máme už staršie deti, ale som zhrozená. Ako sa môže pedofil schovávať? jednoducho - spraví si profil dieťaťa a potom kontaktuje ďalšie.
Michaela má 14, na pokeci profil, píše si s mnohými ľuďmi a osloví ju 114slnieckooo114, najskôr s bežnou komunikáciou (Rýchla pošta a Pošta, nie email) a potom zaujímavými fintami hovorí o tom, že zámerne nehľadá záväzky, je lesbička a rada experimentuje. Trochu mapuje, ako sa adresátka správy uchytí a potom sa snaží dohodnúť na to, že obe si pošlú nahé fotky navzájom. Dievča dievčaťu. Zdá sa vám to zvláštne? Mnohým mladým dievčatám to zvláštne nepripadá. Michaela je neistá a moc sa jej do toho nechce, láka ju to, no nemá záruku, že nejde o zneužitie. 114slnieckooo114 preto vytasí ako prvá svoje vlastné nahé fotky cez email, z ktorých je Michaela chvíľu vedľa, no osmelí sa a tiež si fotky spraví a pošle užívateľke 114slnieckooo114. Je tu však jeden podstatný rozdiel a to ten, že 114slnieckooo114 vo veku 14 rokov je v skutočnosti neznámy chlap v neznámom veku, ktorý len použil fotografiu, pár údajov a v priebehu menej ako minúty mal identitu dievčaťa. So starším chlapom by sa predsa Michaela do reči nepustila a to aj pre odporúčania rodiny a priateľov, aj pre povedomie o tejto hrozbe. Aké to však fotografie poslal? Mohol poslať čokoľvek, aj fotografie stiahnuté niekde na webe, alebo fotografie získané takýmto spôsobom od iného dievčaťa. Prípadne viac fotografií, ktoré pritom nie sú od toho istého dievčaťa. Úchyl si príde na svoje – veľmi hravo získa fotografie od neplnoletého dievčaťa, Michaela si má myslieť, že si navzájom vymenili fotky a že šlo o skutočné a zvedavé dievča v jej veku.
zo zdroja http://zaujimavosti.net/problemove/sialenstvo-a...
Prave koli takymto a inym veciam nevycapujem svoje fotky ani fotky svojich deti.nikdy clovek nevie kto icj kde vyuzije.
...všetky internetové fóra,chaty a siete sú rizikom ako pre deti tak aj pre dospelých 😉 ....nikdy nevieš kto je na druhej strane 😉
Dobre ze si to sem dala. Niektore mamicky su napriek vymozenostiam internetu dost neinformovane v tomto smere a velmi radi sa pochvalia celemu svetu nahym dietatom v bazeniku, vani a pod...a potom su jedneho dna prekvapene, kde vsade tieto fotky najdu...V lete sa na MK ani netreba registrovat. Staci zadat MK do vyhladavaca a kazdy pedak si pride na svoje..
urcite. ale o to horsie je ked mamicka pri plnom vedomi a svedomi zalozi verejny album s nahymi fotkami deti na koniku, kde je verejne pristupny. pedofil si nemusi davat namahu s takymto zlozitym postupom 😉
no v 14-tich moja dcera urcite nebude mat profil na pokeci! nemam ho ani ja, ani muz, ani sme nikdy nemali a je to len na rodicoch, aby si dieta ustrazili. Ako sorry, ale aby si 14-rocne dievcata posielali vlastne nahe fotky 😕, to co uz je. Ved take dieta musi presediet hodiny na nete, to si doma nikto nevsimol? to treba riesit, ze rodicia na deti nemaju cas, kupia im notebook a nechaju ich hodiny vysedavat na nete. nech idu radsej sportovat a nebudu mat tolko casu na taketo blbosti. Pedofilovia boli a budu, ale problem je v tom, ze nase deti su coraz lahsia korist.
@aliza no aby si nebola prekvapená, ako rýchlo si tvoja dcéra vytvorí profil na pokeci, fb, kde len bude chcieť... stačí jej pripojiť sa od kamarátky, z knižnice, zo školy, cez mobil, nemusí kvôli tomu presedieť hodiny na nete ako si ty myslíš, takže nie vždy sú na vine rodičia, ktorí si neustrážili svoje dieťa...
@sissy27 ale na to som tu ja, aby som to ustrazila a dieta usmernila. Vychova zacina od narodenia, ako dieta vedieme od zaciatku, ake ma hodnoty, priority. Ak sa moje deti uz od zakladky poflakuju po skole po sidlisku a ja im len nezmyselne kupujem vsetko, len aby som od nich mala pokoj, namaju ziadne zaujmy, konicky....tak ano, potom skoncia na nete a nielen tam. Vsetko to zacina doma. Ja si nerobim iluzie, ze moje dieta bude mat kludnu pubertu a nebudu ju taketo veci lakat, ale na tom som tu ja, rodic, aby som vedela, kde mam dieta a co robi. my musime davat detom ciel, urcovat im tie spravne priority, viest ich, najlepsie vlastnym prikladom, napriklad k sportu, umeniu, to velmi dieta formuje, pozitivne...a hlavne treba dieta strazit, inak to proste nejde.
@aliza ty si nikdy nespravila nič napriek zákazu rodičov? ja áno, a nemôžem povedať, že by sa mi nevenovali, dokonca sme nemali ani pc a internet... a strážiť dieťa - puberťáka? nebuď smiešna, snáď nestojíš 24hod svojim potomkom za zadkom a nespustíš z nich oči... môžeš usmerňovať, vychovávať, zakazovať, prosiť, ak bude chcieť vyskúšať cigaretu, alkohol či internetové chatovanie, tak to spraví, predsa len pokušenie je silné a kamaráti majú tiež celkom slušný vplyv... často tie deti, ktoré sú najviac vychovávané a strážené, robia tie najväčšie vylomeniny, veď zakázané ovocie chutí najviac... skôr ako zakazovať a striehnuť na "zakázané ovocie" je dôležitejšie vysvetliť možné riziká a naučiť deti zaobchádzať s internetom správne a bezpečne a nie ako tu poniektoré "idú príkladom" a vycapujú fotky svojich vlastných nahých detí na net, úchyl sa ani nemusí namáhať aby sa dostal k žiadanému materiálu...
@sissy27 ved ale citaj pozorne, ako hlavne som uviedla vychovavat a usmernovat, cize vysvetlovat, nie vsetko zakazovat. Tym strazenim som myslela to, ze zabezpecit dietatu take prostredie, aby co najmenej prislo do kontaktu s potencialnou hrozbou. U nas je to konkretne vyber skoly a sport. mam kamaratky s rovnakym pristupom a nemali ziaden problem so svojimi pubertakmi. A to ich vozili do skoly aj zo skoly a vedeli o kazdom ich kroku. A ja som bola s bratom vychovavana rovnako a zvladli sme pubertu bez ujmy, aj ked samozrejme sme ochutnali zakazane...ale iba ochutnali. Ja som porevolucne dieta a s demokraciou prisli aj drogy. Prisla som vtedy o vsetkych kamaratov, vsetci skoncili v pezinku, ja nie lebo som mala pevny zaklad doma, matku, co bola stale pri mne, doslovne, vzdy tam bola pre mna, vzdy mala cas, vzdy ma vypocula a vsetko so mnou zdielala. A tiez ma strazila, dokonca chodila so mnou aj na diskoteky alebo ma vozila z nich domov, netulala som sa nikdy sama kadetade. A to je to, co dnes sa z rodin vytraca, zaujem o dieta. Dieta, ktore je doma ignorovane, nevypocute, nepochopene, nebrane vazne, si to kompenzuje inde, bud v partii a drogach, v hladani vztahov cez net a pod. Hlada pochopenie inde.... Zvedavost je jedna vec, tomu sa neda asi ubranit, ale vediet situaciu vyhodnotit spravne a uvedomit si nasledky je to, co by dieta malo vediet od rodica. A samozrejme, rodic musi ist prikladom, to bez debaty a vo vsetkom!
momentálne spustil ORANGE nejaku akciu, kde upozornuje na nástrahy internetu. Viete o tom niekto niečo viac? ide zas o nejaký ich marketing alebo naozaj chcu pomahat?
Kopírujem z FB:
" Moja 11 ročná dcéra ma mail zriadený na hodine informatiky, ktorý využíva na školské účely. Samozrejme jej ho kontrolujem. Dnes ráno sa zabudla odhlasiť a kontkatoval ju tento gentleman http://pokec.azet.sk/17jonatan17?i9=f18ba2f02133 kedže dcéra je v škole písala som si s ním ja výber rozhovoru prikladám. Dotyčný vedel že dcéra má 11 rokov. Našťastie je to chytré dieťa a na podobné správy, ktoré jej aj jej spolužiačkam chodia nereaguje. Prosím dávajte pozor na svoje deti a kontrolujte ich komunikáciu na nete . Treba to čítať zdola hore.
12.27 tak ako to povedať jemne a citlivo . Obsah nášho hovoru som rpáve skopírovala a preposlala špecializovanej jednotke pre boj s pedofiliou na internete. Taktiež bude zverejnený aj s vašimi údajmi v článkoch na internete a hackerska skupina, ktorá sa touto problematikou zaoberá je mometálne pripojená na Váš počítač. Ak ešte raz budete obťažovať moju dcéru alebo iné dieťa verím, že si dvakrát rozmyslíte čo napíšete. Prajem pekný deň.
12.23 ake materialy doniesla k tomu ucitelka?
12.23 nehanbi sa....tu sme sami. a tajne mozeme pisat o tom co nikde inde nemozes.
12.21 ked ja neviem :P budem sa asi hanbiť :D
12.21 chces si pisat o tom? mozem ta naucit o tom daco
12.20 možno :P
12.20 asi ano ze? 🙂
12.19 no čo ja viem xixixi
12.19 a zaujima ta sex velmi?
12.19 no....malo...ale vsak len piseme tak nevadi 🙂
12.18 už 12 :D
12.18 a kolko mas ty?
12.16 nevadí ale tebe nevadí kolko mam ja?
12.16 len kresby, ale učiteľka na etike doniesla k tomu nejake materialy :D
12.16 ja mam uz vela. viac ako ty. trosku viac ako 20...vadi?
12.15 aha to poznam. tam su ale iba kresby nie? ci aj fotky?
12.14 :D v knižke čo sa volá Podme sa porozprávať o sexe :D kolko máš vlastne rokov?
12.11 no som zvedavy a nadrzany trosku. v knizke? akej knizke?
12.04 :D ee :D prečo sa pýtaš? ale videla som obrazky v knižke
11.31 no sak ok a nejaky chalan ti ho ukaxal? "
.
https://www.facebook.com/groups/267840946652203/
a?