Pas pre zvieratko

19. jan 2023

Viete mi prosim poradit, ti co cestujete na dovolenky so zvieratkom, ci mi vystavi veterinar pas bez toho, aby sme riesili ockovania a odcervenia? Ide o to, ze chceme ist v lete na dovolenku, ale zatial neviem ci v juni alebo v septembri a nie sme este uplne rozhodnuti, ktora krajina to bude /uvazujeme nad 3/ a nechcem si to nechavat na poslednu chvilu. Dakujem

stellarstar
19. jan 2023

Samozrejme že očko a odčerv treba to si ako predstavovala? Len zohnať bez a ísť bez očko a odčerv do zahraničia??

kukuk29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gejb
19. jan 2023

Najmä očkovanie je povinné zo zákona.. keď už nič...

autor
19. jan 2023

Baby prosiiiim 🙈
Nas psik ma 5 rokov, ma vsetky ockovania a odcervenia co ma mat, dokonca je fenka kastrovana, veterinar ju pravidelne vidi.
Skuste citat s porozumenim, my psika samozrejme dame ockovat aj odcervit, ALE zatial nevieme ci pojdeme v juni alebo v septembri, kvoli pocasiu a to budeme riesit tesne pred, aby to bolo platne.
Takze sa prosim do mna nenavazajte a nepiste, co si ako predstavujem.
Otazka je, ci mi veterinar vystavi pas s tym, ze ockovania budeme riesit, ked pride cas a bude to aktualne, kedze kazda krajina ma mierne odlisne poziadavky.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
colsami
19. jan 2023

Do pasu sa vakcina neda zapisat so spatnou platnostou, datum vakciny NEMOZE byt skorsi nez datum vystavenia pasu. Takze Vam neodporucam riesit to na poslednu chvilu. Vacsina krajin chce vakcinky + 21 dni od aplikacie/zapisania. Ak by sa aj ockovalo, tiez to nieje najvhodnejsie tesne pred cestou 🙂
Pas sluzi ako plnohodnotny ockovaci preukaz. Ak ma sucka 5 rokov, ved si ho vystavte, este za dalsich 10 ho mozno vela krat vyuzijete. Nestoji to vela a veterinar Vam ho vystavy na pockanie.

anega79
19. jan 2023

ockovanie ti plati rok, aj proti besnote aj ostatnym chorobam. tak ho mozte vybavit aj teraz

colsami
19. jan 2023

Samotna registracia pasu je zalezitost 10 sekund 🙂 a len pre info, ked uz ostatni radia a nevedia uplne presne... Pas sa v pohode vystavi aj bez ockovania a odcervenia, to nie je podmienka vystavenia pasu.

autor
19. jan 2023

@jabadabadu Dakujem, presne na toto som sa pytala 🙂

stellarstar
19. jan 2023

Očkovanie je platné rok, a očko & odčervenie sa nerieši deň dva pred odchodom ale aspoň 2 - 3 t pred odchodom

autor
19. jan 2023

@anega79 Ockovanie proti besnote mame platne do 07/2023 cize ak by sme isli v juni, tak musime ist skor, ale zatial plati

autor
19. jan 2023

@colsami Toto som nevedela, dakujem za vysvetlenie 🙂

macilaci
19. jan 2023

🤷

colsami
19. jan 2023

Presne tak.
Tie pasy vystavujem takmer denne 🙂 Takze, vystavit pas uplne bez vsetkeho sa da, jedina jedna podmienka je zviera musi byt cipovane, nic viac.
A odcervenie vakcinacie treba riesit s ohladom na zdravie psa no a vo Vasom pripade na cestovanie. Vakcina musi byt zapisana (a podana) minimalne 21 dni pred vstupom do krajiny, ktora to pozaduje. Takze bud teraz vystavte pas a uz zvysok riesite zaciatkom leta, alebo si kludne aj pas rieste spolocne s tou vakcinou, zaciatkom leta.
Je to parminutovy ukon.

autor
19. jan 2023

@kukuk29 Hej hej, presne toto som si myslela, ze zoberiem fenku ku kadernicke, k vizazistke na makeup a pojde sa dat pekne odfotit a caves 😝

autor
19. jan 2023

@colsami Mame psika cipovaneho davno, ved bez toho veterinar ani nezaockuje. Naaahodou nepracujes niekde na zapadnom SK 😀 ?

colsami
19. jan 2023

Veru nemal by bez toho. Ale veru najdu sa aj taki vet, co to spravia a neriesia 😉 co sa uprimne cudujem, pretoze ak by sa im niekto pozrel na prsty, moze to vyjst velmi draho (a nemyslim len financne).

autor
19. jan 2023

@colsami My sme dali a je to dobra vec si myslim, psik moze odbehnut, nevie sa vratit a podla cipu je sanca, ze sa vrati domov 🙂

danielinaa
19. jan 2023

Ale ved europas je uz nafurt, nakoľko sa tam zapise číslo čipu zvieratka a oni si zvieratko naskenuju a porovnaju scan čipu na zvieratku ci sa zhoduje s pasom. A očkovania sa už len do pasu dopisuju. Pas si môžeš urobiť hneď. A v prípade potreba havika doockovat a očkovanie dopísať.

autor
19. jan 2023

Teraz mi napada otazka, do pasu sa prenesu vsetky odcervenia a ockovania od steniatka alebo sa do pasu zacina ako keby od 0?

autor
19. jan 2023

@danielinaa Cislo cipu mame aj teraz nalepene v ockovacom preukaze

danielinaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielinaa
19. jan 2023

Pri kontrole na hraniciach ukážeš europas, plus obyčajný preukaz s ockovaniami, prepisovať z pásu do pasu sa vraj nesmie, ale nemusíš sa ničoho báť, ked budeš mat oba pasy. My sme boli s mačičkou v Rakúsku nedávno, kontrolovali každé auto aj kufor, a keď nás zbadal aj mačičku, pozrel dozadu na ňu, usmial sa a pustil nás bez kontroly ďalej. Nechcel ani pas, ani kufor nám neotvaral. 🙂 Nasa mica sa mu páčila.

danielinaa
19. jan 2023

Jasne. Europas ale musíš mat vždy keď ideš do zahraničia, aj stempel par dni starý, že je zvieratko zdravotne v poriadku. Nikdy totiž nevieš, na koho narazis, treba to pre istotu mat.

autor
19. jan 2023

@danielinaa Aha, cize povodny ockovaci preukaz si necham tiez. Skoda, ze som hned nedala vystavit pas a mohlo to byt vsetko pekne na jednom mieste, ockovania, odcervenia, kastracia.

danielinaa
19. jan 2023

Nevadí. Nemohla si vedieť. Všetko ďalšie ti už budú zapisovať fo toho europasu.

morgane1975
19. jan 2023

Nam vystavil a potom zapisoval ockovania. Podla mna na hranici ked budu kontrolovat tak zviera bude musiet mat vsetky ockovania v pase. My to tak mame.

autor
19. jan 2023

@morgane1975 My mame psika doma od 6tich tyzdnov a teraz bude mat v aprili 5 rokov. Povodny majitel nam dal ockovaci preukaz, kde boli ockovania a odcervenia co on daval. Zacipovat sme dali az my. Je skoda, ze sa neprenesu vsetky udaje elektronicky do pasu.

colsami
19. jan 2023

Tam tie stare ockovania absolutne nie su potrebne. A uz vobec nie, ked je psik ockovany v juli a i tak mu treba vakcinu.

A aby som par nespravnych tvrdeni poupravila:
Akonahle sa vystavi pas aj s novym ockovanim, stary vakcinacny preukaz sa kludne vyhodi, nema absolutne opodstatnenie.

Ad2, preukazovanie sa starsimi vakcinami v preukaze, ze nie su v pase, NEMUSIA na hranici akceptovat, takze akonahle tam bude kontrola co ma blby den, nemusia to uznat. Toto nerobte.

Ad3, nieje pravda ze pred kazdym cestovanim treba stempel. Ani pre istotu. Je to uz "prezitok" , uz davno to 90% europskych krajin NEMA v podmienkach. Vacsinou ostrovy, pripadne skandinavia alebo ine kontinenty.

kukuk29
20. jan 2023

prepac ale ty si nazaciatku iba napisala ze nechces riesit ockovania a odcervenie.. ziadne doplnujuce informacie az potom si napisala ze fenka ma 5 rokov a chodite s nou pravidelne na ockovania...