Ahojte.ma niektora z Vas pedagogicke minimum?ake je uplatnenhe?kde vsaf sa mozem zamestnat?ale do skoly asi skor zoberu niekoho kto ma strednu pedagogicku alebo bakalara ako toho co ma pedagogicke minimum.ci zavisi od riaditela.ak mate niektora skusenost tak prosim napiste
@slnecnica333 máš Vs? Pedagogické minimum nie je VS štúdium ,, čiže učiť v škole nemôžeš ,, a ani v škôlke ,,
@slnecnica333 pedagogické minimum si môžeš robiť, keď máš minimálne bc. http://www.ku.sk/index.php/fakulty-a-pracoviska...
@sendy1977 ja mam mgr. ale nie pedagogicky smer
@zuzana76 áno mam vs
@slnecnica333 a čo máš vyštudované? tak tie predmety môžeš učiť. V škôlke jedine vtedy, ak by nenašli nikoho s predškolskou a elementárnou pedagogikou. 🙂
@slnecnica333 tak keď si urobíš DPS, tak môžeš učiť predmety z ktorých máš štátnu skúšku ,, ale v škôlke nie
@zavana podla mna je ten clovek nekvalifikovany, okrem toho DPS, teda pedagogicke minimum je zamerane na vyucovanie v rocnikoch 5-13. cize ZS a SS, teda ani prvy stupen nie. Ja mam tiez pedagogicke vzdelanie, v podstate mam absolvovane presne to, co je sucastou studia DPS, ale v skolke by som bola nekvalifikovana, az by ma vôbec vzali ucit do skolky. Dokonca mam napr. vystudovany Cudzi jazyk, klasicka Filozoficka fakulta pre 5-13 rocnik, cize by som ho nemohla ucit ani na prvom stupni, a ak tak len nekvalifikovane. Takze mozne je vsetko, ja sa uz nicomu necudujem, ale pedagogicke minimum nesplna kvalifikacne predpoklady na posobenie v skolke, alebo na prvom stupni ZS, tam treba absolvovat elementarnu pedagogiku na pedagogickej fakulte
@zavana a nemusi mat strednu pedagogicku, mzoe mat absolvovane BC. studium elementárnej a predskolskej pedagogiky, alebo napr. toto
https://pasatn.edupage.org/text/?text=text/text... , to ti staci na to aby si ucila v skolke, ale pedagogicke minimum ta na to neopravnuje
@zavana alebo tu dialkovo v Modre, cize pre ucitelstvo sa clovek mzoe rozhodnut aj po absolvovani inej strednej skoly, pokial sa rekvalifikuje takymto sposobom
@slnecnica333 sesternica má minimum a učí v škôlke, mala celkom problém sa tam dostať ale nejako sa jej to nakoniec podarilo. Je dobré keď má človek v škôlke nejakého známeho alebo teda v škole aby sa na nejaké miesto nakoniec dostal