Pes nechce piť vodu z "kohútika"

michu_
7. nov 2023

Zienky, prosim Vas, moj pes nechce pit vodu, co nam tecie z kohutika. Z mlaky ked sme vonku, sa napije. Pridala som mu teraz na skusku za "stamperlik mlieka do misky s vodou+voda tam bola- vypil to cele. Zerie ako normalne. Ma 10 rokov. Beha, skace ako vzdy. Mate niekto s tym skusenost? Co mam robit? /chodit do mlak po vodu?:D haha :/ ... zachytavat dazdovu? chyba mu nieco v strave,preto si vybera mlaky..? Stalo sa to uz niektorej z vas?... prejde ho to? moze byt chory nejak? Vdaka.

marsmykkok
7. nov 2023

No je to normálne, hlavne nedovoľ mu piť z mláky, môže ochorieť vážne-sú tam rôzne baktérie. Je to ale podobný princíp ako ak má niekto rád colu a radšej sa napije coly ak má na výber ako čistej vody. Tvoj pes má colu mláku. Nebude piť z mláky, bude dobrá aj voda mu. Rovnako niektoré psy v zime napríklad nepijú vodu, ale jedia sneh a z toho majú tekutinu.

lintu
7. nov 2023

Nechaj mu ju odstáť. Náš tiež nemá veľmi rád vodu priamo z kohútika a radšej sa ide napiť do vetra, v ktorom mám odložené rastliny.
Klasické kravské mlieko by inak zvieratá piť nemali.

michu_
autor
7. nov 2023

@lintu to som len na skusku kus dala, ze ci sa tak napije. ;)
vyskusam

michu_
autor
7. nov 2023

@marsmykkok skusime. vdaka

veselo_neveselo
7. nov 2023

Prevar mu ju, prediltruj ked mate Britu, alebo nechaj odstat. Podla mna mu spokojne moze smrdiet chlorom - asi ako nam voda z bazena.

colsami
7. nov 2023

A tych 10r doteraz ako pil? 🙂
Mlaky su problem, je to len otazka casu, toto nedovolujem pretoze cloveka to potom moze draho vyjst.

Uprimne, ja by som sa s nim nemaznala velmi, ved ked nebude mat inu moznost ako tu misku s vodou a nijaky iny zdroj a ani sa mu nebudes "doprosovat" inymi sposobmi (vela ludi ked pes odmieta vodu ci jedlo zacnu ho krmit z ruky a pchat striekacky s vodou do ust), ver mi ze ten pes urcite dobrovolne neumrie od smadu.

h2
7. nov 2023

Moje mačky to robia. Voda v miske nedotknutá, ale každá hnusná kaluž im chutí viac. 🙄 Neviem, čím to je.

syslik81
7. nov 2023

mozno aj ina miska pomoze.. niektory nechcu sklenenu iny nerezovu etc...