Papiere pre šteniatko

kristinaa300
4. jan 2022

Koľko stoja papiere pre šteniatko?

lenkasarka
4. jan 2022

@kristinaa300 šteniatko sa kupuje už s papiermi keď je z chovnej stanice. Ceny sú rôzne môžeš kúpiť šteniatko napr. Anglického buldoga za 1500e ,ale aj za 50 tis eur.

simona92101
4. jan 2022

@kristinaa300 papiere sa kupit nedaju,ved to nieje zdrap co ti hocikto vytlaci doma!ak chovatel nema CHS registrovanu a psa/fenu uchovnenu,Preukaz o povode nedostanes.

durianka1973
4. jan 2022

Musis si kupit psa z registrovanej chovnej stanice. Stena musi byt od chovnej feny, ktoru nakryl chovny pes - to znamena, ze rodicia stenata museli splnit podmienky, co sa tyka vyzoru aj zdravia, maju za sebou prislusne vystavy a skusky a potvrdenie od poradcu chovu a prislusneho klubu, ze su chovnymi psami. Aj spojenie danej feny a daneho psa by malo byt odobrene poradcom chovu daneho kynologickeho klubu pre to-ktore plemeno. Cistokrvne stena sa potom predava uz aj s papiermi potvrdzujucimi cistokrvnost chovu. Cena cistokrvneho stenata, teda s papiermi je rozna - zavisi od plemena, kvality chovnej stanice a pod. My sme nasho weimara kupovali z dobrej chovnej stanice a stal 1000 eur.

fefka
4. jan 2022

@kristinaa300 ak niekto predava steniatko a moznost "dokupit" papiere rychlo prec, je to odrb
Ako tu bolo povedane - pes je bud cistokrvny a ma papiere (narok na ne mu vznika pri narodeni) alebo ich nema a je to orech s nalepkou "vyzeram ako ...(akita, vyzla, jazvecik, civava, atd..) " U takeho nikto nezaruci ako bude vyzerat v dospelosti a najma co je dolezitejsie - povahu a zdravotny stav