Perionálna Dermatitída, skúsenosti?

zilka21
9. nov 2018

Ahojte strestli ste sa uz s touto koznou chorobou?Mam to ns tvari uz 2 mesiace z toho som uz 2 tyzdne liecena od koznej ale nejako nic nefunguje.nemate skusenost?a ako je to s licenim fajt ziadny makeup a korektor?

jankapatka
9. nov 2018

ja som si kúpila sírové mydlo v lekárni, to mi pomohlo zbaviť sa tých suchých červených ložísk. Ale problematickú pleť mám stále, hlavne brada. Ale tých suchých červených ložísk som sa vďaka tomu mydlu zbavila a hlavne sa mi to prestalo šíriť. Neviem z čoho to bolo, objavilo sa to zrazu.

topasitta
9. nov 2018

@zilka21 ahoj. Mozno je to hlupost, ale tusim som citala, ze po zmene zubnej pasty to preslo. Skus ☺

lienka_snehulienka
9. nov 2018

@zilka21 Trošku ťa opravím, je to perioRálna dermatitída 🙂 Čím ťa lieči kožná? Mne na to predpísala iba Jarischov roztok a acnecolor a krásne mi to zabralo. Síce nie hneď po dvoch týždňoch, lebo som to mala vo veľmi zlom stave, ale nejaké zlepšenie bolo vidno už po pár dňoch. Predtým mi však urobila vyšetrenia aj na kvasinky a helicobactera, aby vylúčila túto príčinu. A áno, počas celej liečby som si to nelíčila, používala som naozaj len ten acnecolor.