Parná stanica - klady a zápory

delfinusik
1. nov 2016

Ahojte baby, chcela by som vediet vase skusenosti s parnou stanicou. Vyhody, nevyhody? Ďakujem

staronova
1. nov 2016

ak myslíš parný generátor na žehlenie....výhody-kvalitné žehlenie, menšia žehlička, vodu nemusíš držať v ruke, regulácia množstva pary...
nevýhody-základna pre žehličku, nedá sa hodiť iba tak do kufra, vyššia cena od klasickej žehličky
aj by som už obyč. žehličku už nechcela

liana_k
1. nov 2016

Vyhoda je aj to,ze sa nereguluje teplota,vsetky tkaniny sa zehlia jednou teplotou a nehrozi ich spalenie,staci so zehlickou len prebehnut a veci su hned ozehlene. Nevyhoda mojho generatora je,ze musim kupovat pravidelne patrony (nie vsetky tak funguju),produkuje to vela pary,ktora steka potom po doske,po dozehleni musim umyt zem pod doskou,odporuca sa miestnost vetrat,mozu sa zarosit okna...ale zehli sa s tym lepsie a rychlejsie,len je to nakladnejsie na prevadzku

delfinusik
autor
2. nov 2016

dakujem baby a ake mate ? znacku a typ?

staronova
2. nov 2016

@delfinusik ja mám Philips a žiadne patrony nekupujem, ani netuším, čo to je. Kupila som v akcii. Niekedy pridávaju aj žehliacu dosku. Proti stekaniu vody stačí dať pod tefl. podložku nepremokavé niečo. A na mojej musím regulovať teplotu. Neviem si predstaviť žehliť trebárs záclony na najvyššej teplote. Ale ako píše hore ladynka, tak tej vody sa vyparí veľa.

liana_k
2. nov 2016

@staronova ja mam tiez philips a to Philips GC7635 / 30,ten funguje na patrony,ktore odvapnuju vodu,teplota ani para sa tam nenastavuje.Ked budem kupovat dalsi,urcite kupim radsej drahsi ,ale bez tych patronov,kupili sme tento ,lebo bol vitaz testu. A co davas prosim ta na tu dosku aby ta voda netiekla?

staronova
2. nov 2016

@liana_k ja žehlím poväčšine na umakartovom starom stole na deke, ale v rodine kde chodím žehliť, som dala takú pevnú kožu, čo sa dakedy na stoly dávala. Myslím, že aj prestretá pevnejšia igelitka - treba skúsiť....