Pagekón riasnatý

simonabelj
24. máj 2021

Čaute baby.
Na nete je toho málo..obraciam sa hlavne na chovateľky pagekónov. Už je to 8 dní, čo náš pagekón nežerie. Každý deň, alebo obdeň zjedol aspoň 1-2 cvrčkov. Vlastne odkedy manžel odišiel pracovne preč tak neje..žeby to tak prežíval, alebo je to blbosť? Stretli ste sa s tým? Nechceme, aby zomrel :/

katarina9593
24. máj 2021

@simonabelj ani keď mu dáš kašičku nechce ?... My zase keď ma muž týždeň nočné tak kŕmim ja a tiež sa mi zdá že žerú veľmi málo 🤷😂neviem či to cítia že ich nekrmi muž alebo čo...

simonabelj
autor
24. máj 2021

@katarina9593 kašičku nikdy nechcel jesť, aj to želé na olizovanie sme mu kupovali a ani to nechcel, nejaký je vyberavy 😃 iba cvrky ľúbil...zajtra mu skúsim dať banán ...vážne nechápem, čo mu je 😏 a koľko ti zjedli, za týždeň, keď mal nočné? 😃 Už som zo zúfalstva aj napísala na bazosi chovateľovi, či mi nemôže poradiť lebo manžel príde až o necelé dva týždne a bohvie, či to nebude už neskoro 😏

katarina9593
24. máj 2021

@simonabelj aha no pekne teda to zas našim keď dám kašičku tak skáču jak zbeseny po Tom až sa vždy zľaknem😂😂🤦🤦a keď idem kŕmiť tak ako kedy niekedy jedného dvoch ale potom za dva dni zas zožerú aj 4🤦🤦ale jeden je skorej asi na muža naučený lebo keď im dáva on zje viacej 🤷😂neviem no ... Alebo aj keď sú skapate cvrčky tak ich muž podrti alebo neviem čo porobi s nimi (radšej sa ani nepýtam ako to robí)a zamieša do banánu alebo normálne detská kašička vitamíny dávate ?

simonabelj
autor
24. máj 2021

Áno, dávame aj vápnik na cvrcky...no fuj, tak asi aj ja to budem musieť skúsiť, mu to nejak podrvit a dať s výživou...hádam do zajtra nezomrie 😅 Bojím sa oňho, teda hlavne muž bude smutný
@katarina9593

michalka4193
24. máj 2021

Síce ti v tomto neporadím ale viem ako sa cítiš my máme chameleona 5mecasneho niečo vyše 2 mesiacoch a prežívame s nim každé supanie a to sme boli teraz na 2noci s mužom na pobyt a suseda chodila krmich chamika a ja nwm ci sa urazil alebo zľakol no keď sme sa vrátili 3 dní ledva jedol až do plaču mi bolo síce už papa ale šibe mu lebo stále sa snaží dostať z teráriá von

katarina9593
24. máj 2021

@simonabelj nebooj to vydrží určite 👌my sme mali samičku čo mala aj vajíčka a bohužiaľ skapala...a to tiež nejedla vôbec cvrcky len na kašičke sme ju mali a tie cvrcky tak podrtili ..naši vôbec nechcú nejak ten vápnik normálne tie cvrcky vôbec nechcú keď sú v tom obalený 😂🤦ale kŕmime ich každe dva dni a keď sú hladný tak potom im nevadí ani to 😂😂alebo máme aj takú kašu z príchuťou manga a tam sú aj cvrky .. a máte len jedného či ?

simonabelj
autor
24. máj 2021

@katarina9593 Chudatko 😏 my máme samca 😃 ale ja to nechápem, on niekedy aj 4-5 cvrčkov za deň zjedol, že sa prejedol...aj s vapnikom mu smakovali 😃 a ako sa volá tá kasicka s mangom? Možno si pýta zmenu 😂 už mi aj odpísal ten chovateľ, že to určite nie je tým, že je navyknuty na muža, že asi ma len také obdobie 😂 že on svojím len hádže cvrky do terarka a tiež nevie, či si dajú alebo nie 😂

simonabelj
autor
24. máj 2021

@michalka4193 Asi majú také obdobie, že trucuju 🤷🏻‍♀️😂 ako toto počasie 😅

katarina9593
24. máj 2021

@simonabelj môže sa spýtať ako sa volá ten chovateľ??...no asi tak nejako...my sme ju kúpili od také mladého chlapca a bola zrejme veeelmi zanedbaná a už to nešlo zachrániť asi neviem ..🤷no to aj tí naši tak niekedy by požrali aj nemožné a sú dni kedy nič 1-2max...😂no my tiež hádžeme do tera samičke cvrčky a samca máme zvlášť teraz a tiež len hodime...tak neviem len on je taký dilino že on ani z pinzety nezje takže neviem či žere...no čo máme ďalšie dve samičky tak tie sú malé ešte majú 28g ale jedna loví sama pekne v boxe a tá druhá to je pohodlná Rajda...nechá sa kŕmiť pinzetou😂😂😂🤷rozmlsaná

katarina9593
24. máj 2021

@simonabelj možno také máte neviem 🤷

simonabelj
autor
25. máj 2021

Ďakujem 🙂 my sme mali len ten original fialový repashy tak skúsime 😃

katarina9593
25. máj 2021

@simonabelj aha treba vyskúšať našim chutia kapsicky čo kupujeme malej 😂🤦...nieje za čo

ivi85
2. okt 2023

Ahojte baby. Včera som synovi kúpila pagekona, samičku. 1 kus na začiatok, samozrejme rovno aj s terarkom. Mali sme už doma kadečo, od škrečka až po hada, takže so zvieratami to viem. Jastericky ale zatiaľ ziadne. Chcem sa spýtať 3 veci,
1. ako je to so ,,socializaciou,, pagekonov? Je reálne že si zvykne na majiteľa a ide k nemu časom ochotne na ruku? 2. Potom, cvrckov je nechcem dávať pinzetou, nech si ich loví sama v terarku. Ale ako zistím ak ju neuvidím priamo loviť a jesť, že ich ulovila? Lebo v tej húštine a raseline to zrejme nemám šancu uvidieť ak by tam boli či už živé crvcky alebo mŕtve.
3. Chovateľ vravel, že výkaly treba čistiť každý deň, že ich uvidím na skle. Že väčšinou to ostáva tam. Ja ale ako pozerám tak pozerám, skla čisté, nikde nic. Ako je to teda naozaj v praxi s čistením. Stačí naozaj iba poumývať každý deň terarko, raz za mesiac vymeniť raselinu a toť vsio?
Ďakujem za postrehy.

luciferkax
15. aug 2024

@ivi85 ahoj
Kúpili ste napokon?
Nevieš poradiť ty mne?😀

ivi85
15. aug 2024

@luciferkax ahoj, áno máme našu Hildu. Keby viem, už ju nekúpim. Rozčuľuje ma že je taká bojazliva, každého sa bojí, vytáča ma že aj keď je hladná tak najskôr na zradlo hodinu bezprizorne cumi predtým ako to zožerie 😃😃akože mňa majiteľ presviedčal pri kúpe že bude po nás loziť,že si ju syn bude môcť vyberať z terarka. No a prd. Takže za mňa nie, to si radšej hada kúpim, ten po mne aspoň hce loziť. Mám rada kontaktné a aspoň trošku múdre zvieratá, toto bol pre mňa omyl 🤦 ale inak sa má dobre,len mňa rozčuľuje 😃😃