Pedagogické minimum po strednej škole

livilu
6. okt 2015

Ahojte, chcem sa opýtať kde a za akých podmienok v BB sa dá spraviť pedagogické minimum keď mám ukončenú len strenú odbornú školu? Chcela by som totiž pracovať ako asistent učiteľa na ZŠ a zástupkyňa mi poradila aby som si spravila pedagogické minimum a mala by som lepšie vyhliadky. Len to neviem nikde nájť, všade píšu o tom len v súvislosti s VŠ, ktorú ja bohužiaľ neštudujem a ani neplánujem. Za všetky info vopred ďakujem. 🙂

grettka
6. okt 2015

no skusim
"pedagogicke minimum" neexistuje. Je Doplnkove pedagogicke studium a je urcene pre tych, ktory maju nepedagogicke VS vzdelanie. Je mozne si ho urobit pokial mas bud 1. ukoncene VS vzdelanie (mgr./ing.), alebo 2. ukoncene bc. vzdelanie a DPS robis subezne s mgr./ing studiom.

To, co ma na mysli zastupkyna skoly, kde robis/mala by si robit je kvalifikacne pomaturitne studium na strednej skole - Pedagogickej a sociálnej akademii. Toto studium je vsak v odbore ucitelstvo pre materske skoly a vychovavatelstvo.

Pokial chces robit asistentku ucitela, tak je potrebne pozriet kvalifikacne poziadavky v zakone a riadit sa podla toho. Bude postacovat urobit si dvojrocne kvalifikacne pomaturitne studium v odbore ucitelstvo pre ms a vychovavatelstvo. Pripadne kvalifikacne na metodicko-pedagogickom centre.