Paypal a bankové poplatky s ním súvisiace

lintu
17. feb 2015

ahojte babulky 🙂
nájde sa tu nejaká dobrá duša, čo má skúsenosti s paypalom vrámci VUB (základný účet, karta mastercard) ?

čaro ebayu som objavila asi pred týždňom...je mi jasné, že ak chcem z neho nakupovať, musím mať založený paypal, ktorého prevádzka ma ako kupujúceho nebude nič stáť...čo však bankové poplatky s tým súvisiace? hľadala som to u nich na stránke - nič....hľadala som to na internete - nič... zaujímalo by ma:

1. koľko si banka zúčtuje za prepojenie s paypal účtom
2. koľko si zúčtuje pri priamej platbe z karty a koľko pri dobití paypal kreditu
3. zatiaľ to tak vyzerá, že platiť budem najmä za tovar ocenený v dolároch...niekde som čítala, že výhodnejšie je, keď paypal prepočítava kurz podľa platobnej karty...existujú aj tam nejaké poplatky? ako to s tou konverziou vôbec funguje? ja narábam vždy iba s eurami a systém si všetko potrebné nastaví sám alebo....

čím viac do toho pozerám, tým viac z toho začínam byť chorá vrana, preto za každú odpoveď vopred veľmi pekne ďakujem 🙂

ivanya
17. feb 2015

@lintu Pokial viem paypall je viazany na platobnu kartu nie na ucet. Ak sa da platim, prevazne cez paypall a ziadne poplatky som nikdy neplatila. Kurz sa vzdy prerata podla aktualneho a z uctu to strhne uz v €. Jedina vec co si paypall zaviaze je 1€ pri zalozeni uctu, ked ho ale verifikujes/pouzijes, 1€ sa ti vrati.

dejka77
17. feb 2015

Sice nemam slov. kartu, ale paypal pouzivam bezne a nikdy mi nic nestrhlo za to, ze platim.

dancadanca
27. apr 2015

ivanya @lintu
dejka77
dievcata, chcem sa opytat, ze ked chcete aby vam niekdo poslal peniaze, tak zadavate mail co ste pouzili pri vytvoreni paypalu ci dake cislo co sa vytvorilo pri registracii...lebo toto mi dako uniklo, ucet mam aj zalozeny, aj verifikovany a neviem co mam uviest ked si chcem dat poslat peniaze na svoj paypall 🙂 asi som truuuba 🙂

angelika_farkasova
28. apr 2015

@lintu, Paypal účet je naviazaný na konkrétnu debetnú kartu. Ak sa na ebayi zobrazujú ceny napríklad v amerických alebo austrálskych dolároch, odporúčam to prepočítať podľa aktuálneho kurzového lístka. Pri platbe to Paypal prepočíta na eurá podľa kurzu stred NBS + niekoľko málo percent, ktoré si stanovuje ako manipulačný poplatok. Žiadne ďalšie poplatky z účtu Paypal nesťahuje. Je to tak pri všetkých typoch bežných debetných kariet (Visa, Mastercard...)

dejka77
9. máj 2015

@dancadanca Ano zadava sa tam ten email, ziadne cisla sa tam nepisu.

dancadanca
9. máj 2015

Dakujem. Uz viem 🙂

huhuloo
28. máj 2015

Pre tych z vas ktorym sa nechce s PayPal-om babrat, existuju sluzby sprostredkovaneho nakupu: https://www.facebook.com/sprostredkovanynakupsl...