Perzský kocúr

livs25
24. jan 2021

Ahojte , zobrali sme od jednej nemenovanej pani perzskeho kocúra...ale je v dezolátnom stave chudák, samozrejme ho dáme zaočkovať a tak ,len som sa chcela opýtať...
Ma strašne chuchvalce na srsti a všeobecne ma zanedbanu tu srsť, ako sa zbavim prosím Vás tých chuchvalcov??? .. Ďakujem

1xenia1
24. jan 2021

V salóne pre zvieratá by ho určite vedeli dať dokopy ale nakoľko je to teraz všetko zavreté tak asi nie. Kúpte si kefu na dlhosrsté mačky a skúške rozčesať a ak to nepôjde tak jedine odstrihnúť, časom mu to dorastie. U tých dlhosrtých mačiek sa takéto chuchvalce robia pomerne často hlavne na bruchu, na krku, v okolí zadku lebo tam je tá srsť jemnejšia a ľahšie sa tak robia chuchvalce

inge26
24. jan 2021

@livs25 kupit sampon a kondicioner pre macky..to srst zjemní, potom vycesat, pripadne poodstrihovat..

karhu
24. jan 2021

ja som to riesila sice nie na macke, ale na psovi a zakrslom kralikovi (v taktom stave sa ku mne dostali..), chuchvalce ostrihat, cele zviera okupat(zvolit spravny sampon) a srst riadne vycesat, srst dorastie

sofiapp
25. jan 2021

@livs25 určite najprv tie dredy ostrihať..buď doma alebo v salóne. Následne okúpať poriadne. Možno to nebude ľahké ale stojí to za to.
Ja mám dlhosrstu mačku a brucho si nijako nenechá cesat, tak sa jej tiež robia dredy pričom inde má nádhernú srsť..
Len ostrihať :D

vroni
25. jan 2021

Ostrihať alebo ak dovolí, normálne oholiť strihacom vlasov (niektore mačky ho neznesú, iné majú úplne v paži). Chlpy dorastu a kocurisko zase bude krásny. Pod dredami sa mu môže zapaľovač koža, u perzských maciek nie sú dredy sranda.