Ahojte, prosím Vás, máme nového suseda, postavil si asi tak 2 Max 3 metre od našich okien volieru pre psa a pes stále steká,bucha a robíme nočné, nemôžme sa vyspať prosím Vás sú nejaké pravidlá pre chovanie psa ? Dá sa voči tomu nejako ohradiť? Ešte k tomu má v takej vzdialenosti postavené stavby kde chová všelijakí zver.. kačky, husy,kury kohúty a bohviečo ešte... Aj tie kohúty strašne rušia.. nedá sa spat, keď mu človek niečo povie, tak povie že sa máme vyspať v noci.. choré však chodíme do práce...nemá zatiaľ ani hnojovu jamu, hádže všetko do rieky..
@heltova9 Tak to hadzanie do rieky riesit mozes zo starostom, to je znecistovanie zivotneho prostredia. Co sa tyka inej hydiny a psa, nuz dedina...ty mas moznost dat si spalnu na opacnu stranu domu a 3 sklenne protihlucne okno a kvalitne dvere a mas pokoj co sa tyka spania aspon. Je to bohuzial najmenej konfliktna a najviac efektivna cesta... Skor si s nim dohodni odber nejakych domacich vajicok a bude dobre...
@anjelicek26 no nám to všetko dal pod okna a on si ma všetko na opačnej strane chalupu, spálňu, altanok... A my si máme kupovať, je to smutné..
@heltova9 tak logicky si to neda k domu, ja ho chapem, egoisticke zmyslanie samozrejme, mohli ste dohodnut nejaky kompromis :( To su aj muchy v lete a smrad v zime, ked to zmokne... Bohuzial toto je vsetko v legalnej rovine, takze odporucam fakt zainvestovat do tych okien, sestra zije vedla vlakovej stanice a vdaka tomu nepocujes fakt nic...ale ze nic... mozes len dufat, ze ho to nebude dlho bavit a je to len prvotny osial s tym gazdovanim.
riešila by som to hádzanie hnoja do rieky... to je dosť závažné...
@anjelicek26 nie je práveže ošiaľ.. mal statok na takej mini farme a teraz si všetko doviezol na chalupu.. psa vedel že sme boli proti a dal ho tam vtedy keď sme neboli doma a boli sme v kúpeľoch... Investovať, keď človek nemá peniaze nazvyš a novú fasádu...ach jaj no nič, ale ďakujem za radu..
A ešte aké veľké potkaniska tam začali chodiť :(
@heltova9 predpokladam, ze to druhe predal a vsetko presuva sem... mozno mu treba dat len cas vsetko dat naporiadok. Drzim palce, nech to nejakom v dobrom uzavriete, lebo byt s priamim susedom na noze je na nervy vsetkych zucastnenych.
nám arch. robil vizualizáciu dvora - psíka a voliéru dal za dom - susedovi hneď pod okno - spálňu... Sme sa smiali že asi by nebol sused nadšení ... takže z toho usudzujem že je to povolené.... za mňa dosť nezvyčajné riešenie..
Tiež bývam v dome, kohúty ráno kikirikaju, darmo, nezapcham im zobák lebo mňa v noci budí decko a som nevyspata. Psy štekajú aj cez ulicu a tak hlasno, ako mne pri uchu, tiež ich nepozabijam, myši, či čo to tu behá, no tiež, máme pasce, jedno zlikviduje, príde niečo iné. Teraz prerábajú odpad a asi narušili nejaké hniezdo mravenisko , toľko mravcov v dome máme, jedna omrvinka na zemi a tisíc mravcov. 🙄
Keď vyvesim prádlo na balkón, zakaždým mi ich vyudia susedia od opekačky 😃
Ale...moje deti môžu skákať, behať, lietať...a nikoho pod sebou nerušíme. 😉
Moja rada, dajte si štuple do uší. Ak sa chcete vyspať.
A ten hnoj by som asi nahlásila aj ja.
Ale veď božský pokoj a ticho na dedine 🙂 Ako sa tu vždy prezentuje...
Existuje niečo ako protištekacia jednotka, vyzerá to ako búdka pre vtáky. Zavesiš na plot a po zaznamenaní štekotu to vydá nepríjemný tón, ktorý počujú len psy. Neodporúča sa to používať stále, iba na určitý čas, psy si na to môžu zvyknúť. Takže napr zapneš vždy keď ideš spať. Stuple do uší sú tiež fajn 😁
@gabika128 len ten ton pocuju aj male deti...
Pes by asi vpredu ešte viac stekal ako vzadu lebo by mal viac podnetov (á zase by prekážal aj majiteľovi aj susedom čo bývajú nablízku od ulice) . Ja by som skúsila sa dohodnúť so susedom že napriklad po nočnej ho bude dávať na pár hodín dopredu a daj materiál a pomôž ty respektíve muž urobiť volieru vpredu. Bohužiaľ ľudia sú stále taký že mať zvery mačky a psy nech mám a aby napríklad so psom išli na prechádzku a cvičili ho to nie a potom celé dni steká a žerie nervy susedom. Rovnako aj nevykastrovane mačky napríklad čo majú teritórium celú dedinu a všade znackuju a tak.
@anjelicek26 ten tón nejde celý deň, trvá nejaké 2 minúty cca, nie som si istá. Samozrejme čím ďalej tým slabšie, malé deti asi tiež nestoja pri plote cele dni so psom.
Podla mna so susedom to nevyriesis, ked sa takto k tomu stavia, pes proste steka je to normalna vec, ale keby bol pusteny, ze nie je zavrety stale, tak by zrejme tolko ani nestekal.
@heltova9 psa by si mal vycvicit, ale ked sa pes nudi vo voliere, necudo ze steka. A sliepky a ostatne zvierata su predsa normalna vec na dedine. S tym tazko nieco vymyslis