Dobrý den milé mamičky,mojmu manželovi sa stala taká vec,fajčil na vlakovej stanici,samozrejme hned tam prišli policajti opytali si OP,manžel na mieste nevyplatil žiadnu pokutu,ale následne po mesiaci došiel domov papier otom že ma zaplatiť pokutu za priestupok,ale policajti na mieste nevystavili žiadnu pokutu ani papier otom že sa niečoho dopustil,je niečo také možné aby policajt si vzal OP napisal tam nejaku blbosť nedal nič podpisať ani len papier o vykonanom čine a následne to došlo poštou ako pokuta ?
Slovensko je odpad,čiže ma nič neprekvapuje
Nie nemoze ti dodatocne priist papier bez toho aby ho na mieste nepodpisal a nebol si vedomi nejakeho priestupku .Oni to musia dokazat ze to urobil a na to sluzi ten papier ktory ked nepodpisal nech ide priamo na policiu v tom meste a nech mu to tam vysvetlia 🙂 🙂 Urcite nech sa to neda do stratena lebo s tohto su super exekucie a vtedy je to o nieco narocnejsie 🙂cim skor to vyriesit , kym je to este cerstve.drzim palce 🙂
@6kristinka9 je to mozne ... a uplne v ramci zakona... priestupok tvojho manzela je prejednavany v spravnom konani.... prislusnym obvodnym uradom, kde bol priestupok postupeny.... deje sa to vtedy, ked si napriklad tvoj manzel nebol vedomy, ze spachal nejaky priestupok, v tom pripade sa vec postupuje dalej....a je uplne normalne a v medziach zakona, ze sa vec riesi takto.
@6kristinka9 presne ako píše @cuculik1 ... skús sa spýtať manžela, či náhodou neodmietol zaplatiť blokovú pokutu na mieste 🙂 ... toto je potom výsledok😉 ...správne konanie ... (odvodené od slova "správa" ... nie od slova "správny" ...aj keď v konečnom dôsledku sa mi to zdá celkom ok a súhlasím s príspevkom od @sisaha)
@6kristinka9 v com je SK odpad? Azda iba v tom, ze ma nizko nastavene pokuty za priestupky... V inej krajine by dal ovela viac.. a mozno by si to nabuduce rozmyslel a nedovolil by si to..
@6kristinka9 treba manzela odnaucit fajcit na stanici medzi mamickami detmi a ostatnymi nefajciarmi.....dakujem policajtom ze mu pokutu dali.....
k tej pokute: ak pokutu nezaplati clovek na mieste, prave preto si pisu jeho udaje aby mohli priestupok riesit v spravnom konani, takze postupovali spravne, je to bezna vec.
@katarinamarkova dalšia mudra mamička čo všetko vie a všetko vidi,bola si tam ? vieš predkým a z akeho dovodu si to dovolil tam zapaliť ? nie tak neposudzuj podľa prispevku v ktorom nieje napisaný dovod jeho osobnosť,dakujem
@6kristinka9 tak mi to skus vysvetlit preco niekto fajci na stanici medzi ostatnymi ludmi, ktorym na svojom zdravi zalezi?neposudzujem, neodsudzujem.....tvojho manzela ako cloveka vobec nie.
ale nech je aky je ak fajcil na stanici z akehokolvek dovodu - pokuta je na mieste.
@katarinamarkova nikdy by si nedovolil zapaliť cigaretu ak by ohrozoval škodlivym dymom okoloiducich,zapalil si po 6hodinach na stanici,bola noc,vlak stal len 15minut,nakoľko bola noc,tak ľudia tam ani neboli
@katarinamarkova ale teraz tu absolutne neriešime to či si mohol alebo nemohol,všetci vieme že nemohol,ide oto že pokuta nebola vystavená na mieste,a taktiež žiaden podpis ako dokaz toho že si je vedomi priestupku,a po druhé,to že boli 2 jeden druhemu dosvedči ? uplna somarina,takto by to určite nešlo,ide o dokazi
@6kristinka9 ale ved prave preto ma kazdy jeden clovek PRAVO odmietnu zaplatit pokutu na mieste a nechat postupit vec do spravneho konania - kde ma PRAVO a moznost dokazovat ze priestupok nespachal......keby si bol vedomy ze priestupok spachal tak to uhradi na mieste a ma pokoj......namietal uz tvoj manzel proti tejto pokute, pisomne, papierovo? asi nie.....
@katarinamarkova on nepovedal že si nieje vedomi činu ktorý spachal,povedal že peniaze nezaplati pretože pri sebe nemá,to je rozdiel
@6kristinka9
v skratke: ak bolo spravne konanie ukoncene a tvoj manzel sa neodvolal - pokutu platit musi
a je uplne jedno co tomu predchadzalo a je uplne jedno co tvoj manzel povedal policajtom.
a skutocne chodia 2 nie preto lebo jeden cita a druhy pise.....ale preto su si navzajom svedkom pri podobnych situaciach 🙂
@6kristinka9 ked nezaplati z akehokolvek dovodu (aj ze nema peniaze), tak sa vec dalej neprejednava v blokovom konani, t.j. na mieste. podpisovat nic nemusel, keby platilo, ze co nepodpisem, to sa nestalo, tak by nikto proti sebe nic nepodpisal, vsak 😉 preto ani neziadaju podpisat. Inak pobavil ma argument, ze ci vieme za akych okolnosti fajcil, neviem si predstavit ziadnu vhodnu prilezitost, kedy je to (na verejnom priestranstve) "v poriadku". ale zase v noci a sam na opustenej stanici, vtedy sa dobre policajtom lapaju takito "zlocinci".
@havana_frost netvrdim že sa neprevinil,alebo že to je uľahčujuca okolnosť,ale je to samozrejme uplne iné ako fajčiť za den počas nepretržitej "prechadzke" ľudi po stanici
uzatvaram túto tému,dalšie komentáre su zbytočné,dakujem za info,pekný den
6kristinka9 policajti postupovali podľa zákona, upozornili manžela, že sa dopustil priestupku, vyzvali ho, že má zaplatiť pokutu na mieste, on im povedal, že nemá peniaze ... takže si opísali jeho nacionálie a posunuli to do spisu ...o priestupku ...a následne sa to rieši v správnom konaní ... podobný princíp je "objektívna zodpovednosť" ...ideš rýchlo, namerajú ťa, odfotia, zistia údaje a majiteľovi vozidla príde "len" šek, ak sa odvoláš (môžeš...), tak to ide ďalej a prejednáva sa to v správnom konaní ...
@6kristinka9 no.. boli dvaja policajti, takze jeden druhemu dosvedci. Mozno mu podpisat mali dat. Ale to nic nemeni na veci, ze spachal priestupok. Kiezby takto pokutovali vsetkych - nielen na vlakovych staniciach.