Pes v byte šteká

jsbb
18. nov 2022

Ahojte, ako odnaucit brechat psa v byte. Brese aj keď som s nim doma a neustale. Už mi boli klopat aj susedia na dvere. Napadol ma jedine elektronický obojok proti stekaniu.

kukulienka999
18. nov 2022

Tak keď ho budeš nosit ty, nevidím v tom problém.

mon_drink
18. nov 2022

Ahoj, prepac, ale mna ako suseda by toto hrozne hnevalo. Asi vychova alebo proste nemat psa v byte ..

deny81
18. nov 2022

@kukulienka999 a namiesto stiplavej poznamky jej poradit nevies? Ved jasne a úprimne povedala, ze nevie, ma vedomost iba o obojku, co ano, niektori používajú. Keby bola taka ako naznacujes, nejde sa tu pytat. Skus byt trosku milsia a ludskejsia, kedze predpokladam to vyzadujes to aj od druhych/autorky.
@autorka - ja ti neporadim, prepac, neviem postupy. Ale som toho nazoru, ze poradi dobry cvicitel, nie clovek, ktory ma psa za cloveka. Stale je to zviera a svorkovy tvor. Najlepšie poradi nejaky trener podla mna

deny81
18. nov 2022
kukulienka999
18. nov 2022

@deny81 asi si unavená z celého dňa…Nič uštipačne som nenapisala a ani nci nenaznacujem aká je majiteľka, len že ak obojok pôjde nej na krk nevidím v tom problém. Preco by mal pes trpieť a znášať takéto praktiky keď má v podstate brechot ako jediný komunikačný prostriedok? Zjavne psovi v byte nieje dobre a nudí sa, keď je nespokojný aj pri majiteľke. Ak si beriem psika do bytu sakramentsky premýšľam aké plemeno beriem, aký je pes narocny a hlavne treba premýšľať aj nad nepríjemnosťami, ake zviera so sebou prináša. Trosku si dopredu premyslieť možné rizika…Pes sa nedá vypnúť, poznám xy ľudí v okoli, ktori museli dať psika z bytu prec, lebo brechot otravoval okolie. Mne brechot nevadí a vic by mi vadilo, keby som vedela že nad mojou hlavami behá psík s obojkom a chudacik nevie preco mu majitelia takto ubližujú, keď robi len to, čo mu je prirodzene 🤦‍♀️

estrella5
19. nov 2022

Tiež odporúčam trénera. Ono bez bližších informácii je aj tak veľmi ťažké poradiť... Aké je to plemeno? Aké má fyzické/psychické vyžitie počas dňa? Prečo šteká? Z nadšenia? Z nudy? Pýta si tak pozornosť? Alebo niečo oznamuje - je to reakcia na nejaké zvuky? Ako ste doteraz na jeho štekot reagovali? Má režim? Vie ten pes oddychovať? Je naučený na svoje miesto? ..... Je milión otázok, ktoré holt, neznesiteľné štekanie môžu ovplyvňovať. Neexistuje univerzálna rada pre všetky možné príčiny štekotu a pre všetky individuality psa.

vlado818
19. nov 2022

@kukulienka999 Preco by mali susedia znasat brechajuceho psa???

mandzula
19. nov 2022

Obrat sa na Risa Ulianka, riesi vychovu psov a je fakt dobry. Fb Psycholog psov.

veselo_neveselo
19. nov 2022

Treba ist so psom na cvicak! S kazdym psom, od prtavych po obr plemena - najviac to potrebuju civavy 😉

malacibulka
19. nov 2022

Skus metodu kde ho naucis stekat na povel. Sucastou tejto metody je to, ze zaroven naucis povel ticho. Druha vec je ze tvoj pes je pravdepodobne reaktivny a moze byt ze ma malo pohybu, malo mentalnej stimulacie, proste je z niecoho nervozny. Ak sa naucil od mala vybrechavat, je to zvyk ktory sa tazko opusta. Protibrechaci obojok moze privodit mentalne problemy, plus vacsina reaguje na stekanie prenikavym zvukom ktory je este neznesitelnejsi ako stekot. Susedovie prachovka brechala cez to a este usilovnejsie, aby to prebrechala.

nwnw
19. nov 2022

@jsbb ake plemeno? Niektore napr labrador, borderka steniatko odnaucis ked budes napominat ako nonstop ale ine tazko.

sheila72
19. nov 2022

@kukulienka999 očividne nepoznáš ako funguje elektrický obojok, veľa ľudí si myslí že pes dostáva neznesiteľné elektrošoky, pravda je však taká že je to len vibrácia ako keď si dáš masážny prístroj s elektrodami. Intenzita sa dá nastaviť podľa velkosti psa. Slabé intenzity pes totiž ani necíti. Ja som ho síce nemusela použiť ale viem že ho používajú aj skúsení psíčkari, keď už si nevedia dať rady. To že na tvojho psa niečo platí neznamená že to bude platiť aj na iného a nie je to len o výchove ale hlavne o náročnosti plemena a povahe psa.

estrella5
19. nov 2022

@sheila72 presne 😉 ja som síce tento obojok tiež nikdy nepoužila, ale elektronický obojok nemusí byť zlý... V rukách debila je to tyranský nástroj, v rukách skúseného uvedomelého človeka to o týraní nie je. Ale myslím si, že ak už použiť takéto pomôcky tak pod dohľadom odborníka, aby človek, hoc z nevedomosti, nespravil viac škody ako úžitku 🙂

kukulienka999
19. nov 2022

@sheila72 veď cely čas o tom pisem, že zalezi od povahy a plemena. Nás sused mal labradora s taký obojkom, lebo im chodil do jazierka vyťahovať rastliny a ničil dvor a teda veľmi dobre viem, ako chudacik pes dopadol, ak budem mat čas v priebehu týždna, nájdem staré usb kde mám fotky zo starého telefónu… lepšie urobili, ked jo posunuli ďalej… Pes mal od toho obojka spalenu kozu do krvi, nič prijemne a to bol 2 mesiace na výcviku u policajtov posluchal na slovo, ale voda ho lákala viac a liezol do nej aj keď mal intenzitu nastavenú na taký stupeň, že sme výboje počuli u nás na záhrade a to knučanie do toho. Proste obojkom sa dá korigovať chovanie psa, možno povely a tak ďalej, ale pochybujem že obojok vyriešiš znudeneho psa, ktorý brese lebo má možno nie dobre podmienky na svoj temperament … trosku treba premýšľať pred kúpou psa, aké si vhodne do bytu atď. Hľadala by som príčinu, preco brese. Možno viac venovať čas venčeniu alebo kontaktovať odborníka, každý pes je iný

kukulienka999
19. nov 2022

@sheila72 my mame u mamky slovenského čuvača a jeho temperament je chrániť, takze ten brese aj na pohnutie lístka 😁 ale mamka býva na konci dediny, kde nikoho neruší. Možno preto som na stekať odolná a naozaj mi nevadí, ale to som ja a chápem, že niekoho to môže otravovať