Pes do bytu

bsrbi666
2. mar 2023

Ahojte , chcela by som vedieť akého psíka by ste mi odporučili do bytu pre začiatočníkov, ešte som psíka nemala ale chcela by som. Akých máte v byte vy? .. Ďakujem za odpovede.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
colsami
2. mar 2023

Skoro kazdy pes moze byt v byte. Vyberaj si psa HLAVNE podla toho ake mas ocakavania/naroky na jeho povahu, a ake mas moznosti casu/financii aktivit prenho, ako sa mozes/dokazes psovi venovat a splnat zas jeho naroky. Odporucam vela studovat o povahach konkretnych plemien a nie vyberat podla "kamoska/suseda povedala" alebo podla fotografii ktore sa pacia...

Takze, najprv si zodpovedat tieto otazky a podla toho starostlivo vybrat vhodneho psika. Je to zavazok na x rokov, netreba sa splasit. Drzim palce 🙂

zojanka
2. mar 2023

@bsrbi666 Skús pozrieť Havanského psíka či by sa ti páčil. Ja mám toto plemeno do bytu vyhliadnuté. Je menší, priateľská povaha, pĺzne minimálne, alebo skoro vôbec. Je niekoľko chovných staníc na Slovensku. Možno ťa zaujme.

tibor79
2. mar 2023

@bsrbi666 York, York biewer, havanský psík ( ucenliví,priatelskí,aj k deťom,neplznu,aj pre alergikov. My máme biewra. Úžasný psík do bytu.

simisi
2. mar 2023

My máme shitzu,mily gaucak,neplzne
.Za mna odporúčam

tibor79
2. mar 2023
alexas56
2. mar 2023

Čo vieš ponúknuť psíkovi ty ? Čo od psíka očakávaš ? Chceš sním robiť nejaký šport, či by mal byť skôr ,,lenivejší''na pohyb..? Lebo každý ti tu teraz bude odporúčať toho čo má on doma, ale to tebe nemusí vyhovovať🙂 nenapísala si nič čo by si ty očakávala od psa a čo mu vieš ponúknuť.

bsrbi666
autor
2. mar 2023

Ďakujem vám pekne všetkým, ale skôr hľadám psíka väčšieho vzrastu a k tomu aj aktívnejšieho na šport . Ktorý ale nebude veľmi dominantný, mali sme amstafa ale bol s ním problém, že počúval len manžela .

kiki68
2. mar 2023

@bsrbi666 ak vacsi pes tak potom mozno sharpei alebo napr boxer, potom mas take vacsie ako napr border kopia, pudel, mne sa strasne paci aj ten mensi chrtik. Kamoska mala toho chrta a to bolo take zlate, vonku behalo a doma to sedelo krasne na zadku.

marsmykkok
2. mar 2023

@bsrbi666 Dalmatín, Labrador, zlatý retvíver. To sú také celkom citlivé psy. Nie za mňa veľmi obľúbený weimar, ten potrebuje pevnejšiu ruku.

zara0201
2. mar 2023

@zojanka máme havanského,za mňa jednoznačne dobrý výber. Predtým sme mali yorka.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tibor79
2. mar 2023

@bsrbi666 pes má jedného vodcu. Akoby vodcu smečky. Čiže počúva najviac toho z rodiny,kto sa mu najviac venoval od malička,kto ho vychovával. Ostatných členov rodiny chápe skôr ako jemu rovnocenných. Vždy bude jeden člen rodiny akoby ten hlavný pre psa. Ostatných má dobre vychovaný pes tiež akceptovat. Ale vodca je zväčša jeden. Teda ten hlavný.

majlo1234
2. mar 2023

Jednoduchy nenarocny pes je podla mna napriklad cavalier. Z tych vacsich labrador alebo chodsky pes-lahko cvicitelne, ale na sport, ale uz vyzaduju viac aktivit. Neviem, co znamena pre vas dominantny pes, ale maloktory je naozaj dominantny, su iba drze/nwvychovane/tvrdohlave psi vacsinou

trema
2. mar 2023

Mame chodskeho, je to zlaticko, rozumny priatelsky k ludom aj inym zvieratam, dost akcny 🙂

jamimo
3. mar 2023

@bsrbi666 ja by som ti z vlastnej skúsenosti odporučila pudlíka. Veľmi inteligentné plemeno (v top 3),menší vzrastom, neplzne, nemá tak výrazný pach (mne to nevadí, ja ten pach priam milujem) napr. vlčiak alebo kokršpaniel má výraznejší pach, kľudná povaha. Ja vlastne ani nepoznám zdiveného pudla, na rozdiel od nezvládnutých čiváv, ratlíkov a špicov, jack rusellov. Sú síce teraz v móde, zatiaľ ich je menej ako pomerajanov a yorkshirov, takže niesú také prešľachtené z množiarní z mnohými zdr. problémami. Starostlivosť navyše je strihanie, poznám však mnohých majiteľov, kt. si strihajú psov doma. Prosím ťa, pes je záväzok na mnoho rokov (náš žil vyše 16 rokov) riadne to zváž, a nekupuj na bazoši. Ďakujem za pochopenie.

00momo
3. mar 2023

@jamimo vcera som zakladala podobnú temu a ten zavazok my mame Zaka to je min. Na 50r.co zivot psa je ppriblizne 1/3jej života. 🙂

mladena
3. mar 2023

@bsrbi666 tak z opisu možno aj šeltia by bola fajn len tie chlpy 🙂 ja mám nemeckého ovčiaka, ale dá dosť zabrať pohybovo, je ešte mladý, už som sa aj zrubala na schodoch 🙂 ale so susedmi v pohode, nešteká vôbec, len keď vojde niekto cudzí do brány, vždy to ohlási. V budúcnosti by som si už ale kupila asi toho pudla, aj keď sa mi nikdy moc nepáčili sú to príjemné psíky, lebo už budem aj staršia a unavenejšia.

alexas56
3. mar 2023

@mladena kamarátka má pudla a má teda čo robiť, je to taká duracelka. Plný energie vždy a všade. Chodia na cvičisko, agility. A každý deň sním prejde aj 10-13 km. Ale nikdy som vycvičenejšieho psa nevidela, uzasny pes, ale ako ona hovorí, treba sa mu venovať a určite nie psík k starším ľudom.