Pančušky Peqne

niksss
27. jan 2023

Ahojte baby,

Prosím vás nemá niekto skúsenosť s pancuskami značky Peqne? Paci sa im ich štýl že sú na traky.. Len mam trocha problém s označením veľkosť 56-68... Trosku veľký rozptyl naozaj to sedí novorodencov resp. Meacnemu bábätku a potom aj polrocnemu?

Ďakujem

pukina
27. jan 2023

@niksss to su zase len dalsie predrazene tatrasvit pancusky. a k tym velkostiam.. no su elasticke, takze sa prisposobia az 3 velkostiam

veronindie
28. jan 2023

@pukina Dobry den, tu Veronika - zakladatelka PEQNE 🙂 Pancusky su nasa vlastna vyroba. Pancuchy sme zacali predavat cca 3-4 mesiace dozadu, povodne sme vyrabali v dielni znacky ZITTA, ktora existuje od roku 1991. Na Slovensku a v Cesku je takychto vyrobcov dnes uz len par - kedysi ich boli nasobky.

Firma zamestnavala 50 ludi a vyrabala mnozstvo dalsich produktov. Bohuzial, tento rok prisla kriza, vysoke ceny energii a nizky dopyt - a povodna dielna musela prepustit 45 ludi a isla do likvidacie.

Dielnu sme sa teda s mojim partnerom rozhodli odkupit aj so zostavajucimi zamestnancami a technologiou - a robime vsetko preto, aby sme toto remeslo udrzali pri zivote a davalo zmysel takyto produkt vyrabat remeselne na Slovensku. Obnovit takuto vyrobu je narocne a pokial by zanikla dalsia dielna, je vyroba tohto tradicneho produktu (a pracovnych miest) u nas blizsie k uplnemu vymretiu.

Mozem Vas uistit, ze cela vyroba je nasa. Mame vlastne pletacie technologie a tim sikovnych ludi, ktori pancusky rucne a s laskou vyrabaju.

Ak by ste mali akekolvek otazky alebo sa chceli dozvediet viac, kludne sa pytajte 🙂

S pozdravom,
Veronika Cechova
PEQNE

veronindie
28. jan 2023

@niksss Dobry den, zalezi od vysky novorodenca. Je mozne, ze hned po narodeni mu budu trochu velke. Mali sme moznost spravit este o cislo mensie, resp. rozdelit velkost na 0-3M a 3-6M, ale rozhodli sme sa ist touto cestou, aby nebolo nutne kupovat dvojo pancusiek hned po sebe. 0-6M maju zaroven zvacseny sed aby sa pomerovo prisposobili plienke.

Cislovanie je vacsie - je to preto, lebo do pancusiek pridavame male mnozstvo nylonu. Vyroba je kvoli tomu o malicko drahsia, ale pancuhy vydrzia vyrazne viac ako 100% bavlnene. Zaroven su elastickejsie, takze ich vacsina deti dokaze nosit o nieco dlhsie. Snazili sme sa maximalizovat pouzitelnost a trvacnost.

Samozrejme rozumieme, ze vela rodicov ma radsej cistu bavlnu (vratane mna, aj ked nylon je uplne OK a nesposobuje problemy). Preto pancuchy vyrabame tak, ze ze nylon je obopleteny dvoma vlaknami bavlny a neprichadza tak do kontaktu s pokozkou - dieta sa dotyka iba bavlny.

Ak by ste mali dalsie otazky, rada pomozem 🙂

S pozdravom,
Veronika
PEQNE

julyana89
1. okt 2024

@niksss my ich máme ešte od minulého roku a som maximálne spokojná. Deťom som kupila o 2 čísla väčšie takže majú aj na tento rok. Predtým sme mali mile a prešli sme na peqne. Tatrasvit máme tiež ale sú slabšie-tenšie.