Dobry den,
Psika som dala kastrovat 28.maja cize ubehli cca 2 mesiace, tento tyzden som spozorovala zmenu na spravani... Je este sialenejsi ako bol, vyakakuje az do urovne tvare, blazni sa, steka po naa ked mj nedame lopticku. Predtym to nerobil. Bol sibnuty ale nie takto. Tak sa pytam moze to byt tym ze sa mu uvolnuje testosteron z tela? Aleno cim to moze byt? Dakujem za odpoved.
Bola to chemicka kastracia alebo chirurgicka? Uz som o tom pocula, ze pes bol ako vysinuty, nie je to neobvykla reakcia.
Kastrácia rozhodí hormonálnu rovnováhu, náš ostal agresívny na druhých psov, predtým nemal problém. A poznám takých viac z okolia, hlavne suky ostanú mrzuté, útočné a priberú. Už by som nikdy nedala kastrovať.
ako je starý? štena? podla popisu správania uplne normálny psík.. máme kastrovaneho psa / 9 rokov/, žiadne zmeny po kastracii nenastali...a ani nepriberá - pretože "dávame pozor" na to, čo a kolko jedáva...🙂
@luba41 ja mám psov dvoch psa a suku, oboch kastrovaných, kým pes môže žrať normálne a je štíhly, suka je ako guľa a roky je na dietnych kvalitnych granuliach, krmime podla navodu, vazime davky a nechudne nič. Vyskusali sme uz viac druhov a bez uspechu. Pohybu maju obaja rovnako. Ked je raz "posrany" metabolizmus hormonalnou nerovnovahou mozete davat pozor kolko chcete. Mala som aj nekastrovanych psov a tam nikdy nebol s obezitou problem, psom sa venujeme vela.
ja mam chemicky vykastrovaneho. Ono presne aj som citala, radsej si dat aspon jeden cyklus takto, aby clovek videl, co to s tym psom spravi. Lebo klasicku kastraciu uz neodcini nik.
@mon1305 v akom veku ste ho dali kastrovat? Minule jeden odbornik hovoril ze je vhodne.nevhat psa dospiet az potom kastrovat inak sa zasekne v puberte a uz nedospeje pretoze mu k tomu chybaju hormony...
ano moze..doktor nas upozornoval ze moze nastat zmena v spravani....bud ostane ako take "decko" blaznive hrave alebo sa zmeni inac...nasa ostala ako decko - nastastie radsej mat veseleho hraveho psa ako nejakeho mrzutenca :D