Pedagogické minimum, resp. stredná pedagogická škola

erikajakub
1. sep 2016

ahojte,

chcem sa spýtať či náhodou niekto neviete kde by som si mohla spraviť pedagogické minimum alebo strednú pomaturitnú pedagogickú školu v okolí Skalice a s ukončením Bc. Je to v rámci uplatnenie sa v MŠ.
Ďakujem za každú odpoveď 🙂

atika11
1. sep 2016

Ak chceš mať titul Bc musíš ísť na vš,stredna škola pedagogická je bez titulu,je to maturita.

hettinka
1. sep 2016

veru, musíš ísť na bakalárske štúdium na VŠ, asi niečo ako Predškolská a elementárna pedagogika, v tvojom okolí skús pozrieť v BA alebo v Trnave, či také niečo ponúkajú. Určite sa to dá študovať v Ružomberku, ale to máš asi ďaleko...

Prípadne sa môžeš spýtať na niektorej strednej pedagogickej škole, ale tam titul Bc. nadstavbovým štúdiom nezískaš, len kvalifikáciu a maturitu.
V školke sa dá učiť aj s tým, ale plat je asi nižší v tom prípade.

gir
2. sep 2016

Ak môžem poradiť, tak Trnavská univerzita, Predškolská a elementárna pedagogika, dá sa študovať aj diaľkovo. Nepotrvá dlho a každá učiteľka v MŠ bude musieť mať min. Bc. aby si zbytočne neinvestovala čas a peniaze do strednej školy a nič z toho nebudeš mať. 🙂

atika11
2. sep 2016

@gir robia sa prosím na externé štúdium aj prijímacie skúšky?ako často sa musí chodiť na prednášky?Lebo rozmýšľam,ci si spraviť učiteľstvo a vychovávateľstvo v mš,trva to dva roky,ale je to len maturita,alebo vš.Myslis,ze titul Bc bude povinný aj pre učiteľov v mš?

sardinka336
2. sep 2016

@atika11 mat ,,titul,, nie je povinnost ale subjektívne to moze zamestnávatela zaujimat resp. moze takeho uchadzača preferovat, ale to je čisto o človeku koho si vyberie. Zial dnešné školstvo čo sa titulov týka je devalvovane....titul uz potrebuje pomaly aj upratovačka a k tomu aktívnu angličtinu. Kedze v školstve budeš mat plat podla tabulky tak ak nemas ziadnu prax tak ta šupnu do 8 platovej triedy so SŠ...s bakalarom pojdeš do 9 platovej skupiny. Na externe študia sa zvyčajne nerobia prijimačky, ale to si musiš zistit na tej ktorej fakulte ako to maju.

gir
3. sep 2016

@atika11 Ja som na externé nerobila prijímačky, prednášky sú cez víkend. Skúšky niekedy aj počas týždňa. Ako partia sme sa na prednáškach striedali. Ešte nie je v zákone povinnosť mať v MŠ nim. Bc. ale je to len otázka času. Maturitu sa ti fakt neoplatí robiť.

erikajakub
autor
3. sep 2016

dakujem za odozvi. Este som rozmyslala nad pedagogickym minimem v Trnave..len tento rok uz nestiham..tak snad na dalsi sa podari..pomohli ste mi..vdama🙂

katkasofi
3. sep 2016

@erikajakub ak chces učiť v ms, ešte sa môžeš prihlásiť na súkromnú pedagogickú v ba...je to pomaturitné štúdium 2 ročne, vyučovania su v piatok od 13.00... prihlášky bolo treba dat do 31 8 ale zápis je tuším 9.9 (neviem presne) a nerobia sa skúšky. Zavolaj tam ci nie je neskoro..možno nie. Treba priniesť prihlášku a maturitne vysvedčenie. Ja som tiež chcela ísť ale no nedá sa...😉

atika11
3. sep 2016

@katkasofi len či to bude stačiť do budúcna,lebo je to len maturita,bez titulu.A preco sa ti nedá,neposlala si prihlasku?

atika11
3. sep 2016

@erikajakub len pedagogické minimum pre prácu v mš nestačí,to sa robí ak máš titul Mgr v iných odboroch a chceš učiť.Pre prácu v škôlke musí byť predškolská pedagogika alebo učiteľstvo a vychovávateľstvo v mš,ine nepovoluje zákon.

katkasofi
3. sep 2016

@atika11 kamoška soLi to robila a hned učí... ved zvyšok sa da dorobiť... a mne to nejak nevyšlo, syncek mal úraz, stále som v nemocniciach a tak... es5e mam male detičky, dosť by mi bolo ajasné dochádzat. Snáď budúci rok 😉

atika11
3. sep 2016

@katkasofi jasne,chapem,drzim palce aj synčekovi.

katkasofi
3. sep 2016

@atika11 ďakujem moc. A ja ti držím palce ak sa teda rozhodneš študovať, nech sa ti v štúdiu darí 😉