Pes - dieťa

6. dec 2023

Aký máte názor na to, ak niekto robí zo psa dieťa? Psovi povedať poď k mame, k otcovi. Pes musí ísť všade s nimi, spí s nimi, kým mi sa rozprávame o deťoch tak oni si idú o tom psovi. Keď nie je s tým psom tak sa bojí ako ja o deti, čo je s ním ako sa má či jedol pil atď.
Je choré? Smer psychológ?

autor
6. dec 2023

"Je to posledná fáza civilizácie, po ktorej už bude nasledovať len vyhynutie. Pretože druh, ktorý sa nestará o vlastné mláďatá, respektíve ich ani nechce, a namiesto toho si rozmaznáva iný druh, dopadne zle." - vyjadrenie jedného odborníka v článku

colsami
6. dec 2023

Pes nie je dieta. Pes moze byt sice clen rodiny, ale psi clen rodiny.

Podla mna to nie je ok, ale co Ty s tym? Kazdy nech si robi ako chce, ich vec.

jesenzima
6. dec 2023

A nie je to jedno? Dnes už fakt je každý odkázaný na psychiatra, alebo psychológa? Nemala by si aj ty ísť navštíviť túto inštitúciu, lebo ťa trápia úplne zbytočnosti??

pleby
6. dec 2023

Ja by som to zasa až tak nedramatizovala. Prosto majú psa ako súčasť života. Možno nemajú deti, nemôžu mať, majú len jedno, druhé nemôžu mať, nechcú mať ..... Mne osobne je to srdečne jedno, kým odo mňa nepýta niekto radu, ako psíka nadojčiť 😉
Iné veci sú zvrátené a riešenia hodné.

barbora0308
6. dec 2023

A co ludia, krori deti nemozu mat a vynahradzaju si to s laskou k zvieratu?
Ja na tomto nevidim nic zle...je uplne ina zodpovednost mat psa, ako mat dieta, to je asi kazdemu jasne. Clovek, ktory vsak nemal nikdy deti si to k nicomu inemu nevie prirovnat a jedinu vychovu, ktoru pozna, je vychova a starostlivost o svojho domaceho maznacika. Urcite to nie je na psychologa, ani na psychiatra. 🤷

elmivelmi
6. dec 2023

Pozri si instagram,tam je plno takychto podivinov.No tak niekto nema deti ma zvierata ako deti,alebo si nerozumie s ludmi ,tak jeho nahrada su zvierata,ved tie mlcia a vzdy prikyvuju,neodvravaju,nikoho nekritizuju,pre niektorych je lepsie vychadAt so zvieratmi ako celit konkurencii,ci kritike ,ci beznej asociaci s ludmi.
A za mna je to divne ale fak co ich zivot.Mozu s nimi kludne spavat,pokial ma tym neobmedzuju alebo ziadaju prava pre zvierata,ale fo mi vadi je pes v restike ,ci pod stolom alebo za stolom

autor
6. dec 2023

Prekáža mi to z dôvodu, že oni jediný z nášho okruhu nemajú dieťa - resp. majú psa a nosia ho všade s nami ako my ostatný dieťa. Potom všade máme chlpy od psa, sliny, dieťa je neustále poskakane, zvalene na zem. A ak povieme aby si psa nechali doma tak ešte oni sú urazený, že ani my si nenecháme doma dieťa

januska12323
6. dec 2023

Je mi to jedno. Zaujímalo by ma jedine keby sa k dieťaťu správajú ako ku psovi.

mimi3008
6. dec 2023

Nemaju deti lebo nechcu alebo nemozu? Ak nemozu, mozno preto sa upli na toho psa. Nevravim, ze az v takej miere je to zdrave, ale moze to byt dovod. Ked som mala takmer 28, kupili sme si steniatko, uz takmer rok sa nam nedarilo otehotniet. Nie, nerobili sme kolo neho az take caviky, ale spaval s nami v spalni, bravali sme ho aj na take poldnove vylety autom. Jedna stara klebetna tetka na vedlajsej ulici sa mi akoze milo prihovorila, ked som sa so psikom prechadzala, ze to decko uz treba a nie tam psa miesto decka. Som si vtedy pomyslela, ze hlupana jedna (aj horsie teda asi). Vyznelo to, akoby som uz mala pomaly 40ku na krku a ziadne deti, lebo sak este nechcem, este mam kopec casu...nestaraj sa do tych ludi

barbora0308
6. dec 2023

Wow nechcela by som vas mat za kamaratov...

januska12323
6. dec 2023

Tak ich k sebe domov nepusti so psom keď ti vadí. Vonku sa staraj o svoje dieťa nech sa s ním nehrá keď to nechceš.

mimi3008
6. dec 2023

Ak sa nudis, staraj sa radsej o zlepsenie svojho pisomneho prejavu. Nominativ pluralu sa pise s í, nie s ý

autor
6. dec 2023

@mimi3008 toto teda bol zmysluplný komentár, neboj sa Ing už za mnou

elmivelmi
6. dec 2023

A tak sa viete predsa respektovat,ked ti to vadi,tak sa snimi nestretabaj predsaAle takto ohovarat ved ani tvojemu dietati sa nic nestane ked ho ten pes olize .A ak ti to vadi ze ho pes olizuje tak psovi rozkaz a ked to bude robit zatehni to,povies nesmies alebo ho odozen od tvojho dietata.Mozno to pochopia kamarati.
Inak zasa mozno nemozu mat deti.Mne by toto napr nevadilo,so psom by som si vedela urobit poriadok,a nevadilo by mi kebyze pri nas pekne ide vychovane.Ale zvatsa deti maju radi psy,tak asi aj tvoje decko mozno ide po psovi??

majlo1234
6. dec 2023

Pes sice nie je dieta, ale tiez chodi vsade s nami, co s nim mame spravit, nemozme ho predsa nechat doma, ked ho nema kto strazit. Inak ale ma svoje miesto, a zaroven dbam o naplnanie jeho potrieb(ktore su vsak ine ako u dietata)- potrebuje zabavu, pohyb, spolocnost a dobre jedlo a vodu. V tom je omnoho jednoduchsi ako dieta😃

colsami
6. dec 2023

A nie je lepsie sa s tymi "kamaratmi" ktorych ohovarame na fore, normalne sa porozpravat a dohodnut? "Pozri nemam problem so psom ale prekaza mi ak vyskakuje po dietati a ak chodi po nasich veciach ze mame vsade chlpy, prosim len aby ste si to ustriehli." Bodka.

alexandraas
6. dec 2023

Ano,za mna to je chore... nech si kazdy mysli co chce 🙂

mistymay33
6. dec 2023

Ja mam psa, deti nemam a tiez si doma hovorime pod k mame, k tatovi. Dokonca aj moja mama, si hovori babka. Ano, je to divne, ale je mi jedno co si kto mysli. Zalezi mi na psovi, beriem ho vsade kde sa da, kde je vitany, alebo akceptovany, alebo kde mu to je prijemne. A tak isto sa o neho bojim a staram sa, aby mal vsetko a aby mu bolo dobre. Je to moj zivot, moje zviera, a ked mne to tak vyhovuje, tak to tak robim a citim a vsetci moji kamarati to vedia. Ale na druhej strane, ak viem, ze niekomu (rodine, kamaratom alebo hocikomu inemu) vadi moj pes, tak ho tam netaham a necham ho doma, Nemam problem, ak by mi kamaratka povedala, ze jej to je neprijemne, ze tam je moj pes, alebo nechce, aby moj pes olizal jej dieta, alebo skakal na neho, tak to uplne respektujem a psa neprinesiem na stretnutie. Ide o to, ze je jedno aka som ja, a ako to mam doma so psom… proste respektujem ze niekto mojho psa nemusi.

misiak7777
6. dec 2023

@autorka my doma tiež hovoríme mama a tatko a máme psa 😃😃 dieťa nechcem, nemám materinský pud a pes je môj spoločník, miláčik a právoplatný člen rodiny. Chápem že ti vadia chlpy ale kvôli tomu nemusíš posielať kamarátov k psychológovi. Mimochodom keby som sa dozvedela že niekto zo známych toto o mne hovorí, tak mu na to poviem svoje 😉

kandelabra
6. dec 2023

Ak by mal niekto psa, s ktorym by mi prisiel do domu, nechal ho skakat po mojom dietati a zvalit ho, a este by som mala pol dna roboty s upratovanim chlpov a uslintanej podlahy, tak by mi to vadilo bez ohladu na to, aky vztah ma majitel k tomu psovi. Doma nech si robia ako chcu, to je ich vec, a ak by mi to vadilo, nechodila by som k nim, ale u mna platia moje pravidla.
Mne sa ale tiez hlava pozastavuje nad tym, ako sa niektori k tym psom spravaju. Pokial je to ale ich sukromie a nezasahuje mi to nijako do zivota, pomyslim si svoje a neriesim.

majkakvet
6. dec 2023

A vas to co trapi?? Zij a nechaj zit. Su na svete horsie veci ako toto.

buberova
6. dec 2023

Je to čudné a nemám to rada.. ale asi to v tejto dobe proste tak je..

konikkon
6. dec 2023

Je to extrémne divné, pes je zviera a dieťa je človek. Majú to trochu pomýlené.Chápem ťa, mne by to tiež vadilo, ak by mi nejaký pes slintal po deťoch a mali by vsade od neho chlpy. K malým deťom zviera nepatrí, nikdy nevieš ako sa zachová.

sense
6. dec 2023

Takto nedovolila by som aby skákal po mojom dieťati, ale inak mi nevadí keď oslovujú psa pod k mame a otcovi. Takým podivibom som aj ja s mojim chlapom a to mam aj dieťa, pretože tiež na mačku občas pre hovorím chceš sa hrať s mamou? Keďže sa nechá nosiť a mojkat ako male dieťa a rovnako aj chlap. A je aj normálne ze zvieratá slintaju a púšťajú chlpy. Aj ľudia slintaju a padajú im vlasy a vypadávajú im chlpy na tele len to toľko nevidno. A nemyslím si ze som zrelá na psychiatriu.
Ak ti to vadí nepozyvaj ich k vám. Moji známi nemajú problém nechať psa doma keďže mame dve mačky.
Jedine kde mi vadí pes je reštaurácia. Inak mi je to jedno. Keď som bývala ešte v inom meste tak o dva bloky ďalej žila žena, ktorá vozidla psa vo vozíku pre psy a tiež a nim komunikovala štýlom akoby bol jej dieťa. Zrejme žila sama a ten pes ju držal ako tak pri živote.

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jenni_p
6. dec 2023

Mne napríklad vadí, keď mi nejake cudzie dieťa chytá psa bez môjho vedomia, keď sme napríklad v lete na terase a jeho rodičia sa tvária, že nič. Tiež mi vadí keď v lete vencim a niekto ide oproti nám na detskom odrazadle a ide mi zramovat psa. Ale ja to tým ľuďom poviem, čo mi vadí a to sú k tomu ešte cudzi ľudia. Prečo keď sa jedna o tvojich priateľov, tak im nepovieš čo ti vadí? Asi nemáte veľmi úprimný vzťah. Ak ti vadí, že ti pes zhodil dieťa, tak im to povedz, ale posielať ich k psychiatrovi kvôli tomu, že ho majú v posteli a nejako sa oslovujú snáď nie je tvoj problém a ak ti to robí nervy, možno by si ty mala zájsť k psychiatrovi, lebo tvoj život to neovplyvňuje a prave si si vytvorila problém tam kde nie je. Veľa spokojnosti do života ti želám a najmä, neries veci, ktoré neobmedzujú tvoju slobodu a nemôžeš ich zmeniť. A správaj sa ku kamarátom úprimnejšie alebo aa kamarát s niekym, kto ti nevadí..

j_m
6. dec 2023

🤔 žiadny “extrém” nie je dobrý…

stanielka17
6. dec 2023

Dalsi prispevok z kategorie “staram sa do cudzich ludi, ktori mi nic neurobili, a odsudzujem ich zivotny styl, ktorym nikomu neublizuju”, vsak? Odporucam najst si nejake naplnajuce hobby.

stanielka17
6. dec 2023

@misters Presne toto hovorim, ked niekto zacne panikarit s bezdetenymi ludmi a vyhynutim. Je nas 8 miliard a sme v neunosnom mnozstve pre nas ekosystem, ale dobre 🤣

anonymanonym
6. dec 2023

Nemam rada poľudšťovanie psov v zmysle nejakeho vycviku - komunikacia so psom, pristup k vychove, bla bla... To je za mna totalne nezodpovedne spravanie, voci psovi aj voci okoliu. Pes je pes. Človek je človek. Pes je pre mna pravoplatnym clenom rodiny, ale psim, nie ľudskym.

Ale kto sa ako nazyva voci psovi a ako si nazyva psa atd. mi je fakt jedno. Však je to len ich vec, nikoho ineho.

Ze "musi" ist vsade s nimi? Znova. Co koho do toho? Ich vec. Mimochodom.. Čo je na tomto spravanie sa ako k dietatu? Proste ho beru so sebou. Ako psieho clena rodiny.

Že s nimi spí? A snad ty spis s nimi? Ich postel, ich pes, ich pravidla.

Rozpravaju sa o psovi? Zjavne nemate spolocne temy. Aj keby niekto rad viedol debaty o akvariovych rybickach. To by si tiez povedala, ze sa k nim spravaju ako k svojim detom a vadilo by ti, ze je to tema o ktorej sa radi rozpravaju?

Atd atd.
Skratka - zbytocne sa staras do zivota druhych. Ak vam nevyhovuje ich sposob zivota, nesedite si ako ludia, nemate zaujem ich akceptovat aki su aj s ich psom, nemusite sa "kamoškovať"... Medzi kamaratmi by mala panovat aj tolerancia. Im tiez mozno nevyhovuju upišťané deti alebo tvoj prilis ukecany manzel alebo to, ze chodite skoro spat alebo ze ste extremne pedantni na nieco alebo ja neviem co... Urcite aj vy mate nejake muchy ako rodina.