ahojte, už som zúfalá. máme psa tibetského španiela. je zlatá, ide mať už rok a nie ju odnaučiť od štenacích vecí. obhrýzanie všetkého, na čo dostane chuť. už som vyhodila botník, v poslednom čase chodí cikať do postele malej. neviem či z trucu, pretože ked sme doma, je zlatá, počúva na slovo. ale ako náhle idem preč pre malú do škôlky, celá cesta mi trvá len 20 minút tam aj spät, byt je hore nohami. povyťahované topánky, rozhryzený botník, (ten som už zrušila), počúraná posteľná bielizeň. ako náhle to vidím. dostane trest (po zadku novinami a ukazovákom na dané miesto hanba). som psíčkarkou od svojich 10 rokov a doposiaľ som nemala takto neposlušného psa. dostali sme ju ked mala 2.5 mesiaca. hned od mala sme ju učili všetky pokyny. na vodítko išla hned nebránila sa. a aj potrebu robila výlučne len von. doma sa nám ani raz nepocikala ani nepokakala. už neviem čo dalej. chcem ju dať preč ale ked vidím ako deti prosia, že nie tak mi je ich ľúto.
ked odchádzam do mesta alebo len pre malú do škôlky, tak je pozatvárané všetko a aj kuchyňa.
@elise
hračiek má dosť aj na hryzenie ale to ju nezaujíma. teraz práve periem paplon čo počúrala malej a dúfam, že pri tomto počasí mi to uschne do konca týždňa, lebo spať sa mi pod dekou nechce. 😀 a tie hlúposti na hryzenie, tie má aj som jej kúpila a to jej vydrzí max. 5 min. všetko zožerie akoby som jej nedávala. a je problém aj s granulami. nežerie ich. ja jej nedávam varené veci má granule a vodu, a 3x do týždňa jej dám psiu konzervu. pochopila by som keby bola veľký pes ale je maličkého vzrastu a také somariny robí že vývrtka je popri nej nič. 😀
@maca793 určite to robí z trucu. Pred tým, ako odídeš preč z domu, tak ju zober von, nech sa vybehá a nech potom sama doma spí. Ale ona je ešte šteniatko, takže je to normálne a to, že to nerobili žiadni iní tvoji psi, tak na tom nezáleží, každé plemeno a každý pes je iný 😉
Chce to trpezlivosť 😉
@lussy211 Privazovat, to sa mi zda velmi krute. Vsetko sa da zvladnut spravnym pristupom ked sa chce. Ja mam tiez psa a nieje teda velmi poslusny ale aby som ho na noc privazovala to v ziadnom pripade. To je tyranie...
@penelope206 6Nie je na tom nič kruté (však v noci spí ), v našej prítomnosti je vždy pustená a má viac slobody ako ktorýkoľvek iný pes. A neželám si aby ste môjho psa označovali ako týraného! JA SOM HO VZALA Z ÚTULKU!Len aby som mu pomohla, kopa ľudí psy kupuje a ser..e na to čo zvieratá v útulkoch a ako sa s nimi zaobchádza a kopu ľudí ma psy doma a nikto sa im nevenuje a sú týrané!!
@lussy211 Ja to za tyranie povazujem, lebo pochybujem, ze spi uplne celu noc. Je mi ho luto ked sa nahodou zobudi a jedine co mu ostava je ist maximalne tak 1,2 m len co mu ta retaz dovoli. A uz toboz by som ho neprivezovala ked je z utulku, tam si toho musel zazit az az...
@penelope2066... Beznádejné:DPekný deň.
@maca793 ..študuj,kde robíš chybu
@frisbee precitak si vyssie, ona si ho nekupila ale zobrala z utulku. Som rada, ze niesom sama co si mysli, ze je to nespravne a psik sa len trapi 😢
@penelope2066 ..no to je jedno,či kúpila alebo nie,ale chudák pes 😉
@frisbee No bohuzial je naozaj chudiatko, ked si len pomyslim, ze ked sa v noci zobudi a moze ist akurat tolko co mu retaz dovoli je mi z toho smutno...
@penelope2066 .ani si to nechcem predstavovať,taká necitlivosť voči živému tvorovi je neskutočná.
@maca793 ahoj, moja mamina nechavala nasej fenke pusteny tv, inak som citala, ze mozte skusit nahrat sa na cd a pustit to ked odidete, aby psik pocul zname hlasy. Tiez by som neprivazovala, maximalne zatvorit do jednej miestnosti, kde sa neda nic znicit a bude tam mat vodu a granule.
@frisbee Suhlasim.
@maca793 chýbate jej ale skus pokupiť kopec hračiek na žuvanie, niekedy zaberie aj sušene bravčove ucho čo je dostaťv chovproduktoch.ono takto rozkusavať veci lubia psy do 2 rokoch, treba ju isť dať von aby sa vybehala a hlavne sa snou hrať. čo sa týka močenia do postele, nám zabralo priloženie nufaku a capnutie že fuj za pár dni to už nerobil.ale niekedy to robia psy aj vtedy ak neznášaju vônu aviváže alebo pracieho prostriedku