Parazity u mačky

31. júl 2022

Ahojte, pred 4dnami sme nasli asi 3-4tyzdnove maca na ulici, malo nafuknute brucho, ale jedlo normalne. V piatok sme isli k veterenarovi, ale ma dovolenku, co tam ma sestricku tak ta dala pastu na odcervenie, ktoru som dala v sobotu a dnes uz nejedlo,akurat vodu pije a cervy (skrkavky) z neho vyliezaju von, ale liezli aj po macke po chrbte, a take ako prazdne obaly biele na sebe mala, najma pri nohach. Snazila som sa ju trochu aj umyt. Toto som este nevidela, ked som odcervovala macata, tak mali v stolici, alebo pri konecniku, ale takto zive aby liezli po macke, to som este nevidela Mate skusenost? Q

tara42
31. júl 2022

Nemam skusenost ale ste uzasna, ze ste mu dali sancu. 🙏

autor
31. júl 2022

@tara42 hladam vsetko mozne po nete a nikde nic taketo, vsetko stale to iste, akurat som nasla, ze pes po odcerveni mal takto na chrbte ich. Tak hadam to bolo len v tej chvili a bude to ok.

pukina
31. júl 2022

Urcite treba maciatko sledovat. Je super, ze idu von, to znamena, ze pasta ucinkuje. Pre istotu skus zavolat este inemu vet, ked ma jeden dovolenku, ci je to ok, prip. by si zbehla ku nemu.
Hlavne, ak mas doma este ine zvieratka, treba urcite odcervit aj tie

tara42
31. júl 2022

Podla mna sa len rychlo chceli dostat von a bud padli k noham macky alebo sa z konecnika rychlo dostali na chrbat. Dolezite je ze vyliezaju. Uvidite ake bude maciatko, ked nebude pit, jest, bude apaticke smer vet. Drzim palce.

autor
31. júl 2022

@pukina vedla v meste veterinarka ma zase pre istotu od pondelka dovolenku, tento nas ma tiez tyzden este. Volala som dnes na pohotovost do mesta 20km od nas, lebo fakt ma to vylakalo, ze takto po macke lozia, a tam mi bolo povedane, ze lekar tam nie je a ak nie sme ich klienti tak len za to, ze tam prideme a on pride budeme platit 80€ + dalsie € za dalsie ukony. To som si povedala, ze je hrozne vela. Samozrejme ine by bolo, keby vidim nejake poranenia, co nepockaju.

autor
31. júl 2022

@tara42 a take biele obaly prazdne na srsti to moze byt co? To bolo prazdne, ale tie cervy na nej sa hybali, to boli take asi 4cm biele. Isto skrkavky si myslim.

autor
31. júl 2022

@tara42 vodu pila, to som videla, ale jedlo odmietala, vcera este jedla, len potom ako som jej tu pastu vstrekla priamo do papulky, tak potom uz mala misku stale plnu. A to brucho teda riadne nafuknute a tvrde. No v zubozenom stave bola.

pukina
31. júl 2022

Boze to su fakt zdieraci 🙈 nastastie som nemala nikdy problem sa poradit len po telefone s inym vet, tak som si asi naivne myslela, ze to tak funguje vsade..
drzim palce nech sa macicke dari

autor
31. júl 2022

@pukina mozno aj kvoli tomu, ze je nedela, tak vela ich neordinuje a toto je jedina pohotovost v okoli. A su dost drahi aj pre klientov co viem, a kedze my nie sme klienti tak by to bolo este viac. A dakujem

pukina
31. júl 2022

Este k tomu papaniu, neboj sa ked nebude teraz velmi jest, dolezitejsie teraz je aby pila, potrebuje sa zbavit vsetkych parazitov a ked ma nafuknute a tvrde brusko znamena ze je stale plne. Skus jej ho obcas jemne pomasirovat od hora dole a nasledne ju dat do zachodika, pomoze jej to vyprazdnit sa

autor
31. júl 2022

@pukina to sa nebojim, viem, ze nebude teraz nejako jest, ale tie cervy na chrbte ma ozaj vylakali, som ju umyvala, ale vsak ma driapala a aj tak to neislo vsetko prec.

tara42
31. júl 2022

Netusim, mohlo sa jej to tam nejako dostat ale ak to boli skrkavky, atd to su vnutorne parazity, neziju na srsti. Vyliezli z konecnika, nemohla si tie obaly dat na srst aj sama lizanim? Alebo boli len zcasti ,,vyliahnute" a tahali ten obal za sebou. Uz ma napada vsetko mozne. Uvidite co zajtra, dajte vediet, prip. volajte veteriny rad radom nech Vam poradia cez telefon.

autor
31. júl 2022

@tara42 bola som ju pozriet a tie cervy po sebe uz nema, akurat tie biele obaly, ale to sa nehybe ani nic, to jej v srsti zostalo, aj to brusko uz ma ovela mensie a napisala sa dost vody teraz. Tak hadam to bolo len tym, ze to z nej islo rychlo von.

sigma510
31. júl 2022

Ta škrkavka keď vylezie ci už spodom alebo ju mačka vyvrati, je to ešte stále živé, nejakú dobu. Takže je mozne že sa jej/mu nejako dostali na kožuch a vyliezli. Ja som teraz davala tabletku môjmu starcovi, lebo vyvrátil škrkavky tak už vtedy viem ze je zle (odcervujeme cca každé 3 mesiace, ono to ta mačka ma v sebe a nejako to v nej "dozrieva") a nejedol poriadne dva dni, hnackoval, asi jednoducho tie lieky práve robili co majú tak mu nechutilo nič, vodu pil. Teraz už by zožral aj mňa, o cca 10 dní dostane druhu dávku a snáď budeme mat zasa nejaký čas pokoj.

autor
31. júl 2022

@tara42 asi mate pravdu, ze neboli este uplne vyliahnute a tahali aj tie obaly von so sebou a to na nej zostalo, boli to 100% skrkavky, maciatka som uz mala, tak to poznam, a vcera ked som dala tu pastu, tak chvilu potom ich zacala mat okolo konecnika. No dnes uz to bolo vsade. Esteze som ju nechala v garazi, a nedala dnu, co bol prvotny plan.

autor
31. júl 2022

@sigma510 ano chapem, to viem, o 14dni tu pastu zopakujem, len ozaj ma to tak vylakalo, ked bola cela posiata cervami, predtym u maciatok boli uz mrtve v stolici, alebo maximalne okolo konecnika sa hybali, ale toto, no co vam poviem, hrozne to bolo.

sigma510
31. júl 2022

Poznám to, nie každý má na to žalúdok keď to z nich ide von 😂 tiež mi to dva razy príjemné nie je ale čo už. Môj dlho problémy nemal, potom to začalo, teraz odcervujeme poctivo, ale tiež z neho raz vyšla kopa, chudák muselo mu byť na nič. Môj ich niekdy aj vyvrati, ešte živé, oni potom zoschnu ale dva krát chutné to teda nie je 😄 ale mame zvieratká, toto k nim patrí.

tara42
31. júl 2022

Drzim palce, snad uz bude macicka v poriadku a spokojna. 😊

autor
31. júl 2022

@sigma510 mne osobne to nejako nevadi, pre zvierata prekusnem vselico, mala som za zivot rozne chore zvierata, o ktore som sa musela starat inak ako je bezne, ale tiez mam deti a strach o ne je vacsi, vylakalo ma to najma kvoli nim. Aj ked som vedela, ze vnutorne parazity, a takto po kozi ako by sa chceli dostat opat dnu, no vyzeralo to akoby ju zozrat chceli. Chuda este som ju vo vedre namacala 😂😂, nechcela som ju davat ku nam do umyvadla, ale v teplej vode aspon 🙂.

autor
31. júl 2022

@tara42 dakujem, no bol to sok.

sigma510
31. júl 2022

Mam tiež mačuchy takže viem co to je s nimi koľkokrát za zábava, hnisavé oči, rôzne rany po bojoch, po veterinárnych zákrokoch, za 10 rokov co sa ku nám priaťahovala prvá, sme toho riešili neúrekom.

janne318
31. júl 2022

Masívne začervené zviera treba odčervovať menšími dávkami antiparazitík. Plná dávka odčervovačky môže spôsobiť úhrn. Opakovane odčerviť po 7. dňoch (resp. podľa informácií uvedených v pribalovom letáku toho - ktorého lieku) a opäť opakovane o 3 týždne.
Verím, že to, čo si videla, Ťa šoklo, ale je to ok.

0silvia0
31. júl 2022

Tie prazdne obaly boli take akoby biele clanky? To by mohla byt pasomnica. Tiez som doniesla domov tulavu macku a liezli z nej skrkavky aj pasomnicove clanky. Vygoogli si, ci to nebolo ono. Nechcem tu davat fotky exkrementov.

3wick1
7. apr 2024

Prosím viete mi poradiť