Pes sám doma

18. máj 2023

Ako zvladaju vasi psici byt sami doma ked ste v praci? Ja mam rocne steniatko a zatial som robila z domu no zajtra musim na cely den den do prace a mam stres co bude. Nema mi ho kto prist cez obed skontrolovat a vyvencit, kazdy pracuje. Uz bol doma sam tak 4-5 hodin a v pohode, ale zajtra budem aj s cestou tak 9,5 hod prec tak mam obavy co sa tu bude diať a mám stres už od včera 😁

denkatn
18. máj 2023

to konzultuj s odbornikom, ako sa da pes vycvicit aby spal ked nie si doma. myslim, ze nejake metody na to by mohli byt. neda sa ani cez balkon, aby suseda nanho pozrela?

colsami
18. máj 2023

Tak za prve rocny pes uz nie je steniatko, ale dospely pes...

Ak je pes zvyknuty a nauceny byt sam doma, cize mate zakladnu vychovu zvladnutu a nema nijake patologicke prejavy spravania, psik tu dobu celu prespi ked ho nic nebude vyrusovat a bude sam, nebude mat co robit... Takze netreba stresovat 🙂

autor
18. máj 2023

@colsami minule v superzoo bola pani s takým megapsom a vravela, ze jej pes ma rok a pol a ze je to este stena 😁😁😁 to len vsuvka

a asi mate pravdu, zbytocne robim paniku, spí aj teraz vacsinu casu ked som doma, tak snad to bude v poriadku 😊

autor
18. máj 2023

@denkatn skonzultujem, len do zajtra mi uz vela casu neostava 😁 byvam tu len kratko, nepoznam tu nikoho tak aby som nechala kluce od bytu

belllinka
18. máj 2023

veď si tam daj kameru, nech vidíš, čo sa deje

autor
18. máj 2023

@belllinka kameru mam, budem sledovat dianie 😀

gejb
18. máj 2023

Ak sa obavas co bude, ráno mu dopraj dlsiu prechádzku ktorá ho unaví, a kde si vybije aspon trochu energie.

luccija
18. máj 2023

Ja dávam psovi na zem moju mikinu nech ma cíti a tam spí celý deň.No je to dosť bez vencenia daj mu ráno väčšiu prechadzku

klejkaez
18. máj 2023

To je uplne normálna pracovná doba 9.5h . Veľa ludi maka i dlhsie a psík vydrží. To zas veľa psov aj v koterci sa nevyspini a počká.
Ale ano rano ho riadne vyvenci vybehaj. Daj mi svoju mikinu, aby ta cítil, u nas vzdy ked sa odchadza tak taku tycinku so sušeným mäsom na kusanie ( obľúbeny pamlsok) a odid🙂

majlo1234
18. máj 2023

Najlepsie je obmedzit psikovi priestor-bud klietkou prekrytou, alebo ho obmedzit na jednu miestnost. Mladenu psovi nechat nejake hracky, napriklad plniace(naplnis granulami, pastou a pes to vyziera). Pred pracou ho vybehat. A hlavne ho navykat postupne. Ved hadam chodis smeti vysypat/do obchodu bez neho. Inak urcite vydrzi necurat

lienka9
18. máj 2023

Nas pes spal ked sme boli prec.mali sme aj na kamere ze vpodstate sa moc nepresuval cez den 😄 ale je pravda ze bol nauceny na to byt sam od mala..ale ak vydrzi 4-5hodin,myslim ze vydrzi aj 9.drzim palceky

rhodesian
18. máj 2023

Ja osobne ti odporúčam dať z dosahu čokoľvek čo by mohol roztrhať, zožrať, stiahnuť na seba. Smetiak, jedlo, dôležité papiere, krabice. Proste čokoľvek čo môže zničiť dať preč. Pokiaľ nieje zvyknutý byť sám po určitej dobe môže prísť na psíka úzkosť a môže začať vystrájať. Náš bol po 2r HO tak zvyknutý že keď som odišla do obchodu a zabudla som niečo schovať tak bol doma bordel. A to už máme naozaj starého psíka. Predídeš tým nepríjemnému prekvapeniu.

palomka
18. máj 2023

Určite ráno dlhšiu prechádzku a možno novú hračku. Ak nie je demolator tak bude spať a čakať. Môj ma 1r a zakaždým niečo spraví. Väčšinou hneď po odchode z domu a potom už spí. Predchádzajúci psík zasa zavyjal ale nic nepoškodili. Tento nám už zjedol botnik, listy na chodbe a na skriniach musíme mať ochranné Zámky ako pre deti a i tak sa mu niekedy podarí stiahnuť moju bundu. Nepomáhalo ani nechať nejaké oblečenie. Zvládne to určite a už s akým výsledkom sa uvidí 😁

teleskop
18. máj 2023

bolo ho treba dopredu pripravovat...t.voj stres mu nepomoze

elmivelmi
19. máj 2023

rocny pes uz nieje stena.

Inak ja by som mala skor nervy ze mi dohryzie nabytok alebo ponici veci,to ze bude pol dna knucat by mi nevadilo vobec.