ahojte,
chcem sa spýtať či náhodou niekto neviete kde by som si mohla spraviť pedagogické minimum alebo strednú pomaturitnú pedagogickú školu v okolí Skalice a s ukončením Bc. Je to v rámci uplatnenie sa v MŠ.
Ďakujem za každú odpoveď 🙂
veru, musíš ísť na bakalárske štúdium na VŠ, asi niečo ako Predškolská a elementárna pedagogika, v tvojom okolí skús pozrieť v BA alebo v Trnave, či také niečo ponúkajú. Určite sa to dá študovať v Ružomberku, ale to máš asi ďaleko...
Prípadne sa môžeš spýtať na niektorej strednej pedagogickej škole, ale tam titul Bc. nadstavbovým štúdiom nezískaš, len kvalifikáciu a maturitu.
V školke sa dá učiť aj s tým, ale plat je asi nižší v tom prípade.
Ak môžem poradiť, tak Trnavská univerzita, Predškolská a elementárna pedagogika, dá sa študovať aj diaľkovo. Nepotrvá dlho a každá učiteľka v MŠ bude musieť mať min. Bc. aby si zbytočne neinvestovala čas a peniaze do strednej školy a nič z toho nebudeš mať. 🙂
@atika11 mat ,,titul,, nie je povinnost ale subjektívne to moze zamestnávatela zaujimat resp. moze takeho uchadzača preferovat, ale to je čisto o človeku koho si vyberie. Zial dnešné školstvo čo sa titulov týka je devalvovane....titul uz potrebuje pomaly aj upratovačka a k tomu aktívnu angličtinu. Kedze v školstve budeš mat plat podla tabulky tak ak nemas ziadnu prax tak ta šupnu do 8 platovej triedy so SŠ...s bakalarom pojdeš do 9 platovej skupiny. Na externe študia sa zvyčajne nerobia prijimačky, ale to si musiš zistit na tej ktorej fakulte ako to maju.
dakujem za odozvi. Este som rozmyslala nad pedagogickym minimem v Trnave..len tento rok uz nestiham..tak snad na dalsi sa podari..pomohli ste mi..vdama🙂
@erikajakub ak chces učiť v ms, ešte sa môžeš prihlásiť na súkromnú pedagogickú v ba...je to pomaturitné štúdium 2 ročne, vyučovania su v piatok od 13.00... prihlášky bolo treba dat do 31 8 ale zápis je tuším 9.9 (neviem presne) a nerobia sa skúšky. Zavolaj tam ci nie je neskoro..možno nie. Treba priniesť prihlášku a maturitne vysvedčenie. Ja som tiež chcela ísť ale no nedá sa...😉
@erikajakub len pedagogické minimum pre prácu v mš nestačí,to sa robí ak máš titul Mgr v iných odboroch a chceš učiť.Pre prácu v škôlke musí byť predškolská pedagogika alebo učiteľstvo a vychovávateľstvo v mš,ine nepovoluje zákon.
Ak chceš mať titul Bc musíš ísť na vš,stredna škola pedagogická je bez titulu,je to maturita.