Pes k deťom

3. feb 2023

Plánujeme založenie rodiny. A chceme aj psa. Teraz je otázka, najskôr psa a teda bábätko k väčšiemu psíkovi alebo bábo a šteniatko, nech vyrastajú spolu? Kde je šanca že si vytvoria krajší vzťah spolu? Alebo väčšie dieťatko a šteniatko?

hilda08
3. feb 2023

My sme mali rok skor psa, veľkého, vychádzajú spolu uplne super, len treba myslieť na to, ze kolko rokov bude mat dieta, ked psík bude dožívať, ak budu mat silne puto, velmi ho to zasiahne, ja uz teraz mam z toho obavy.
Doplním, ze podla mna je lepsie skor mat psa, aby uz bol vychovaný, vycvičený ked pride babatko, aby nevyrastal len tak na divoko lebo na neho nebude mat nik čas.

andrea_82
3. feb 2023

či najskôr psa alebo dieťa, je podľa mňa jedno. Ale ja by som ich určite nekupovala naraz. Budeš mať dosť starostí s dieťaťom a šteniatko k tomu je náročné. Puto si vytvoria tak alebo onak. Kým dieťa vyrastie na väčšie, tak pes už bude starší, to nie je ako mať dvojičky, že budú vyrastať spolu.

veronikalubko
3. feb 2023

Keď budete mat najprv psíka, potom bábätko : psík môže začať žiarliť aj nemusí čiže bud alebo 😁.
Keď bábätko a šteniatko myslím ze budu partaci ale veľa šťastia, ako dve malé deti nie jedno 🤣
Keď väčšie bábätko a psík, tiež možno fajn partia bude vyrastať s nim.. Silné puto

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika1971
3. feb 2023

@hilda08 veru zasiahne...mladsi syn vyrastal so psom od 3 rokov, ked mal 15, psik umrel...cela rodina sme boli mimo...na druhy den sme nemohli ist do prace a deti do skoly...este teraz mi je za nou smutno, ked pozeram fotky

sojorez
3. feb 2023

Jednemu aj druhemu sa treba venovat - dieta tam je to jasne, ale pri psovi netreba zabudat na socializaciu, vycvik, pubertu psa, jeho vytazenie, aby si nemala doma nervaka... Lebo predstava vztahu je pekna, len v realite to bude vyzerat, ze popri unave z dietata bude pes na konci Tvojich priorit. Za mna, najprv dieta a ak Ti ostane enegia a cas na psa, tak potom toho.

heln
3. feb 2023

ja by som povedala najskor psa, pekne vycvicit, nech si zvykne, uz teraz naucit, ze nepatri do postele.... kym sa dieta podari a narodi, moze to chvilu trvat, bude poznat dieta od narodenia a pre dieta bude od narodenia sucastou....
ak by si ich mala spolu naraz, budes si hlavu buchat o stenu a pravdepodobne to nezvladnes, budes chciet babo uspat a v tom najlepsom ti zacne steniatko cupitat, ze chce cikat, steniatka sa este pocikaju doma, alebo vyprazdnia, kym sa naucia chodit von a do toho ti bude lozit male...
ani k malemu dietatu by som nebrala psa, najskor tak ked bude mat 3 roky, skor sa to dieta nevie velmi dobre spravat ku zvieratku, pokial nevyrastalo od narodenia, psa sa moze bat, atd.

kristie571
3. feb 2023

Prve psa, vychovať ho a neskôr dieta. Alebo prve dieta, ale az po niekolkych rokoch psa. Naraz malicke dieta a male stena nie je vobec dobra kombinacia.. Nedajboze nakoniec ten pes skonci chudak na ulici ci v utulku, pre nezvladnutu vychovu. Pri malom babu nebude cas vychovavat este aj male stena 🙂 myslim to v dobrom. Partaci budu ci bude pes starsi a tak pride do rodiny dieta, alebo az dieta odrastie bude väcsie a bude sa vediet ku psovi spravat. Male deti nemaju odhad, mozu psovi nechtiac ublizit a ten v sebaobrane ublizi dietatu a to isto nikto nechce.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aliii3
3. feb 2023

Podľa mňa je lepšie keď už je dieťa väčšie, že skôr si aj to šteniatko zvykne a budú vyrastať spolu. Lebo naraz aj šteniatko aj bábo bude podľa mňa akože záhul, teda nechcela by som to tak.

lululilien
3. feb 2023

Je to jedno. My musíme mať psa, aby sa mi dobre spalo😂. Minuly rok v máji nám zomrel pes a v auguste sme priniesli domov šteniatko vlčiaka. Deti majú 11, 4, 2. Najväčšia starosť so psom pripadá mne, na výcvik chodí s najstarším synom 😍. Ja sa na nich na cvičáku pozerám a potom cvičím s ňou doma. Syn nie je ešte dôsledný. Menšie deti sa s ňou jašia. Mať doma šteniatko je záhul, hlavne pri malých deťoch, rozkúsala deťom veľa hračiek, hlavne drevené😅. Ja by som volila najprv deti a potom psa. Alebo najprv pes, ale vycvičený a zvyknutý na deti. Budeš mať parťáka na kocikovanie. Spolu naraz nie.