Poradte prosim... od konca zimy sa nam doma objavuju "bezocivy" pavuci..ide o tie bezne domove pavuky s malym telom a tenkymi nohami (nie tzv.hajzlove pavuky ale ich mensie tensie podoby).. Kazdu noc po nas lozia (prave som na sebe zabila behom hodky dvoch a dalsieho na stene ked sa chystal vyliezt na syna )..je to desive zvlast ked ja mam odmalicka strach z pavukov (sice tyto mi chvalabohu az taky odpor a strach nevyvolavaju ale aj tak )... preco to robia ? Vobec nemaju strach, neutekaju,nevyhybaju sa nam..lozia si po nas..este som sa stym nestretla. Ako sa ich zbavit ? Doma neni ani jednej pavuciny, vsade poriadok...som zufala
@babydesire sieťky na okná ak nemáte. Skús postriekať okná a iné miesta kadiaľ môžu loziť sprejom proti pavúkom (biolot, raid, atď...) - aj keď toto nemusí byť zdraviu prospešné, hlavne ak máš malé dieťa.
Dajú sa kúpiť aj odplašovače pavúkov do zásuvky.
Ževraj pavúky nemajú radi citrusovú a mätovú vôňu, tak môžeš skúsiť postriekať miesta tým.
Aj keď ja si myslím, že môžete mať hniezdo, hlavne ak je to ten istý druh. Neviem, či bývate na dome alebo v byte, ale oni dokážu vliezť cez hocijakú štrbinku, čiže to hniezdo môže byť hocikde schováte.
@shinon258 no je to ten isty druh ☹
V minulom roku sme prerobili polovicu domu (rod.dom)..predtym som bojovala s mravcami,teraz zas pavuci..v prerobenych izbsch su nove kvalitne betonove podlahy, steny a strop sadrokarton..ze su tu je jedna vec,ale ze po nas bez drzovky lozia kazdu noc to je divne a desive 😖😣😱
@shinon258 a vdaka za rady..skusim
@blunka ver ze niektore ma desia tak ze my je znich zle...odjakziva sa ich bojim...
@babydesire Pre boha. No obdivujem ta. Ja by som isla do hotela.
Moj muz pre rokom kupil taky elektronicky odpudzovac hmyzu, co sa da do zastrcky a neviem ci to vysiela nejaky ultrazvuk alebo co. Jednak som tomu neverila a tiez som nebola nadsena z toho ze mame doma nejaky pofiderny ziaric ked mame doma babatko, ale zda sa ze to funguje.
Kazde, kazducke leto sme mali problemy s mravcami (koli tomu to kupil) a minule leto ani jeden. Pritom hned vonku ich bolo dost. Aj po stene domu lozili, ale dnu nesli. A aj ineho hmyzu bolo menej.
Och, fuuj, to je strašné, ja mam strašný strach z nich. Môžu byť aj nad sadrokartónom, bohvie, ale určite by som šla nakúpiť za debnicku biolitu a totálne všetko vystriekala (s dakym chráničom na tvár, nech sa neotravis) , išla preč s dieťaťom, do zásuviek dala plasicky, a aj raid elektrický. Keď nepomôže, tak asi už len deratizer...
@babydesire urcite deratizer. Musi ich uz byt velmi vela.
@babydesire no ja by som z tej spálne vychádzala všetko a hľadala nejaké hniezdo, alebo toho deratizatera oni vedia ako na to.
@babydesire prepáč ale prečo to robia? 🤣 Znie to komicky. A, že sa vôbec neboja? No nie, neboja sa. Oni Ťa nevnímajú ako osobu ale ako súčasť terénu... A prečo to robia? No pre to teplo, ktoré z Vás ide.
@babydesire no len deratizer. A nie je to pavuk, ale kosec. Su inac pre cloveka neskodne a vlastne velmi uzitocne. Daju sa najst aj takto:
https://www.youtube.com/watch?v=P26yudMNBaokto sa boji pavukov, nech neklika 😉
Ja odpadnem, tak podľa fotky to je riadny. No neviem, jedine tie sieťky asi, ťažko povedať odkiaľ inakadiaľ títo bezočivci prichádzajú 🙂
Bolo by po mne.
@babydesire to nie je pavúk a prichádza to zvonka
No neviem ja mám takých na dome dosť ale sú dosť plaché takže po nás nelozia treba dať sieťky na okná a často prejdú cez dvere ak sa čo len na chvíľku nechajú otvorené
@babydesire ze bezocivy. 😀 Prepac, som sa pobavila. Zlate. 😂
Poriadne povysavaj kuty, strop, podlahy, vsetko poodtahuj, dôkladne vystriekaj Biolitom proti pavukom, samozrejme ze tam v ten den nespi lebo to smrdi a nieje to zrovna zdrave. Periny si pred striekanim odnes a plachtu potom vymen. Skontroluj okno, ci dobre tesni. A uvidis... Malo by to pomoct.
Kúp si jaštericu 😂
😱😱😱 no toto keby pomne liezlo tak ja tam uz nebyvam 🤣
@monilliapresne, po vysavani sa vzdy objavia. Asi ich to vyrusi a vylezu z tych spar. Radsej nevysavat.🙂
Mne mama vzdy vravela ze pavuky chodia vzdy dvaja. 🙂 takze ked najdes jedneho, ocakavaj aj druheho.😨😀
@babydesire neporadím ti 😣 aspoň ťa poĺutujem.
Len som to čítala ležím potme v posteli a riť mi stískalo riadne. Mne keby liezol pavuk v noci po tele tak som mrtva 😱 ja a nie pavuk.