Parkovanie áut

14. mar 2023

Ajojte chcem sa spytat. Byvame v obytmom dome, kde mame z druhej strany dvor kde parkujeme. Parkovisko nie je nijak ohradene no jw tam tabula ze parkovisko patri k nasmu domu. Vzdy ked o 2 pridem domov nemam kde zaparkovat. Vzdy tam parkuju cudzie auta. Mozem v tom pripade volat MP?

pukina
14. mar 2023

v tomto pripade si myslim ze nepochodis, ak vyslovene nie su miesta vyhradene pre konkretne SPZ

anjelicek26
14. mar 2023

Pokial tam nemas SPZ, tazko budes dokazovat, ze to ci ine auto tam nie je len na navsteve u rodiny...

ttonicum
14. mar 2023

Mestski ci pomozu? Asi skor nie ako ano. Tie auta patria navstevam vo vasom vchode alebo su tu uplne cudzi ludia, co sa odstavia a neriesia?
Ak je ten pozemok, na ktorom parkujete je vas sukromny, tak urcite tam dajte oznam a zakaz parkovania na cudzom pozemku. U nas vedlajsi barak si spravil parkovisko na svojom pozemku a kedze nie je nijak ohradeny, tak si dali spravit take uzamykacie zabrany.

lilope
14. mar 2023

Parkovisko patrí komu presne? Správcovi bytovky či obyvateľom bytových jednotiek bytovky? Neviem čo na tej tabuli máte uvedené, ale asi to nebude regulérna značka, ktorej nedodržanie porušuje predpisy. Bolo by dobré vybaviť značku ako ,,Vyhradené parkovanie pre obyvateľov bytového domu č. XY" nech je jednoznačné kto tam môže parkovať.

eeffka
14. mar 2023

.MP nema ziadnu pravomoc na aukromnom pozemku. To si musite vyriesit vlastnici. Znackami,rampou...

autor
14. mar 2023

@lilope tak to mame napisane. Parkuju tam GLS sukromne auta ale aj svoje dodavky

anjelicek26
14. mar 2023

Tak ze tam zaparkuje kurier, ktory ti vozi baliky, je snad normalne, nenecha to stat na ceste, nie? Kazdopadne rampa a pipacie karty, ak je to skutocne vase... len ci skutocne najdes tolko ludi, co ti v dome budu ochotny poskladat sa na nieco takeho par tisic eur. Plus co sa tyka pristupu poziarnikov/sanitky/zasobarov/kurierov a podobnych veci su urcite tiez nejake predpisy.

autor
14. mar 2023

@anjelicek26 citaj s porozumenim. Jasne pisem, ze.tam parkuju. Nie ze.pride, vida balik a odide. Oni si ich tam.zaparkuju do dalsieho dna

marca12
14. mar 2023

U nas v meste za toto davaju papuce,takze by som volala mestskych policajtov.

lilope
14. mar 2023

Ak tam máte takúto značku a je platná (rozumej nevyrobená na kolene svojpomocne ako niekedy vidím na parkoviskách, ale štandardizovaná a právoplatná) tak by som zavolala MP a už uvidíš akú budú mať právomoc situáciu riešiť.

zojazoja
14. mar 2023

Nám v robote tiež parkovali auta na našom súkromnom parkovisku. Keď som volala mestským, tak že oni to nemajú v kompetencii riešiť pokiaľ tam nie je oficiálna značka od štátnych policajtov, že to parkovisko je vyhradené pre nás. Tak ako píše užívatelia lilope.

tiezjedna
14. mar 2023

Komu patrí pozemok parkoviska? Že patrí parkovisko k vášmu domu je informatívna správa, nič viac

autor
14. mar 2023

@tiezjedna mestu

tiezjedna
14. mar 2023

V tom prípade by som sa obrátila na mesto, resp. jeho dopravnú komisiu, ktorú určite v rámci MsZ má zriadenú. Ak na danom parkovisku nie sú zóny, ktoré by definovali parkovacie oprávnenie, tak výpovedná hodnota cedule je 0.

lilope
14. mar 2023

No tak potom nič, keď pozemok patrí mestu. To som sa ťa pýtala ako prvé. Treba sa opýtať mesta ako môžeš danú situáciu riešiť.

marsmykkok
14. mar 2023

Ak mestu patrí, tak nie je vaše. To ako keby pri vchode nemohol nik parkovať okrem obyvateľov vchodu, úplný nezmysel. Iné ak by bolo súkromné a patrilo vám, vtedy to viete riešiť napriklad rampou.

autor
14. mar 2023

@marsmykkok mesto tam same osadilo znacky vyhradene.pre obytny.dom atd. Navyse ked som od nich preberala.byt jasne povedali ze.k.bytu peisluhuje.aj parkovacie miesto. Nemam to.sice na.papieri.ale mam svwdkov ktory mi.ro.dosvedcia

aalt
14. mar 2023

Aka tam je znacka? Iba P, alebo aj s nejakym doplnkovym oznacenim? Ak iba P, tak tam moze parkovat hocikto, ak reserve, alebo s nejakou doplnkovou, kto tam moze parkovat, tak mozes volat policajtov. Na vyhradenom parkovisku parkovat hocikto nesnie. Ale musi tam byt znacka.

lilope
14. mar 2023

Ústne podanie nič neznamená. Choď na mestský úrad, opýtaj sa kde môžeš riešiť problem s parkovaním pri tom a tom bytovom dome, pošlú ťa za konkrétnym úradníkom a ten ti povie ako to môžeš riešiť - či v prípade cudzích vozidiel môžeš volať MP alebo nie. Tu to nevyriešiš, nie sme kompetentní k danej veci.

autor
14. mar 2023

@aalt prexitaj si co som napisala. Je tam jasne vyznacene ze vyhradene pre dom...cislo 3867 a pod tym 17, 15, 13,11

aalt
14. mar 2023

Ak tam je znacka P reserve, tak tam nesmie nikto "cudzi" parkovat a mozes volat mestsku policiu. Podla zakona tam nesmie ani na chvilu zastavit.

kornelies
14. mar 2023

Bud bude na dopravnej znacke uvedene EČV alebo treba mat za sklom parkovaci preukaz -ak sa jedna o mestsky pozemok.

gabika0825
15. mar 2023

Ja som v starom bydlisku riesila podobný problém aj so susedom čo býval naproti mne v byte, bol to riešiť s domovnikom, ten sa mi zdá že sa aj obracal na mesto že čo s tým a oni sa mu vyjadrili že sa s tým nič urobiť nedá jedine že si rezervuje miesto za poplatok, na svoju ŠPZ. Ak parkovisko nie je evidované na rezidentske karty alebo na rezervacky jednotlivých vozidiel, tak nič nezmozes.

anjelicek26
15. mar 2023

Ked patri pozemok parkoviska k mestu, tak nepatri tebe. Ak to oni nechcu riesit, ty nevyriesis nic. V kupnej zmluve ziadne parkovacie miesto nemas, ak ho chces, treba kupit a postavit znacku s SPZ rezervovane.

aalt
15. mar 2023

Je uplne jedno ci je pozemok. Zalezi jedine na dopravnom znaceni. Ani ziadne doplnkove tabulky, ale platna dopravna znacka. Ak tam je obycajne P, aj ked s doplnkovou tabulkou, tak tam sice stoji na chrapuna, ale moze. Ak tam je P reserve, tak nesmie.

autor
15. mar 2023
tiezjedna
15. mar 2023

a tí, ktorí tam parkujú tie autá nie sú užívatelia týchto bytov?

autor
15. mar 2023

@tiezjedna nie su to zamestnanci gls a cudzinary

aalt
15. mar 2023

Tak tu podla mna parkovat moze. Je to sice ako pisem na hulvata, ale pravidla cestnej premavky neporusuje. Opytaj sa MP, ale asi si nepomozes. Toto je znacka IP12, aby tam nemohli parkovat, mala by tam byt IP16. Inac nechapem take znacenie, lebo takto ta dodatkova tabula vlastne nema ziaden vyznam. Ale na SK je kopec divnych znaceni ... uz som videl aj vyhradene parkovisko znacene znackou zakaz zastavenia B34. Tam nesmie parkovat vlastne vobec nikto.

aalt
15. mar 2023

Som si trochu googlil a ten zakaz zastavenia uz je nejak upraveny ... tak neviem co vlastne teraz vymysleli. Ja sa riadim pravidlom, ze ak neviem ci tam mozem parkovat, tak tam neparkujem. Najlepsie sa porozpravat s MP a budes to mat z prvej ruky.