Pátranie po hrobe

teri555t
18. jún 2024

Ahojte,
chcela by som sa spýtať, či by ste mi nevedeli poradiť, ako by som vedela nájsť hrob. Minulý rok mi zomrel otec a neviem, kde je pochovaný z dôvodu, že som s ním nebola viac ako 10 rokov v kontakte a ani nikto z rodiny. Ale aj keď som si ním nebola za dobre, tak by som sa chcela nejako rozlúčiť a nájsť ho.
A už som skúšala aj tú stránku, čo nájde kde je kto pochovaný, ale jeho neeviduje nikde. Viem iba to, že je pochovaný v okolí Bratislavy alebo v Bratislave a ešte to, že bol pochovaný na náklady mesta.
Vopred ďakujem za pomoc

jaskolka
19. jún 2024

@teri555t skúsiť ísť priamo za správcomi konkrétnych cintorínov, aby pozreli podľa záznamov. No keď píšeš, ze môže byť pochovaný aj v okolí Bratislavy, tak to bude na "dlhé lakte" lebo tam môže byť fakt veľa cintorínov.

79viktoria79
19. jún 2024

ak sa nemylim,tak takych ludi spopolnuju,je to výhodnejšie pre mesto,tak skus napisat bud na matriku, alebo spravcovi cintorina

matullienka
19. jún 2024

Ak bol pochovaný na náklady mesta skúsila by som sa obrátiť priamo na mesto

yosi
19. jún 2024

@teri555t Keď bol vedený ako bezdomovec, tak by som začal na mestskom úrade. Oni už budú vedieť komu a kde platili za pohreb

patka06
19. jún 2024

Ak bol pochovaný na náklady mesta, pýtala by som sa na mestskom úrade kde mal posledný trvalý pobyt alebo na správe cintorína v meste

teri555t
autor
19. jún 2024

@jaskolka asi budem musieť, lebo mamina tá to predpokladám, že vie, ale nepovie mi to. Ale ďakujem slúsim poodovolať

teri555t
autor
19. jún 2024

Ďakujem všetkým za radu☺

cacianka
19. jún 2024

niektoré cintoríny spravuje Marianum, ale neviem či všetky. Takže mesto alebo potom okolité dediny osloviť. Nemusí mať ani hrobové miesto ale popol dali rozptýliť .
Vedeli by aj pohrebné služby , majú evidenciu koho a kde riešili -pochovali. ale tých je viac a horšie sa pátra.

cacianka
19. jún 2024

Ak sa ti podarí niečo zistiť, napíš sem,aby to pomohlo aj iným

karolinakr
19. jún 2024

na naklady mesta - to bol asi bezdomovec..mam zlu spravu pre teba - asi ti to nebudu chciet zverejnit..ja som sa pytala na miestnom urade na 1 bezdomovca, čo tu chodil na trh, ale že mi to nepovedia.. čo je sice vrchol, ale takto to robia v takych pripadoch
modli sa, aby si na dobreho uradnika naďabila. začni plakať, možno sa zĺutuje..aj potom napiš, ako si dopadla, ale veĺa šanci tomu nedávam
skôr mama nech ti povie

erika5025
19. jún 2024

To že išli náklady na mesto vôbec nemusí znamenať,že bol bezdomovec,len nenašli rodinných príslušníkov tak to zaplatilo mesto.

Tých dávajú spáliť,lebo to je najlacnejšie
Takže skus volať kade tade aj pohrebné služby
Oni tie urny s popolom neviem akú dobu majú uschovanu

teri555t
autor
20. jún 2024

@karolinakr no čo viem, ako bezdomovec nebol vedený, ale odmietli s ním mať hocičo spoločné, takže preto bol pochovaný na náklady mesta a to viem ešte, že ho pochovávali a nie spopolňovali

79viktoria79
20. jún 2024

@cacianka ten popol nerozptuluju hned, čo viem ked pochovavaju bezdomovcov tak popol vysypu do spolocneho hrobu,neviem kolko ich tam je ale raz za rok to tak robia,a urcite je aj zoznam kto je tam pochovany,kam by rozptýli popol?

79viktoria79
20. jún 2024

@teri555t skus virtuálne cintoríny,je ich viac stranok,sle ono to nieje hned skrualizovane,mozno aj mesiac to trva,ak bol pochovany urcite to najded,ak nie,tak potom jedine ta matrika
ja som tak nasla človeka, ktorý bol ulozeny do hrobu,ale nemal ziadny kriz,tabulku nic,ale vo virtualnom cintorine to zaznamenane bolo

erika5025
20. jún 2024

@teri555t tak ked ho pochovali,tak podla mňa ku rodičom alebo nejakým príbuzným,lebo za hrobové miesto treba aj platiť a pochybujem ze obec to bude platiť

teri555t
autor
21. jún 2024

@79viktoria79 práve že som prešla už všetky mám pocit a nenašlo ho, preto musím poobvolať skôr tie úrady, len teraz som na dovolenke a tu pred rodinou to nechcem rozoberať

teri555t
autor
21. jún 2024

@erika5025 no pri rodičoch nie je, keďže jeho tatino žije a jeho maminy hrob navštevujem, a z rodiny jeho strany sa s ním nikto už tiež nerozprával a oni najprv nevedeli, že bol mŕtvy, takže nikto to neplatí

zuzinjan
21. jún 2024

A virtuálne cintoríny?