Parný čistič okien

ivanat
8. jan 2017

Ahojte 🙂, používate parný čistič okien? Ako ste s ním spokojné a akú značku resp. typ preferujete? Ďakujem 🙂

ljzozv
8. jan 2017

mám ten z lidla, myslím že vileda.... a som veľmi spokojná... akurát musím dočisťovať okraje... ale to je pochopiteľné, nedá sa ísť s ním úplne do kraja skla.. ale máme ešte staré okná, neviem či by to na nových tiež robilo...

zveva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka26021974
8. jan 2017

@zveva máš to doma? Tiež premýšľam nad kupou karcher. Prečo je to blbosť?

libawet
8. jan 2017

@ivanat ach bože baby, aká som rada, že sú ešte ženy, ktoré umývajú okná, ja som si myslela, čo vidím aj na našej ulici, že len ja a moja mama sme ešte takto " blbé" , prepáčte za výraz, naozaj ma to teší 🙂 ....tiež som nad parným čističom uvažovala, tak som najprv skúsila u mojej kamošky, no nepáčilo sa mi to, naozaj tie okraje okna treba ešte dočisťovať...ja používam vodu s len trochou Cleanu a klasickú gumovú stierku, potom nemusím ani leštiť.

ivanat
autor
8. jan 2017

@libawet Po gumovej stierke mne ostávajú smuhy. Mám veľký dom so 4 balkónami, 3 vikierami, francúzkym oknom + klasické okná a fakt ma nebaví každé okno po gumovej stierke ešte pretierať a ostavajú po tom gumáčiky z utierky. Hľadám jednoduchší spôsob....

libawet
8. jan 2017

@ivanat záleží, koľko dávaš do vedra s vodou čistidla? Stačí naozaj len pár kvapiek, nemalo by to peniť, a stierku po každom zotrení pásu okna, utrieť do handry, aby sa práve tie šmuhy nerobili. Ja používam modrý Clean, ten je fakt dobrý. Tiež mám dom a kopec okien, ale toto sa mi osvedčilo....nechcem Ťa jasné že presviedčať, len prikladám svoju skúsenosť.

ivanat
autor
8. jan 2017

@libawet Ďakujem, skúsim stierku utierať, to som nerobila 🙂

tudla
8. jan 2017

Ja som stara skola. Verte mi moja mama je blazon do upratovania a najviac sa mi osvedcili noviny mame aj parny aj stoerku ale okno vzdy dolestim clinom a novinami. Samozrejme najprv umyjem vodou a saponatom kedze ten smog je desny utroem stierko nech mam malo smuch ale dolestim to fakt tymi novinami

evittam
8. jan 2017

@ivanat Ja nepoužívam žiadnu stierku, žiadne parné čističe ani nič podobné. Sklá umývam čistou vodou a švédskou utierkou - nič viac a nič menej. Rámy mám biele tak tie niekedy ak sú moc špinavé tak použijem Cif.....😉

libawet
8. jan 2017

@tudla určite áno, len keď je príliš veľa okien, nevládzeš ešte leštiť a hľadáš cestu, kde umyješ a hneď aj vyleštíš, také 2 v 1. 🙂

zveva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tudla
8. jan 2017

@libawet ja byvam v dome okien tu je habadej. Ale suhlasim nejde o zivot nikto nekontroluje ci tam mate smuhu dve ci nie. Len si myslim ze tym parnym nedosiahnete taky vysledok ako ked to vypiplete. V kazdom pripade parny stroj je paradna vec a vyuzitie ma siroke nie len okna. Cize uz len ho vychytat v nejakej tej akcoske a dom/byt bude ako novy

katka26021974
8. jan 2017

@zveva a teda kärcher je Ok? Bývam v dome a veľa okien. Rada by som si to uľahčila.

zveva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz