Prosím, kto má na žehlenie doma párny generátor. Chcem si kúpiť, prosím poraďte, na čo pozerať, prípadne aký máte a je dobrý?
@sandyka000 nejako sa mi nechcel pridať obrázok
@sandyka000
@zuzulkamr
prosím dalo by sa poslať info, aké sú to modely, oni sú písané zo spodu tých generátorov
nehnevaj sa, ale tam je veľa čísel a písmen, to by som hodinu opisovala.
na krabici je značka Tefal Easy Pressing 4,5 bars 90g/min
Ostatné neviem čo znamenajú. ale ak nájdeš na nete tieto modely veľmi ľahko vieš zistiť to čo potrebuješ 🙂
@sandyka000 ok, diky. Ale malo by to byť GV a štvorčíslie. Ďakujem.
GV8461 má ten môj, skús pozrieť 🙂
@zuzulkamr vdaka
ja zvažujem GV 7550 a GV7096, nevie niekto číslo menšie, je starší model? alebo ako to je? Tú GV 7550 má švagrina, je tam parný raz až do 200 g/min. ale nemá reguláciu teploty, GV 7096 má iba 120 g/min. nemá párny raz alebo má manuálne nastavenie teploty a pary
@zuzulkamr
Niekto dalsi,co ma skusenosti s parnym generatorom? Zehli to aj zvisle? Usetri to cas?pride mi to nenormalne drehe oproti klasickej zehlicke,tak by som rada vedela,ci je to az take uzasne. Dakujem vopred.
Ja mám už štvrtý rok a iné by som nechcela, ani najlepšiu naparovaciu žehličku.... u mna top na všetko oblečenie, záclony, závesy.... 🙂
@tanicka21 ja som kúpila a neľutujem
@natalkaa2011 ahoj, prosím Ťa, zvažujem kúpu parného generátora. Pozerám, že neľutuješ svoju kúpu (aj keď je to už starší prispevok), tak si idem po rozumy. 😁 Rozdiel medzi kvalitnou naparovacou žehličkou a parným generátorom je v čom presne, čo sa efektu týka? A vie parný generátor žehliť v pripade potreby aj bez pary? Napríklad na zažehlenie farieb na textíliu... Ono to funguje tak, že aj žehliaca plocha je horúca ako pri klasickej naparovacej žehličke, aj to výdatne v kuse parí? A ešte sa robí navyše podľa potreby aj parný náraz? Môžem s tým žehliť každú tkaninu? Mám zarezervovanú Tefalku, vyzerá dobre, len tá suma... 😁🙃 Musim si byť istá, že sa to oplatí kúpiť. Šetrí to krčnú chrbticu? Nežehlievam veľa, lebo ma z toho bolí krk a ani ma to nebaví. Niekoľko mužských košieľ, niekoľko utierok a 2x za rok obrus. Máme sušičku, tak mnohé veci ani žehliť netreba. Ale to, čo žehliť treba, by som rada žehlila jednoducho a s krásnym výsledkom. Ďakujem Ti vopred za odpoveď. 😊
@mijunik Ja som spokojná, no keď nežehlíš veľa, asi by mi stačila žehlička. Hlavnou výhodou je väčšia nádoba na vodu a nádoba je mimo žehličky, teda žehlička je ľahšia. Čo sa týka pary, para nevychádza stále, iba pri stlačení tlačidla. Mne sa žehliť veľmi bez pary nedá, lebo mám žehličku bez regulácie teploty, teda žehliaca plocha má pri zapnutí stále rovnakú teplotu, ktorá vyhovuje všetkým tkaninám. Sú aj s reguláciou ale takú ja nemám. Ešte info - k parným generátorom je vhodná žehl.doska, ktorá je priedušná.
Foto dosky zospodu.
@natalkaa2011 ďakujem Ti 🙂 Žehliacu dosku máme - podľa fotky - správnu. Dopĺňanie vody pri žehlení ma vytáča... Odpojiť žehličku, prehodiť kábel cez plece, odkráčať so žehličkou k vodovodu, napustiť vodu, poutierať žehličku, zapojiť... 🙄 Komu sa chce odchádzať od žehliacej dosky, keď sa už raz pustím do žehlenia??? 😄 Tak som zvedavá, ako sa napokon rozhodnem. Ešte raz - dakujem. 🙂
@sandyka000 Prosim, ate ten generator stale funkcny? Ja som si kupila Tefal, rovnako ten isty aj svagrina, oba odisli po cca. 3 rokoch.
my máme toto a neviem si to vynachváliť. neviem či myslíš takúto parnú žehličku, ale je to super. košele to žehlí omnoho efektívnejšie ako obyčajná žehlička.