Pandora náramok

sisi2212
25. máj 2022

Ahojte zeny, ide ma jebnut, mam od manzela naramok Pandora, 6 rokov mi tam zbera koralky, kazde Vianoce, sviatky, ja sprosta, nemala som ho teraz dlhsie na ruke, tak ze kupim si cistic na striebro a ocistim, lenze po ocisteni normalne koralky ako keby zmatneli, nabrali nadych ako keby domedena, je mi zle z toho, do placu, manzel mi vzdy vyberal este take drahsie ked mi vzdy kupil jednu dve za rok, myslela som, ze ked to je striebro, ze mozem normalne cistic pouzit, no chce sa mi plakat, stalo sa to niektorej? Da sa s tym nieco este robit? Alebo som proste dosrala naramok aj s koralkami? 😢😢😢

judit47
25. máj 2022

@sisi2212 no do medena tu sfarbi len postriebrena vec nie original mam pandoru 12 rokov(z toho asi 8 rokov vkuse na ruke)a ani jedna goralka mi to nespravila😅

Skus ale fotku postnut

sisi2212
autor
25. máj 2022

@judit47 mam vsetky koralky priamo z Eurovwy z Pandory, cize su 100% prave a teda moj manzel by si nedovolil mi kupit fejk a hlavne viem kde kupoval a mam ceritifkaty vsetko ☺️ Cize toto vobec nepripada do uvahy …. No ja som pouzila nejaky cistit na striebro vraj a bola to nejaka kyselina ale urcena na striebro vraj …. Tak neviem ci ste v takom niecom cistila vasu pandoru ale vyslusajte teda aj vy 😅 moja chyba ze som si neprecitala ze sa nema cistir v beznych cisticoch ale tak myslela som ze to bude ok

mima1
25. máj 2022

Hod foto. Najlepsie sa vycisti ked ju namocis voda jar trosku alpy das to cele prevarit. A zubnou kefkou potom vysuchat a utries do sucha. Alebo ultrazvukova cisticka

sisi2212
autor
25. máj 2022

@judit47 no po tom co som to v tom umyla tak zbelali, mam teraz aj novu tak poslem foto rozdiel, tu som v tom neumyvala, kedze je nova

sisi2212
autor
25. máj 2022

@judit47 srdiecko je nova a deuha je ta jedna z umytyxh, no podstatnw je pre mna ci sa to da nejako zachranit alebo ci som 700€ cca znehodnotila

matullienka
25. máj 2022

Skús vysuchat zubnou pastou a kefkou a potom umyť vodou ja som si tak vyčistila strieborné náušnice a sú znova krásne lesklé a to som ich mala strašne zajdene

judit47
25. máj 2022

@sisi2212 kup si priamo pandora handricku a malo by to byt znova pekne😌

sisi2212
autor
25. máj 2022

@mima1 len ja som uz pouzila to na striebro a ako leby sa ten lesk tou kyselinou dal prec 😢 asi som si ju dosrala a ked to teraz uz aj cistim v jare a tak tak uz furt ten lesk tam neni, proste uz matne

sisi2212
autor
25. máj 2022

@mima1 skusala som prave potom aj jar a tak, ked uz som videla, ze som to dokaslala ze ci nahodou to neurobilo nejaku vrstvu matnu len na tom, ale nic, asi to prave nejako zosuchalo 😢

sisi2212
autor
25. máj 2022

@judit47 ano? Myslis fakt? Ze sa to tym zachrani? Ze to nie je nejako trvalo tou kyselinou poskodene? 😢

sisi2212
autor
25. máj 2022

@matullienka no nepomaha ani to, ja som na to najskorej tu kyselinu pouzila, cize ani jar, ani zubna pasta uz nepomaha, je to stale take matne 😢

maximko25
25. máj 2022

@sisi2212 do buducna ak mozem poradit pandora ma cistic na to ktr sa da kupit, plus s original blockom by ti ju raz za rok mali vycistit aj v pandore maju to na stranke napisane.toto neviem ci este zachranis:( ja pouzivam priamo ten ich roztok a koralky aj drahsie mam stale pekne.jedine sa skus v pandore priamo spytat ze ci to estw nieco zachrani:(

sisi2212
autor
25. máj 2022

@maximko25 no akurat som citala nejaky prispevok, ze jednej pani sa stalo toto iste ked dala do tekuteho cistica a vraj je to nezvratny stav, ze sa tam tou tekutou kyselinou nejaky ten vrchny lesk patina da dole a to uz sa nespravi 😢 je mi do plaču …. Nenapadlo mi to vobec, ze ked je ta kyselina na striebro priamo, ze by to urobilo toto 😢

maximko25
25. máj 2022

@sisi2212 skoda ze si pred cistenim nenapisala ze ci niekto typ nema😔pisielam foto na ten pripravok.z pandory kazdopadne skusila by som ho, myslim ze aj striebro je roznej kvality ale to nie som si ista:( a asi ten cistic mu dal.zabrat:( kazdopadne do buducna skor skus toto, a skoda lebo v ba je priamo pandora kde ti to zdarma raz rocne vycistia:( ja by som skusila toto.uz to horsie nebude😬joj no skoda sucitim s tebou♥️

sisi2212
autor
25. máj 2022

@maximko25 no uz som to aj objednala ale uz som sa dozvedela zo zdrojov vraj som tym cisticom znicila nejaku patinu 😢 tak ze asi len zlatnik to zachrani pripadne este nejaka vajickova metoda vraj

nikasmile
25. máj 2022

@sisi2212 odjakživa čistím striebro takto:
Do misky natrhám alobal a nasypem naň 1 kypraci prášok do pečiva. Zalejem vracou vodou z kanvice a namočím tam striebro 15min cca. Po vytiahnutí utierkou vyčistím do sucha.

maximko25
25. máj 2022

@sisi2212 tak drzim palce❤️

sisi2212
autor
25. máj 2022

@maximko25 ďakujem, uvidim, vyskusam co sa da

andreablabla
25. máj 2022

@sisi2212 Patina sa casom znova vytvori. Ja odporucam kupit Auron vatu a jemne a dokladne vylestit. Ta kyselina je velmi agresivna. Tie koralky maju rozne upravy, kombinaciu roznych materialov,tie by som nikdy do kyseliny na striebro nenamacala.Necistite pastou ani Jarou ani nicim inym. Len tu vatu a lestit. Kazdu poriadne prelestite do leskla. A budu krasne,nebojte.

andreablabla
25. máj 2022

@sisi2212 Patina bolo to mierne zaciernene v niektorych zahyboch. Ta kyselina to spalila.

sisi2212
autor
25. máj 2022

@andreablabla ano uz tomu rozumiem, no skusim to vylestit a este nejaku vajickovu metodu mi odporucili

pinkgirl
25. máj 2022

@sisi2212 ahoj, z toho čo sa ti stalo mi vyplýva, že si tym čističom striebra narušila povrchovú vrstvu ktorá bola z ródia - tato vrstva má za úlohu dodať šperkom lesk. Zájdi s tým do zlatníctva či ich vedia znovu potiahnuť ródiom.

sisi2212
autor
25. máj 2022

@pinkgirl dakujem, no vraj aj nejaka patina sla dole to su zasa nejake toe tmave miesta v zahyboxh rakze asi tam zajdem, urcite uz im tam niekto takto prisiel tak snad budu mat riesenie

janulka182
26. máj 2022

@sisi2212 ahoj. neviem ci to tu uz radili, nestiham citat, ale skus zabehnut s tym do nejakeho zlatnictva. tam by mali vediet dat do poriadku.

gazah
26. máj 2022

@sisi2212 Toto pravé striebro neurobí, aj keby bolo poródiované. Ródium sa tam dáva preto, aby striebro neoxidovalo a bolo stále lesklé. Po zošúchaní ródia, ostane striebro. Skôr by ma zaujímalo čo za šmejdy to za tie peniaze predávajú.

sisi2212
autor
26. máj 2022

@gazah no vraj vyslovene Pandora by sa do tekutého cistica davat nemala …. Len som si neprecitala

sisi2212
autor
26. máj 2022

@janulka182 ďakujem, no skusim urcite

sense
26. máj 2022

Neviem ci to robí aj Pandora priamo, zatiaľ jju nemám tak dlho, ale skus sa spýtať v nejakom klenotníctvo ci by ti to vedeli porodiovat, (neviem ci je to správny výraz)

gazah
26. máj 2022

@sisi2212 Tekutý - netekutý - to je úplne jedno aký je čistič na striebro. Jedno je však isté - striebro to nie je. Jedine, že by použili červené zlato a to potom poródiovali. Ale o tom silne pochybujem. Jediná záchrana - ísť k zlatníkovi a dať si to poródiovať.

gazah
26. máj 2022

@gazah Ródiovanie je bežná záležitosť. Robia to v každom lepšom zlatníctve. Preródiovať sa totiž často dávajú najmä šperky z bieleho zlata, ktoré časom stratia lesk. A teraz sa dávajú preródiovávať aj streborné šperky, lebo väčšina žien už nechce klasické zachádzajúce striebro, ale ródiované. Šperk z klasického zachádzajúceho striebra sa už prakticky predáva veľmi málo.