Pes zožral sáčok s kosťou

natalschen
20. sep 2023

Ahojte,
žiaľ som to neustriehla a pes mi uchmatol z ruky mikrotenový sáčok, v ktorom bola zakrutená kosť z kuracieho stehna, keď som to preňho chcela odložiť do chladničky na zajtra 😔 stalo sa vám niečo podobné? Treba ísť k veterinarovi? Či je nejaká šanca, že si s tým telo poradí?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
20. sep 2023

Viac by ma trapila ta kuracia kost ako sacok, Sacok vykadi ale kost mu moze poskodit traviaci trakt To fakt krmite psa kostami z kurata?

natalschen
autor
20. sep 2023

@mb2021 čo sáčok alebo pes? Pes je doberman, sáčok malý tenký mikrotenový

natalschen
autor
20. sep 2023

@viestta nie, strava sú granule, ale sem-tam dostane aj kosť alebo chrupavku

viestta
20. sep 2023

@natalschen chrupavky su v poriadku, ale kosti z hydiny nie

colsami
20. sep 2023

Kuracia kost je jedna z najhorsich kosti co pes moze dostat, najma ak bolo maso varene ci pecene, pretoze kuracie kosti sa stiepia a mozu narobit velku paseku.
To ze ich nejaky pes dostal 100x nieje argument (to ludia hovoria na veterinach, ked pridu s tym 101 razom so psom s prepichnutym crevom, su tam proste rizika).

Moze to normalne vykadit.
Ak by bol apaticky, nechce zrat, bez stolice, brusna bolestivost = smer vet. Dovtedy len odpozorovat a vencit pod dohpad9m.

anonymanonym
20. sep 2023

Pes NESMIE varene/pecene kosti! Jedine surove.. A k primarnej otazke, psa by som sledovala a ked by sa mi nieco nezdalo (verim, ze si kazdy pozna svojho psa, aj jeho stolicu, a vie spozorovat, ze nieco je inak) az potom by som skocila na veterinu.

erickatt
20. sep 2023

@natalschen susede ako zozral tak 💩. Treba sledovat. A urcite vies ze kosti len
surove. .

natalschen
autor
20. sep 2023

Ďakujem všetkým za rady, snáď to zvládneme bez väčších problémov

stanulienkat
20. sep 2023

Ja by som určite kontaktovala veterinára. Ten sáčok určite podľa mňa nevyjde von len tak.

hladamematku
20. sep 2023

@natalschen kedysi nam fenka zjedla sacok s niecim na vahu, veterinar nam poradil dat jej slanu vodu, dostala asi tri deci slanej vody nasilim...za par sekund vsetkovyvracala....toto ale neradim ako veterinar, konzultuj s veterinarom, pohotovostou, a pochval sa im ze psa krmis kostami...

elmivelmi
20. sep 2023

Mojho znameho labrador zozral sacok na prechadzke(voditku) a potom mubtrcal zo zadku,vytiahol a bolo.

ropucha6
20. sep 2023

@viestta aj kuracie kosti su v pohode, ale len surove samozrejme, to autorka nespecifikuje.

lb1984
20. sep 2023

@natalschen tak môj 62kg malamut toho vo svojom 9 ročnom živote pojedol viac ako dosť od hraciek, schodov, plastového krytu okna nie ze pokusal doslova pojedol a ani nechcem vedieť co uniklo môjmu oku .... TJ sleduj ci chodí na vecko ak áno a negrca malo by to byt ok. Ps: ja mojim psom som vždy dávala kuracie kosti prip. torzo z pečeného kuraťa, jedine co očistíme sú tie ostré tenké na stehnách a nikdy sa im nič nestalo (klop, klop). Jedine co nedávam z vareného sú ryby, dám mu vždy len makrelu a len vcelku surovú.

lb1984
20. sep 2023

@hladamematku a co myslíš co jej povie keď kŕmi kosťami?

pepek11
20. sep 2023

@natalschen Prečítajte si odporúčanie od colsami a riaďte sa jej radou - je to veterinárna lekárka.

marcelas82
20. sep 2023

Sáčok vykaka🥲😆už som tak nasemu ťahala 2x sáčok čo sa mu zasekol v zadku 👌👌👌😂🫣a kosť keď nebola to tá ihlica z kuracieho stehna tak mu nič nebude

elmivelmi
20. sep 2023

@lb1984 Ved toto nas pes nezozerir granule ,jedine ked nema 2dni co ine zrat.Normalne dostane zo stola po ans a tak sa nazere.A to ma kvalitne granule.A toez zere kosti varene,pecene.Surove mu nedavam,jedine ak surove maso ktore odkrojim pred pecenim.

basulaak
20. sep 2023

@natalschen ak bola kost surova - pohoda lahoda (no aj ked travenie bude asi zlozitejsie, skrz ten sacok). Psy na barfe bezne zeru surove maso a kosti. Ak bola kost varena tak aj bez sacku je to problem. Pravdepodobne sa mu ale nic nestane. Mozno sa v noci sam zobudi a zacne grcat. Sleduj stolicu v pribehu zajtrajska ked tak mu pri kakani pomoz (ak bude tlacit ten sacok a nepojde to tak mu ho normalne ako mu bude trcat z ritky chyt a potiahni von. Moj takto niekedy nevie vykakat travu co pozral a proste musim to takto chytit rukou v sacku a vybrat. )

dooscoby
1. sep 2024

No ja som zase na dlho s masom a kostami skoncila. Mame vrazebnu kombinaciu 2 macky, pes a deti. Som isla vybavit veci na chalupu, xy miliardu krat prizvukujem obzri sa sto krat za zadkom, vsetko treba odkladat. Piekli kacacie stehna. Syn rozbabral a muz sa zabudol vo vesmire a kym to stihol dojest kocur to stiahol a pes dorazil, no chlap sa tvari, ze par zbytkov vyhodil. No neviem ci aj kocur zozral z kosti, kedze ma 3 zuby von a niekedy ma problem aj rozhryzt granulu. Snad im nic nebude lebo aj von mu prizvukujem maj psa na voditku a tiez ma obcas nastve lebo ju pusti a potom pride co vsetko vonka pozrala.

lb1984
30. sep 2024

@dooscoby by si sa divila dvojmesacne stena na 2 deň co bolo u nas vytoto takú kosť veľkú zo seba ze mi zle prišlo. Ani neviem jak mu vez creva presla a cez zadok. Brrrr .... Musel lignut doteraz neviem ako sa mu to vôbec mohlo podariť.... zuby nepotreboval zjavne lebo bola v celku....