Parkovanie v našej štvrti

namornicka
24. júl 2014

Potrebovala by som radu. V našej štvrti nemáme kúpené parkovacie miesta, takže každý si parkuje pred svojou bytovkou. Keďže však áut stále pribúda, občas sa stane, že ak nie je voľné pred našim domov, zaparkujem (nie len ja, aj ostatní to robia) pri dome vedľa. Už sa mi pár krát stalo, že keď som mala auto pri vedľajšom dome, nechali mi "milý" odkaz kde mám parkovať alebo mi iným spôsobom naznačili, že tam moje auto nemá čo hľadať. Môžem toto považovať za obťažovanie? Má právo mi niekto diktovať kde mám parkovať keď konkrétne miesto nie je jeho? Samozrejme rešpektujem zvyk, že každý si parkuje pri svojom, len proste nie vždy sa to podarí. Chcem iba vedieť, že ak sa bude toto často opakovať, či mám nárok to riešiť ako obťažovanie a kde.

bonaqa2013
24. júl 2014

Skús napísať na HNonline.sk, tam hore nájdeš HNporadňa. Sú tam rozne sekcie ako právo, soc. veci, nehnuteľnosti. na tejto stránke čitatelia píšu otázky a právnici odpovedajú. ZADARMO. Skús.
Inak tiež som si všimla u nás na dedine, že ak náhodou niekto zastane pred iným domom - na ulici, tak ľuďom to vadí. Ale veď ulica je pre každého....

katulienkax
24. júl 2014

Pokial su to mestské pozemky a nie pozemky toho konkrétneho domu tak nemajú pravo. Aj nám parkuje kadekto a môžme si akurát pískať

stefka33
24. júl 2014

@namornicka Môžeš parkovať kde chceš. Tie lístky si môžu strčiť do r... Mohla by si zavolať na mestskú políciu, ale zrejme nič nezmôžu.

namornicka
autor
24. júl 2014

Ďakujem baby. Ja zatiaľ políciu volať samozrejme nejdem, iba chcem byť v obraze ako môžem reagovať ak by sa to stupňovalo z ich strany, lístky si môžu strčiť kdesi ...... potrebujem vedieť ako môžem reagovať ak by mi to chceli vytknúť zoči-voči, aby som z toho ja nevyšla ako vinník ale aby som vedela ako reagovať pri ústnej konfrontácii. Proste im dať najavo, ak by to bolo treba, že obťažujú oni mňa a nie ja ich.

zuska_bluzka
24. júl 2014

tak ako píše katulienka, pokiaľ sa jedná o mestské pozemky a dotyčný tam nemá kúpené parkovacie miesto, tak tam môže parkovať hocikto. milému pánovi môžeš odkázať, že si má miesto kúpiť, ak ho tak nutne potrebuje pre seba. pokiaľ ide len o lístky za stieračmi, tak to nerieš, policajti by sa ti vysmiali

klincek
24. júl 2014

@namornicka ako pise zuska..ak nema rezervovane miesto, ma smolu, je to verejne priestranstvo. kto prv pride, ten prv parkuje 😉

mimla
24. júl 2014

Treba dávať pozor na správne parkovanie, aby nejaká dobrá duša nevolala odťahovku. Teda neparkujeme na trávniku - ani jedným kolesom. Neblokujeme brány a vjazdy, či iné autá (známe parkovanie na neutrále - však si odtlač). Neprarkujeme v protismere, ak sa parkuje vo vozovke. Neparkujeme na bezbariérovom nájazde, ak tam nejaký je. Aj ja som zopár razy dostala taký lístoček za stierač. Aj som mala slovné konfrontácie. Doporučila som im nech volajú policajtov. Vedela som, že parkujem správne, takže som s kľudom Angličana čakala, či zavolajú. Nezavolali. Iný level sú nasrdení ľudia, ktorí škriabu kĺučami lak áut, ktoré parkujú tam, kde sa im to nepáči.