Pes nie je vo svojej koži

22. jún 2023

Ahojte, idem si pre radu od psíčkarov.
Naša 3 mesačná fenka posledné 3 dni nie je veľmi vo svojej koži. 2 dni mala veľmi riedku stolicu, dnes už toto bolo v pohode. Ale ráno pred odchodom do práce sa mi zdala nesvoja. Netešila sa ako každé ráno, veľmi pomaly sa pohybovala a chvost dole. Taká bez života.
Nemôžem odísť dnes z práce skôr ako o 18:00 a to už nebude žiadny veterinár otvorený a tak s ňou zbehnem až zajtra ráno ale veľmi sa o ňu bojím. Čo jej môže byť?
Napadlo mi pár dôvodov - nešťastne sme jej vybrali kliešťa a kúsok jej tam ostal ale nemá to zapálené. Bola pred 3 dňami odčervovaná. Nie je ešte kompletne očkovaná (máme ju len 2 týždne) a aj tak sa stretáva na sídlisku so psíkmi. Môžu byť toto dôvody? :( Máte s tým niekto skúsenosť?

autor
22. jún 2023

Ešte dodám, že si neprosím od vás rady ako vychovávať psa a čo som nemala/mala spraviť. Prosím si rady ako riešiť vzniknutý problém a zdieľané skúsenosti, aby som zistila čo to môže byť a či bude v poriadku. Ďakujem

simca06022011
22. jún 2023

nijak inak ako ze doma ju posledujes a pojdes k vet. Nikto ti nepovie co jej moze byt, lebo moze to byt milion veci aj nic podla takychto priznakov, taketo male stena neuplne zaocvkovane, nema co robit pri inych psoch, moze jej byt blbo aj po odcervovani, moze mat zlu naladu len z horucavy, alebo ze bude sama. A potom si treba odsledovat moč, ci nema teplotu, pije/zerie = babezioza je z kliestov u psikov napr. vazna (ale teda nemyslim, ze je to u nas nejake extra rozsirene, mozo niekto iny ma ine skusenosti, v kazdom pripade v tedy treba okamzite riesit veterinara, tam presne priznaky a ako rychlo sa prejavia neviem, takze bud si precitaj alebo vydrz na vecer).

zojazoja
22. jún 2023

stále ta istá pesnička dokola. keby to bolo take lahke zistit diagnozu u psa cez internet a cez písmenka, tak som milionár! a nikto nepotrebuje ziadne vysoke školy veterinárne. moze mu byt nič a moze mu byt nieco vazne. bolest brucha ked mal hnacky? dehydrovane?. s kym je šťena 3 mesacne doma cely den? same? alebo? 3 mesacne som este nevodila medzi druhych psov. nema este vsetky zakladne očkovania dokončene. nevymyslajte s radami na forach preboha..na to su veterinari. telefon mas aj ty, aj oni.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
22. jún 2023

@zojazoja tak tie hnacky mozu byt aj z odcervovania, nie? a ak jej nesadne strava, alebo vonku daco ochutna tiez... inak to je ako hadat lotto :DDD

zojazoja
22. jún 2023

@simca06022011 ano. ano. ano.vsetko to moze byt...ale ona nevie, my nevieme...tak kto to ma vediet? a u 3 mesacneho stenata takto riskovat....toto mi hlava nebere a nikdy nezobere...

hyta
22. jún 2023

Chápem že si v práci, no toto ti pomôže vyriešiť len veterinárny lekár. Našej fenke po odčervovacej tabletke bolo zle, prehnalo ju a dva dni bola nesvoja. Potom sa všetko vrátilo do normálu. Môžeš zatiaľ podať živočíšne uhlie, nakoľko na seba naviaže škodliviny.

sgilvadia
22. jún 2023

Ak papa a pije vodu je to ešte poriadku, skúste kúpiť probiotiká ( aj v super Zoo napr) a jej dať uvidíte, či zaberie a navyše momentálne je vonku teplo aj z toho môže byť lenivá/ unavená. Naš york celý deň prespal, čo je adhd 😄 ak by to neprešlo za cca 2 dni smer lekár, hlavne nech pije!

ewula192
22. jún 2023

aj náš cavalier je úplne bez nálady len spí :D ani sa jej na prechádzku nechce ísť a to idem s ňou skoro ráno inokedy sa teší len keď vidí vodítko ale poseldné dni chce mať pokoj .. podľa mňa to je tým počasím

macekovam
22. jún 2023

nema horucku? nemoze byt prehriata?

ladyblcha
22. jún 2023

Nasa mala z kliesta, nieco ako borelioza ale zvieracie

anonymanonym
22. jún 2023

Ako je psikovi?

autor
23. jún 2023

už sa zasa blázni a teší ako obvykle, už je dobre 🙈