam vxvysene zahony,nie vysoke,cca.30-40 cm.
Prakticke na manipulaciu,ale myslim ze klasika-pestovat na zemi s trochu obrobenej pode zatial vychadza najlepsie.
Ja som si urobila záhony na zeleninu tak, že som dobre poliala trávnik, položila na to veľké hnedé kartóny bez nálepiek a lepiacich pások. Na to som uložila vrstvu konského hnoja a na vrch nasypala dostatočnú vrstvu zeminy a opätovne poliala vodou. Záhony mám cca 60 cm široké. Sadím tak už 3 roky. Len v r.23 sa premnožili slizniaky (bezdomovce) napriek tomu, že som nemala na záhonoch burinu. Väčšinu úrody mi zjedli. Nemala som možnosť a čas ich vyzbierať a chémiu som nechcela použiť.
ahoj, pozri si no dig method, mna to zaujalo. v podstate bez roboty kolo toho.
alebo ak mas nejaku mensiu zahradu, tak vyuzit co najviac . v tejto diskusii viestta poradila paradne, tiez to riesim a hladam info. maly priestor mame na pestovanie a treba co najviac vyuzit