Pes ma počúva doma, no na cvičisku nie

jaja234
22. jan 2023

Ahojte 🙂 Stretli ste sa už s problémom, kedy vás pes počúval doma, naučili ste ho pekne chodiť na vodzke, poslúcha povely avšak keď prídete na cvicisko tak vás nepočúva?
Vyzerá to tak, že sa mu doma nevenujeme no akonáhle ho prevezme vycvikar tak jeho počúva a pekne ukazuje to, čo som ho doma naučila.

gabika128
22. jan 2023

@jaja234 tam má veľa rozruchu a ty vonku nie si pre neho boh, vodca. Trénujte viac vonku, medzi ľuďmi a inými psami.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja234
autor
22. jan 2023

@gabika128 Už sme cvičili aj vonku, bolo to lepšie. Lenže ako to ze keď sme na výcviku tak vycvikara počúva a mňa nie?

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja234
autor
22. jan 2023

@estrella5 tréner to odôvodňuje tým, že nechodí na cvicisko hladná tak preto nepracuje... lenže už sa jej snažím dávať menej jest aby potom keď cvičíme tak bola poslusnejsia.. no aj keď sme vonku tak je to stále to isté. Včera večer sme boli von a ešte sme cvičili s pamlskami aby sme dnes boli nachystané.. no očividne nemáme cvičiť už 2 dní dopredu aby tam prišla hladná. Už sme ju dokonca vzali vybehať pred výcvikom a aj tak nepocuvala..

jaja234
autor
22. jan 2023

@jaja234 dokonca aj včera keď sme cvičili von, tak som mala pocit ze to je lepšie. No akonáhle videla kopec psov, ľudí.. tak sa začala obzerať a bolo to v keli. Nebola ani taka poslušná ako vonku, čo tam poslúcha už slabsie

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
colsami
22. jan 2023

Ano s tym sa stretava vela ludi, ze pes doma poslucha a vonku je nepouzitelny 🙂 dobre ze chodite na to cvicisko, takze len v tom pokracujte. Plus vsetko to, co ste natrenovali doma, teraz prejdite na vyssi level, a skusajte na ulici, v parku, na staniciach... Vela ludi vela psov vela aut - na trening je to super. Doma ma klud, ticho, ziadne vzruchy...takze je to normalne. Len trenovat dalej, aby bol aj vonku tak ovladatelny, ako doma (nielen na cvicisku, ale vsade). Drzim palce

jaja234
autor
22. jan 2023

@estrella5 ja už neviem čo si myslieť. Už pred pár dňami bolo obdobie, kedy bola najeta a neposluchala ani na dvore... nechcelo sa jej robiť povely za pamlsky, tak ja neviem kedy ju cvičiť teda.. mam pocit, že ak je najeta tak cvičíme len vtedy keď sa chce jej a nie keď mozem/chcem ja.

jaja234
autor
22. jan 2023

@jabadabadu už ju to prešlo a počúva?

colsami
22. jan 2023

Ak je ta sucka v puberte, alebo hoci starsia a dlhsie necvicena, je to normalne. Len cvicit. Ved to nieje poslusny pes po hodine ci tyzdni ci mesiaci. Dalsia vec, zavisi aj od plemena (?) a od skusenosti majitela, ako ten pes reaguje. Ak mate dibreho vycvikara, riadte sa nim. Ak povie ze pes ma prist hladny na vycvik, tak mu nedavajte jest predtym. Ved z toho psika neubudne, ked bude mat svoju davku az po vycviku. A na niektore psiky je naozaj tazko najst motivaciu. Ak je zrava, ved super, treba to vyuzit. I psy vo vrcholovom sporte sa krmia len z ruky a pri vycviku, ma to svoje opodstatnenie (a nie, nie su tyrane). A ked sa spravne motivuje a nauci zakladne veci, potom moze pes posluchat aj kvoli tomu, ze chce urobit svojmu panovi radost a respektuje ho, to je uz potom aj pre psika samozrejme. Ale najprv ho treba na seba namotat.
Vycvikara pocuva preto, lebo ludia, co uz roky s tymto robia a maju pre psy cit, vedia reagovat a vyhodnotit kazdu sekundovu reakciu psa inak ako majitel, ktory 80% signalov psa ani nezbada. Je to normalne. Trening robi majstra, nebyt skepticky a nenechat to plavat.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja234
autor
22. jan 2023

@estrella5 je to zlaty retriever, ktorý bude mať za pár dní 1 rok. Je ten typ, že sa skôr pohráme 3
2 minúty s hračkami a už ju to prestane baviť. Je viac jedlik, než hračkar..preto sme šli na to cez to jedlo. Je 2x do dňa, začali sme jej dávať jest z rúk ako nám bolo povedané. Lenže odkedy nám vraveli ze ju mame nechať vyhladovať, tak dostáva jest za tréning dokým sa jej chce cvičiť. Potom keď nechce, tak odídem a viac jest nedostane.

jaja234
autor
22. jan 2023

@estrella5 je to prvy pes, ktorého cvičíme.. sme v tom uplni nováčikovia.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja234
autor
22. jan 2023

@estrella5 tak teda ako ju mame cvičiť? Ona poslúcha hlavne na to jedlo, aj z CHS odkiaľ je nám vraveli ze za jedlo nám bude robiť všetko. Len mam pocit, že sa časom tým pamlskov prezrala a teraz keď už je to trosku náročnejšie, keď chodíme na výcvik niekam kde je cudzie prostredie, ľudia a psy.. tak je ako vymenená a nechce tam chodiť a cvičiť. Akoby jej vyhovovalo že sem boli len doma a tam cvičili.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika128
22. jan 2023

@jaja234 veľmi záleží aj kto z rodiny na ten cvičak s nim chodí, kto je u vás doma "vodca svorky". Tiež sme cvičili pamlskami, naša fenka to mala ako stravu v ten deň, mala som ich viac druhov, od piškót, granul, rôzne pečené kúsky z mäsa až po párky. Nechať vyhladovať psa sa môže myslieť rôzne. Naši susedia napríklad aj v roku dávali psovi žrať 3x za deň a čudovali sa, že pes nemá záujem o jedlo na tréningu. Taktiež je pes v puberte, to človek musí ozaj dodržiavať všetko čo trénoval pred pubertou, lebo ten pes skúša čo môže. Určite vydržte a ono sa to postupne upraví, nech si len zvykne na cvičísko, ruch okolo a obmienajte jedlo aby bol motivovaný.