Dobrý deň.
Chcela by som sa s niekym poradiť kto ma psíka a prekonal Babeziózu. Náš pes ju mal aj mu dal veterinár dve inekcie a antibiotika na tri dni. Akonáhle som mu ich už prestala dávať, tak stále spi a je zase bez nálady. Krv v moči nemá ani v stolici. Ma ju skôr takú sito žltú. Len stále leží a spi. Sem tam niečo spapa a tiež sa napije a zase si ľahne. Neviem čo si mám o tom myslieť. Veterinár nám odišiel na dovolenku. Budem Vám vďačná za každú informáciu. Ďakujem.
@tinti85 Urcite najdi veterninarnu pohotovost, alebo proste ineho veterinara a chod s tym, ze sa lieci na babeziozu a po douzivani lieciv (uvedies ake) je havo stale malatny, nema chut do jedla atd. Dala by som mu spravit rozbor krvi, vacsinou tak lekar zisti, ci este je potrebna dalsia liecba.
Zanedbanie liecby zial konci pre psikov fatalne 😔
Ze máš nezodpovedneho veterinára. Pes mal byť na infuziach, nie odoslaný do domácej liečby. Babezioza je veľmi závažné ochorenie, ktoré sa málokedy konci šťastne a jej úspešná liečba zaclvisi od veľmi veľa faktorov. Moju suku zachránili 5 minút po dvanástej. Na tvojom mieste smer pohotovosť.
Ani u nas to žiaľ nedopadlo dobre,chod na pohotovosť.Náš tiež dostal injekcie ,lieky ,žiaľ neúspešne,a to sme s ním išli hned,akonahle sme viseli,že mu je zle.Držím palce havinkovi.
@pepek11 to by ma tiez zaujimalo, co to je za odbornika 😔ja som laik a viem, ze toto ochorenie sa nelieci v domacom prostredi... No sila, asi sa uz ponahlal na dovolenku...
@tinti85 Tvoj psík ešte určite nie je vyliečený. Babezióza je veľmi závažné ochorenie. Jednoznačne treba ísť k inému veterinárovi a nečakať, kým sa ten váš vráti z dovolenky.
Môj pes minulý rok prekonal boreliózu a ehrlichiózu, mal ich naraz. Veľmi zle bol na tom, večne unavený, apatický, kríval... Bral antibiotiká 6 týždňov! Mal aj lieky od bolesti, lebo sa mu objavili bolesti chrbtice a kĺbov. Viackrát sme boli u veterinára na kontrolu, dvakrát mu bral krv na vyšetrenie.
Našťastie je v poriadku.
Nečakaj a choď k inému veterinárovi, nech ho znovu vyšetrí a nasadí liečbu.
@tinti85 daj potom vediet, ako ste dopadli. Drzim palce
Psík je zdravý a šťastný. Všetko našťastie dobre dopadlo 😊❤️
@tinti85 mas si mysliet to, ze babezioza je zavazne ochorenie a pes mal byt pod dohladom, az kym sa nevylieci. Ak mas moznost, chod na pohotovost, ak nie, tak vyckaj do rana, ale urcite s nim treba ist co najskor. Vas veterinar nie je jediny na svete, hladaj druheho a modli sa, aby sa z toho pes dostal