Perverzáci na zoznamkách idú po deťoch

11. dec 2022

Ahojte, ako by ste riešili ponuky a sexuálne obťažovanie maloletých na zoznamkách? Totiž pred malou chvíľou som si vytvorila falošný účet na asi najznámejšom zoznamovacom portáli pôvodom zo Slovenska, s tým, že tam chodí moja 14 ročná neter a chcela som vedieť či je to tam ozaj také plné úchylov. Do 10 minút mi písal chlap že mi ho ukáže a či si chcem zarobiť, neodradilo ho keď som napísala, že mám 12 rokov a ťahal ma von. Vyšitý pedofil jednoducho. Neviem či nahlásenie niečo docieli, pretože mám pocit že z takých ľudí tam oni žijú a majú najviac peňazí za tie pluská a kraviny. Dá sa s týmto ísť na políciu a nahlásiť to ako pokus o sexuálne zneužitie alebo mi to rovno zamietnu? Veď si nejako musíme preboha chrániť deti. A ja viem, že je tam veková hranica od 16 rokov ale ani to nie je žiadna výhra pri chlapoch 50+ ktorí majú tiež všelijaké úmysly....

babalenka
11. dec 2022

A čo robí 14 ročná na zoznamke ?

123kika1234
11. dec 2022

@babalenka No pokec nie je tak úplne zoznamka

123kika1234
11. dec 2022

No aj tak je to tam horšie ako na zoznamkach

zmrzlinka2021
11. dec 2022

V prvom rade toto je zlyhanie rodicov, aby 14 rocne dieta chodilo po zoznamkach..

daniela2202
11. dec 2022

Všetci o tom vedia, len nikto s tým nič nerobí, to je realita, pomôže jedine asi osveta doma v rodine

123kika1234
11. dec 2022

@zmrzlinka2021 ako na druhú stranu neviem si predstaviť, že by mi rodičia v 14tich chodili do mobilu..

autor
11. dec 2022

@babalenka neter chodí na pokec písať si s kamoškami, verím jej a poznám ju, je to zodpovedné dievča a máme dôverný vzťah. Takisto ja keď som bola v jej veku som chodila na pokec za kamošmi zo školy, to ešte neboli facebooky whatsappy ani len smartfóny.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
11. dec 2022

@123kika1234 Idealne je si vybudovat doverny vztah s dietatom, kde dietatu sa proste aj v tom veku zda dost ubohe chodit na take stranky. Kazdopadne je to rodic, kto ma zodpovednost za dieta, a neraz mu aj na ten mobil prispel aj plati pripadny pausal alebo kredit a ak ma vazne podozrenie na nieco zle, vobec by mi to netrhalo zily

abbey1
11. dec 2022

V prvom rade si treba urobiť poriadok s deťmi, aby na takýchto portáloch vôbec neboli.
Nevrav mi, že práve tam potrebuje komunikovať s kamarátkami.
Druhá vec, existuje také niečo, že ignorujem a zablokujem neznámu osobu, ktorá mi píše.
Za mňa v prvom rade treba pracovať s dieťaťom. V svete je mnoho nástrah a nebudeme im stále na zadkom. Oni musia vedieť reagovať. Či už na sociálnej sieti či v reálnom živote.

0silvia0
11. dec 2022

No ale teraz uz su whatsapy, fb a ine komunikacne kanaly, preco by preboha teenagerka v dnesnej dobe musela komunikovat na predpotopnom pokeci s kamoskami?
Predpokladam, ze moje deti (18, 21 rokov) ani netusia ze take existuje.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. dec 2022

Sú iné komunikačné kanály áno, ona chodí na pokec lebo jej to vyhovuje. Ja viem prečo to tak je, jednoducho je za tým viac, nebudem to tu rozoberať. Ale dobre, povedzme že bude mať 16, od vtedy sa oficiálne na pokec "smie", potom sa vám už takéto veci zdajú v poriadku? Aby jeden perverzny dedo posielal svojho vtáka 16tke? Preto to chcem riešiť, či 12, 14, 16, deti by sa nemali musieť báť že si otvoria správu a vyplieska ich tam nieči úd. Inak sa takéto veci bežne môžu stáť aj na iných portáloch čiže ja v tomto nevidím rozdiel či pokec či fb.

matabb73
11. dec 2022

14 ročná nemá čo robiť na zoznamke. Moja dcéra má 14 a na pokeci nie je. Už aj FB považuje za sieť pre dôchodcov. Používa instagram, whatsap. Uchyláci vždy boli a budú. Deti na to treba upozorňovať. Mojej dcére už niekedy leziem na nervy keď jej dávam prednášky o tom čo všetko hrozí na nete. Ale iná možnosť nie je.

babalenka
11. dec 2022

@123kika1234 píše na zoznamovacom portáli a nie pokec

matabb73
11. dec 2022

Môžeš to ohlásiť na polícii. Oni to musia riešiť.

autor
11. dec 2022

@babalenka bála som sa aby príspevok nevymazali ak by som tam rovno napísala názov tak som to tak zaonačila aby každý pochopil

matovicova
11. dec 2022

Pozrite si s neterou dokument V siti

abbey1
11. dec 2022

Ešte raz a zrozumiteľne. Sú siete, kde si môže písať s kamarátkami a nikto cudzí ju tam so svojím udom neprekvapí. Nie úchyl nemá nikde nikoho právo obťažovať. Ale prečo dobrovoľne ísť tam, kde takéto niečo reálne hrozí?
Nikto nemá právo ťa ani nahú znásilniť o polnoci v parku. Avšak znamená to, že sa tak pôjdem sama nahá o polnoci do parku prechádzať?
Dievča nech z pokecu odíde na bezpečnejšie siete a vy uchykov nahlasujte. Snáď to aspoň pár odradí a zastaví.
Ale skutočne v prvom rade treba, aby naše deti vedeli kde a aké nebezpečenstvo im hrozí a snažili sa mu vopred vyhnúť.

0silvia0
11. dec 2022

Udy vyskakujuce v spravach sa mne nezdaju v poriadku, ale nenahlasis vsetkych uchylov, ani im nezabranis si robit nove nicky s udami. Mozes dievca poucit, ked teda trva na pokeci, ze nech komunikuje len s kamoskami a neotvara cudzie spravy.
Len niektorym dievcatam lichoti zaujem starsich muzov, tam treba osvetu...

autor
11. dec 2022

Ona vie čo je hrozí veľa sa o tom rozprávame no napriek tomu má 14 a naivita je v tomto veku cez strop, preto sa bojím. A hlavne mi teda ide o to či sa tým reálne môže a bude polícia zaoberať lebo presne ako tu píše pani, úchyl si spraví aj 100 nových nickov po nahlásení, ale ak by ho riešila v reálnom živote polícia snáď by sa niečo vyriešilo.

draik
11. dec 2022

Vždy je najlepšia prevencia. A to aj vrátane dodržiavania pravidiel a podmienok registrácie. V druhom kroku ignorácia.
Keďže sa to tu opakuje dookola, možno len z nevedomosti, možno v snahe upútať a vyvolať nekonečnú debatu, tak ten, ktorý si chce začať niečo s mladistvou, obvykle nie je pedofil, hoc by sa dopustil trestného činu. Odporúčam preto si tento pojem naštudovať.

mircalla
11. dec 2022

S kamoskami potrebuje komunikovat cez Pokec? Este som nepocula, ze kamosky musia komunikovat prave cez tento portal. To je strasna blbost....Je tam uplne z ineho dovodu. Co takto whatsup?

mircalla
11. dec 2022

Myslim, ze si najma naivna aj ty a klame ta s tou komunikaciou s kamoskami....Syn pouziva whatsup a su aj ine bezpecnejesie platformy. Nie je poriadku, ze tam vobec je registrovana, cize ma tam fotku, profil atd. Nic idealnejsie pre uchylakov ako pokec neexistuje, nema tam v tom veku co robit s to s tymi kamoskami je totalna hovadina

laurika999
7. jan 2023

Neter nech si píše s kamoškami na Whatsape a nie na pofidérnom pokeci.