Ahojte,
žiaľ som to neustriehla a pes mi uchmatol z ruky mikrotenový sáčok, v ktorom bola zakrutená kosť z kuracieho stehna, keď som to preňho chcela odložiť do chladničky na zajtra 😔 stalo sa vám niečo podobné? Treba ísť k veterinarovi? Či je nejaká šanca, že si s tým telo poradí?
Viac by ma trapila ta kuracia kost ako sacok, Sacok vykadi ale kost mu moze poskodit traviaci trakt To fakt krmite psa kostami z kurata?
@mb2021 čo sáčok alebo pes? Pes je doberman, sáčok malý tenký mikrotenový
@viestta nie, strava sú granule, ale sem-tam dostane aj kosť alebo chrupavku
@natalschen chrupavky su v poriadku, ale kosti z hydiny nie
Kuracia kost je jedna z najhorsich kosti co pes moze dostat, najma ak bolo maso varene ci pecene, pretoze kuracie kosti sa stiepia a mozu narobit velku paseku.
To ze ich nejaky pes dostal 100x nieje argument (to ludia hovoria na veterinach, ked pridu s tym 101 razom so psom s prepichnutym crevom, su tam proste rizika).
Moze to normalne vykadit.
Ak by bol apaticky, nechce zrat, bez stolice, brusna bolestivost = smer vet. Dovtedy len odpozorovat a vencit pod dohpad9m.
Pes NESMIE varene/pecene kosti! Jedine surove.. A k primarnej otazke, psa by som sledovala a ked by sa mi nieco nezdalo (verim, ze si kazdy pozna svojho psa, aj jeho stolicu, a vie spozorovat, ze nieco je inak) az potom by som skocila na veterinu.
@natalschen susede ako zozral tak 💩. Treba sledovat. A urcite vies ze kosti len
surove. .
Ďakujem všetkým za rady, snáď to zvládneme bez väčších problémov
Ja by som určite kontaktovala veterinára. Ten sáčok určite podľa mňa nevyjde von len tak.
@natalschen kedysi nam fenka zjedla sacok s niecim na vahu, veterinar nam poradil dat jej slanu vodu, dostala asi tri deci slanej vody nasilim...za par sekund vsetkovyvracala....toto ale neradim ako veterinar, konzultuj s veterinarom, pohotovostou, a pochval sa im ze psa krmis kostami...
Mojho znameho labrador zozral sacok na prechadzke(voditku) a potom mubtrcal zo zadku,vytiahol a bolo.
@natalschen tak môj 62kg malamut toho vo svojom 9 ročnom živote pojedol viac ako dosť od hraciek, schodov, plastového krytu okna nie ze pokusal doslova pojedol a ani nechcem vedieť co uniklo môjmu oku .... TJ sleduj ci chodí na vecko ak áno a negrca malo by to byt ok. Ps: ja mojim psom som vždy dávala kuracie kosti prip. torzo z pečeného kuraťa, jedine co očistíme sú tie ostré tenké na stehnách a nikdy sa im nič nestalo (klop, klop). Jedine co nedávam z vareného sú ryby, dám mu vždy len makrelu a len vcelku surovú.
@hladamematku a co myslíš co jej povie keď kŕmi kosťami?
@natalschen Prečítajte si odporúčanie od colsami a riaďte sa jej radou - je to veterinárna lekárka.
Sáčok vykaka🥲😆už som tak nasemu ťahala 2x sáčok čo sa mu zasekol v zadku 👌👌👌😂🫣a kosť keď nebola to tá ihlica z kuracieho stehna tak mu nič nebude
@natalschen ak bola kost surova - pohoda lahoda (no aj ked travenie bude asi zlozitejsie, skrz ten sacok). Psy na barfe bezne zeru surove maso a kosti. Ak bola kost varena tak aj bez sacku je to problem. Pravdepodobne sa mu ale nic nestane. Mozno sa v noci sam zobudi a zacne grcat. Sleduj stolicu v pribehu zajtrajska ked tak mu pri kakani pomoz (ak bude tlacit ten sacok a nepojde to tak mu ho normalne ako mu bude trcat z ritky chyt a potiahni von. Moj takto niekedy nevie vykakat travu co pozral a proste musim to takto chytit rukou v sacku a vybrat. )
No ja som zase na dlho s masom a kostami skoncila. Mame vrazebnu kombinaciu 2 macky, pes a deti. Som isla vybavit veci na chalupu, xy miliardu krat prizvukujem obzri sa sto krat za zadkom, vsetko treba odkladat. Piekli kacacie stehna. Syn rozbabral a muz sa zabudol vo vesmire a kym to stihol dojest kocur to stiahol a pes dorazil, no chlap sa tvari, ze par zbytkov vyhodil. No neviem ci aj kocur zozral z kosti, kedze ma 3 zuby von a niekedy ma problem aj rozhryzt granulu. Snad im nic nebude lebo aj von mu prizvukujem maj psa na voditku a tiez ma obcas nastve lebo ju pusti a potom pride co vsetko vonka pozrala.
@dooscoby by si sa divila dvojmesacne stena na 2 deň co bolo u nas vytoto takú kosť veľkú zo seba ze mi zle prišlo. Ani neviem jak mu vez creva presla a cez zadok. Brrrr .... Musel lignut doteraz neviem ako sa mu to vôbec mohlo podariť.... zuby nepotreboval zjavne lebo bola v celku....